:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 356
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Кремъл одобри милиарди за казаците и кавказците

СНИМКА: ЕПА/БГНЕС
Руският премиер Дмитрий Медведев (вляво) и чеченският лидер Рамзан Кадиров разглеждат проект за ски курорт в Чечня. Изграждането на такъв обект е част от стратегията за по-висока инвестиционна привлекателност на Северен Кавказ, където се намира размирната до миналото десетилетие Чеченска република.
Руският премиер Дмитрий Медведев утвърди целевата програма "Укрепване единството на руската нация и етнокултурното развитие на народите на Русия", която ще струва на хазната 6.8 млрд. рубли (153 млн. евро), предаде ИТАР-ТАСС. В съобщение на правителствената пресслужба се уточнява, че начинанието ще обхване периода 2014-2020 г.

В пояснителната бележка се отбелязва, че програмата "ще осигури координацията на държавната национална политика, изработването на регионални стратегии за етнокултурно развитие, подкрепа за диалога между държавните органи и обществените национални и религиозни обединения". Сред приоритетните цели са политиката към казачеството. Посочва се още, че програмата трябва да доведе до нарастването на "инвестиционната привлекателност на регионите, включително на Северен Кавказ". Първоначално били предвидени 38 милиарди рубли (860 млн. евро) за програмата, но в хода на обсъждането бюджетът й бил орязан до 6.8 млрд рубли.

1168
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД