:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 285
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Само 3 граждански договора останали в земеделското министерство

МЗХ
Земеделският министър Димитър Греков участва през уикенда в откриването на 51-вия международен панаир за селско стопанство и храни АГРА в Словения, в който се включват 29 страни. Греков присъства и на конференция на министрите от Дунавския регион, на която е подписана декларация за увеличаване на производството на соя. В България отглеждането на соя било от първостепенно значение, защото е нужна за изхранване на животните, а площите с тази култура съществено намаляват. По думите на агроминистъра у нас има създадени няколко различни сорта от единствения по рода си Научноизследователски институт по соята.
Земеделският министър Димитър Греков е прекратил в последните седмици стотици граждански договори. Това става ясно от отговор на земеделското министерство на питане на "Сега".

Преди повече от месец министър Греков съобщи, че по време на предишното правителство в земеделското министерство са били подписани 677 граждански договора. Към настоящия момент гражданските договори във ведомството са 3, пише в отговора до редакцията. Част от контрактите са прекратени по преценка на министъра. При други или договорът вече е изпълнен, или срокът им е изтекъл.

"Заварих една огромна раздута структура, в която има цели звена, за които не е ясно какво точно вършат. Дейности, свойствени за администрацията на министерството, са възлагани на външни изпълнители. Фирми получават пари за работа, която трябва да извършваме сами", обясни Греков преди месец. За гражданските договори били похарчени над 3 млн. лв., а за командировки - над 5 млн. лева. Някои от командировките обаче били заслужени, уточни все пак агроминистърът.

Иначе за почти 3 месеца работа на новия екип - до средата на август - от агроведомството са съкратени едва 19 служители. Най-вероятно обаче ще ги последват и други, тъй като продължава да се извършва анализ на квалификацията и опита на служителите. "Въз основа на данните от този анализ ще бъдат взети и конкретни управленски решения", казват от земеделското министерство.

Във ведомството предстои и приемане на нов устройствен правилник, чрез който ще се намали щатната численост на служителите както в централата, в която в момента работят около 500 човека, така и в останалите звена от системата на министерството. Това министерство е един от най-големите щатове - към него сега работят над 22 хиляди души. Това са служители в областните дирекции "Земеделие", в Българската агенция по безопасност на храните и нейните специализирани териториални звена, Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури, Изпълнителната агенция по горите и нейните структури и специализирани териториални звена, в Държавен фонд "Земеделие" и други.
4
1532
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
4
 Видими 
25 Август 2013 19:52
Ловът на вещици върви с пълна сила и тук....
Дано не назначат много хора на тяхно място, че след няколко седмици ще трябва и тях да уволняват......ама най-първом министеро!
26 Август 2013 09:14
(И) това министерсъво е пълно с калинки - от ДПС (по-преди) и Герб.
26 Август 2013 09:33
В това министерство и агенциите му има нужда не от метла, а от атомна бомба!
22 000 души! И какво правят? Особено тези в агенцията по храните?
26 Август 2013 12:17
Аристид, в БАБХ са събрани 5 стари структури, в това число : Ветеринарно-санитарния контрол в страната и по ГКПП, Растителната защита и Контрола на храните. Тъй че, има много "какво да правят", но и там е пълно с чалми и калинки. А те само чакат на нисък старт да излязат с вувузелите , колчем ББ им подаде знак. Дори няма нужда Румен Пашата да се бърка да им плаща на ръка.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД