:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 336
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Изневярата вече не била причина за развод

Снимка: Бончо Карастоянов
Само преди няколко десетки години разводът бе почти непознато явление за партиархалния ни бит. На снимката - селско семейство от 1940 г.
Броят на двойките във Великобритания, които посочват изневярата като причина за развод, е намалял наполовина в последните 40 години, съобщават агенциите. Неразумното поведение вече е най-често основание за прекратяване на брака.

Изследване на над пет милиона развода на Острова в последните десетилетия сравнило причините през 70-те, 80-те, 90-те години на миналия век и през първото десетилетие на новия век. Изневярата била причината за провала на близо една трета от браковете през 70-те. Последните данни обаче показват, че само 15% от разводите се дължат на изневяра.

През 2010 г. в 9.8% от случаите бракът е бил прекратен заради изневяра на мъжа. А през 90-те на миналия век 38% от разводите били давани на жените заради неразумно поведение на мъжа. Жените се "държали неразумно" само в 4.2% от случаите.
1053
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД