:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 292
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Протестите смущавали чуждите инвеститори

Драгомир Стойнев
Само няколко месеца след последните поправки в Закона за насърчаване на инвестициите се задават нови промени. Това обяви икономическият министър Драгомир Стойнев. Той не уточни какви ще са промените, но посочи, че няма да се ограничат с ремонт на този закон. "Не става въпрос само за данъчни облекчения, а за по-добра работа на администрацията и повече прозрачност", обясни Стойнев.

Министърът обещава първите нови мерки да са факт до края на годината. Той обаче се оплака, че му е много трудно да убеждава чужди бизнесмени да инвестират у нас заради протестите. В същото време Стойнев философски заключи, че "протестиращи има не само в България, може би светът преминава през такъв период".

Всъщност и българските инвеститори, и чуждестранните от години се оплакват, че най-много им пречат ужасната бюрокрация, честите промени в правилата и лошата работа на съдебната система.

Пред в. "Сега" шефът на Агенцията за инвестиции Борислав Стефанов каза, че не е запознат с подготвяните нови мерки. И бизнесът се оказа в неведение. "С нас не са водени разговори, а и Законът за инвестициите не е основният проблем в момента", заяви Ивелин Желязков от Асоциацията на индустриалния капитал. В Търговско-промишлената палата също не знаят за нови идеи.

6
1380
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
6
 Видими 
07 Юли 2013 22:29

Протестите смущавали чуждите инвеститори

A протестите са предизвикани от некадърната сбирщина, наречена "правителство". Следователно, некадърната сбирщина, наречена "правителство", смущава чуждите инвеститори.
07 Юли 2013 23:28
Но за сметка на това, протестите въобще не смущават Стойнев и останалите чугуни около него. Комунистите са лишени от всякакви сетива с изключение на слух, за да може да чуват заповедите на Партията.
08 Юли 2013 14:47
Айде бе, няколкостотин лумпена кого ще смутят?...
08 Юли 2013 16:28
А Шервон и Дънди смутени ли са?
09 Юли 2013 03:14
Глеам Миллерсон изобщо не е смутен.
Напира за южний паток.
09 Юли 2013 07:52
Драго, не бери кахър, мойто момче, за чуждите инвеститори. Досега хаир от такива не сме видели ! Ти гледай нашите инвестиции , 30 - 40 милиарда дремят на влогове в банките, направи държавни гаранции за МСП- малки и средни предприятия и вкарай тия милиарди в действие. Послушай и какво ти говори Сидеров за концесиите на добивните предприятия. Тогава не можеш се отърва от чужди инвеститори, но ги допускай само като акционери на Борсата, а не им продавай готов и печеливш бизнес, да го съсипят и да изгонят хората на улицата и на Терминал 2. Бъди умен !
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД