:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 473
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
ДРАМА

Полицай контузи прокурор в битка за сърцето на жена

Магистратът лежи с гипсиран крак, служителят на МВР две седмици пази поведение в следствен арест
-------------------------------



Заради жена сержантът от Трето РПУ в Пловдив Тодор Тодоров ритна и счупи глезена на младши районния прокурор Марин Дишлянов. Скандалът между двамата мъже разбуни страстите в града и от 25 октомври насам темата продължава да бъде евъргрийн в хорските приказки. Пловдив се разцепи на два лагера - едните застанаха твърдо зад прокурора и оплюха до девето коляно цялата полицейска система, другите пък с патос подкрепиха сержанта, защото според тях той е постъпил мъжки, като е защитил честта си. Но всички са единни, че конфликтът между Тодоров и Дишлянов си е добре подгрята с нажежени мъжки страсти битова разправия и ако в нея не бяха забъркани имената на полицай и магистрат, едва ли някой щеше да й обърне толкова внимание. Нито пък да държи повече от десет дни сержанта в ареста с мотива, че заради предишни свои служебни наказания той бил "с висока степен на обществена опасност".

-------------------------------



Схватката между младшия районен прокурор Дишлянов и сержанта от охранителния сектор на Трето РПУ Тодоров е заради съпругата на полицая. Както се казва, зад всяка една война стои по една жена и в този случай битката е за сърцето на младата руса дама. Тодорови преди година се разделили. Полицаят преживявал трудно раздялата със съпругата си. Тя обаче била категорична. Започнали бракоразводни дела и след като се споразумели, двамата получили развод. От известно време насам бившата полицейска съпруга живее с прокурора Дишлянов. Колеги на Тодоров казват, че той също имал нова връзка. Една вечер преди две седмици сержантът се прибирал по тъмно с колата си. Видял, че съперникът му е пред ресторант "Марая" на ул. "Скопие" в кв. "Кючук Париж". Тодоров предположил, че жена му може да е вътре в заведението и решил да спре и да се види с нея. Двамата мъже обаче кръстосват словесни шпаги и кръвта на сержанта кипнала. Вбесен, той скочил от колата и се нахвърлил върху прокурора. После, разказват очевидците, го изритал в глезена с върха на обувката.



След удара Дишлянов паднал на земята,



превивайки се от болка. Един от тълпата сеирджии накарал сервитьорката да извика полицейска патрулка. Униформените пристигнали и за няколко минути укротили разярените мъже. Белезниците щракнали върху китките на Тодоров и той бил откаран в следствения арест на ул. "Петко Петков" 9. Прокурора пък закарали в дежурната хирургия и там лекарите гипсирали крака му. Според официалната медицинска експертиза Дишлянов има счупване на малкия пищял на левия глезен и ще бъде няколко месеца в отпуск по болест. В районната прокуратура той работи от близо година. Преди това е бил данъчен инспектор.

Дишлянов е бил разпитан като свидетел, тъй като "не е виновен за инцидента", казаха от пловдивската прокуратура. Полицаят пък е дал показания пред следовател.

От ръководството на РДВР-Пловдив заявиха, че



скандалът между двамата е битов



и касае лични отношения, с което отказаха по-нататъшен коментар.

Но така или иначе случката пред ресторант "Марая" започна да се разследва, а полицаят с наранена мъжка чест остана в килия в следствения арест. Беше образувано дело за хулиганство и нанасяне на средна телесна повреда. Защитничката на сержанта, адвокат Зоя Тошкова, каза, че клиентът й е "мъжко момче" и в ареста се държал много добре. "Аз съм била 11 г. следовател и имам представа какво значи да е затворен в ареста на ОСС Пловдив, защото там условията не са леки. Но специално той не мрънка, дисциплиниран е, не ползва някакви привилегии от това, че е служител на МВР, просто е третиран като всички останали. И много мъжки понася всичко", разказа Тошкова. Тя познавала много добре Тодоров като личност, защото освен че й е клиент двамата отдавна били и добри приятели. Като човек от системата арестантът бил доста самокритичен и нямал илюзии за нищо. Вярвал, че истината ще бъде доказана и



"ако има нещо за понасяне, ще си го понесе"



"Понасянето" явно няма да му е за пръв път. Сержант Тодоров вече има административно наказание за това, че като дознател е просрочил някои преписки. Говори се, че преди две години шефовете му от Трето РПУ настоявали да бъде уволнен заради контакти с чужди граждани със съмнителни занимания, за които Тодоров не бил докладвал по надлежния ред. Предишният директор на РДВР-Пловдив полк. Илиян Йорданов решил да му даде още един шанс и уволнението било заменено с по-лекото наказание - "порицание". Второто наказание е през тази година. Сержантът заедно със свои познати катастрофирал с кола на бул. "Руски". Във Военна прокуратура е заведено дело за това, че се държал арогантно с дежурния офицер от КАТ. В началото Тодор Тодоров е бил уличен, после дознанието е било преобразувано срещу друго лице, информираха юристи. Те обясниха, че макар и да няма изрично постановление на прокуратурата, така или иначе обвиненията спрямо него са паднали. Но служебното му наказание останало.



Дотук Тодоров е в ролята на лошото ченге



Негови познати обаче разказаха, че той на два пъти е раняван, докато изпълнявал служебните си задължения. Първият случай е от 1993 г., когато полицаят бил охрана в хотел "Санкт Петербург". Пред очите му се разиграл истински екшън. Местен бизнесмен преследвал сводник, който е отмъкнал от него куфарче с пари. Последвала стрелба и гонитба из коридорите, при която Тодоров е прострелян в областта на стомаха. Вторият път, когато Тодоров влязъл в схватка с бандити и е ранен, е при задържането на престъпник. Тогава полицаят е бил прободен с нож в ръката, белегът му още личал. Няколко пъти до вътрешния министър били изпращани писмени благодарности за Тодоров, разказаха запознати.

Иначе колегите в службата му не го обичали много. Другите полицаи се дразнели от високото му самочувствие, а вероятно и от успеха му сред жените. Дали заради раздялата с жена си, или по други причини,



той бил решил да емигрира в Канада



Знае се, че от няколко седмици серж. Тодор Тодоров е в отпуск. Подал е рапорт за освобождаване от работа. Пет дни след арестуването му прокуратурата поиска съдът да постанови постоянна мярка за задържане под стража. Съдебното заседание на 30 октомври предизвика небивал медиен интерес. На площадката пред зала 5 на районния съд се изсипаха десетки репортери, оператори и фотографи в очакване конвоят да доведе съгрешилия полицай. И когато по стълбите не се появи българският двойник на гадния Терминатор от едноименния филм с Арнолд Шварценегер, а симпатичен млад мъж с очила, някои репортерки въздъхнаха: "Я, ама той бил много хубаво момче!"

За голямо разочарование на всички съдът реши да заседава при закрити врати. Вътре не бе допуснат дори един любопитен униформен полицай. Заседанието продължи повече от два часа. Когато съдът взе решение, вратите бяха отворени за медиите и се разбра, че полицаят ще остане за постоянно в ареста. Най-тежката мярка бе постановена с мотива, че Тодор Тодоров е дългогодишен служител и е призван да пази обществения ред,



а не да го нарушава



Разбра се още, че срещу него остава повдигнатото обвинение по член 131 от НПК за нанесена средна телесна повреда по хулигански подбуди, но не и обвинението за хулиганство. Съдът обяви, че решението му може да се обжалва и насрочи датата 7 ноември за следващото си заседание по мярката за неотклонение. На излизане от залата бащата на полицая каза, че синът му е бил предизвикан от прокурора, който го нарекъл с обидни думи. Според него инцидентът е бил предизвикан от другия, тъй като била засегната мъжката чест на полицая. "Синът ми е хубаво момче, но всеки мъж на негово място би реагирал така", заключи родителят.

Защитничката на Тодоров пък се възмути от решението на съдиите. "Останах изумена, защото определението на съда беше в този смисъл, че щом бил наказван служебно, видите ли, той бил с висока степен на обществена опасност. Действително Тодоров има служебни наказания, но те изобщо не са във връзка с този случай.

Тя бе ядосана и от това, че по време на заседанието били коментирани само наказанията на полицая, а за добрите му постъпки като служител на МВР се премълчало. Нещата са сериозни и на по-високо ниво, твърди защитничката на полицая, но отказва да уточни какво има предвид.

Самата млада дама, заради чиято любов избухна скандалът между Тодоров и Дишлянов, каза по повод станалото: "Неприятно ми е. Но не искам да коментирам." Колегите на Дишлянов, както и самият той, също не искат да коментират публично случката.
3974
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД