:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 274
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Сърбин и украинец ще свирят на националите

Разнобой в БФС за обжалването на наказанието на Стоичков
Сръбски и украински рефери ще ръководят последните 2 световни квалификации на националния отбор - на 8 октомври срещу Унгария в София и на 12 октомври срещу Малта в Ла Валета. Това обявиха от Световната футболна федерация (ФИФА).

Мачът срещу маджарите следващата събота е поверен на Деян Делевич (СиЧГ). Той е един от най-опитните арбитри в западната ни съседка, като наскоро навърши 44 г. През този сезон Делевич има в актива си мачове от турнира УЕФА-Интертото, от предварителния кръг за Шампионската лига, както и 2 световни квалификации. През пролетта той ръководи и мача за купата на УЕФА между "Нюкасъл" (Анг) и "Хееренвеен" (Хол).

Мачът срещу аутсайдера в групата ни - Малта, пък ще бъде ръководен от украинския арбитър Виталий Годулян (37 г.). Любопитното при него е, че само преди по-малко от месец той свири друг мач на малтийците от тези квалификации - гостуването им на Унгария, загубено с 0:4. На украинеца явно му върви на мачове на аутсайдери, защото преди година е бил съдия на двубоя Люксембург - Португалия, спечелен от гостите с 5:0.

В същото време пък все още не е ясно дали селекционерът на националния тим Христо Стоичков ще обжалва наказанието от 4 мача, наложено му от ФИФА за обиди към шефа на европейската футболна централа Ленарт Йохансон след мача с Швеция (0:3). Тогава Ицо обвини съдиите, че заради присъствието на шведа на стадиона съдиите са порязали нашия тим. Йохансон реагира незабавно и се оплака на Дисциплинарната комисия.

Президентът на БФС Иван Славков заяви, че по време на конгреса на УЕФА в Маракеш се е договорил санкцията срещу Ицо да бъде намалена на 2 срещи, т.е. до края на световните квалификации и Ицо трябва да обжалва. От друга страна обаче, във футболната ни централа са притеснени, че подобен ход може да доведе и до по-сериозна санкция срещу националния селекционер. Имало е случаи, при които при обжалване наказанието се увеличава значително.
397
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД