:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 353
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Жена камикадзе уби 10 младежи във Волгоград

Снимка: Лента Ру
Цивилни полицаи оглеждат взривения автобус в град Волгоград.
Терористка камикадзе се взриви вчера в градски автобус в руския град Волгоград и уби поне 10 младежи, съобщиха световните медии. Ранени са най-малко 27 души, сред които има деца. Няколко души са в тежко състояние и са в реанимация. На местопрестъплението също така бе открита граната, която бе обезвредена от сапьорите. Следственият комитет потвърди, че става дума за терористичен акт. В автобуса са пътували поне 40 души, предимно студенти от Волгоградския държавен университет. Според Следствения комитет терористката е Наида Асиялова (според някои медии Афиялова), която наскоро е приела исляма и вербувала своя руски съпруг Дмитрий Соколов да се присъедини към ислямистките бунтовници в Дагестан. Във Волгоград е обявен тридневен траур.

25
1734
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
25
 Видими 
21 Октомври 2013 20:08
На руснаците им трябваше половин ден, за да разберат кой е атентаторът.
Всяко "обосновано" сравнение с нашите нещастници (и бившият им шеф цвък) е необосновано.
А ни струват 1 милиард лева годишно...
21 Октомври 2013 20:52
Тук бих цитирал колегата Eisblock от по рано.

Eisblock
21 Октомври 2013 17:12
ЗИП-е, и да и не на Обоснованото ти предположение!

Във визира е Сочи: оня саудит дето си позволи да заплашва в Москва е едната страна на медала, другата е вътрешното активиране на планинските чуозен пипъл (сами се определят така) и финансиетата отвъд голямата локва. А сочи е престижен обект на Полковника. Нему имат да връщат за унижението, наречено "изваждане от киреча", на обонго. Третата страна е затварянето на овощната борса край Москва и обтягане още на отношенията между руси и чурки...

Отговорът трябва и ще да е недвусмислен и смазващ, но заради Сочи, ще се забави за след събитието.
21 Октомври 2013 20:53
Ето снимката на убийцата.
Натисни тук
21 Октомври 2013 21:21
Едва ли Бандар е намесен тук. По-скоро е банална черна вдовица извършила нескопосан атентат.
Жертвите са 6.
Разбира се не бива да се изключва, че се готви нещо голямо в Сочи, но това ще бъде самоубийствено за готвещите го!
По-скоро това си е местен проблем свързан със зачестилите "апартаментни спецоперации" при които бандити всеки ден биват утилизирани в своите леговища.

Атентати е имало, има и ще има. Въпроса е да бъдат сведени до минимум и да се отразяват правилно!
Сам по-себе си атенататът е абсолютно безобидно средство за въздействие да кажем срещу тоталитарни държави защото неговата основна цел е информационна!
Тоталитарните държави контролират информацията 100% затова там атентати са невъзможни и дори като станат не се разбира за тях ( атентата в московското метро през 1977г от арменски националисти).
Тъй като Русия в момента е полудемократична държава атентата като "информационен повод" може все още да има известен резонанс ако бъде неправилно ретланслиран най-вече от либералите. За това сега най-вероятно ще се приемат някой поправки в закона за СМИ( интернет също) които да ограничат "информационните щети" от един атентат.

21 Октомври 2013 22:41
Атентати в съветско време е нямало, драги г-н ЗИП. СССР била тоталитарна държава ? А сега властта на едрия капитал и както му казват в Русия - вертикала , кво е ? Просто е имало ред, социална политика и търпима корупция по места .
А при тов. Сталин - хич атентати , щото дедите им с ж.п композиции и ЗИЛ-ове са били разнесени в степите , Далечния изток и Алтай.
Корупция сред федералните власти и тези по места , корупция в силовите органи по места и предателска либерастка клика в Центъра - това е източника на наглостта на атентаторите.
Тов. Путин трябва да избира : наказание за монархиите в залива - основен спонсор на уахабитите , или ще трябва макс. до 1-2 години да сдава на умерени националисти, чиято първа работа ще бъде да изгонят либерастите в Кремъл.
Другото ще си дойде само по себе си.
Бог да прости загиналите , бързо да се възстановят ранените .

21 Октомври 2013 23:01
Не разбирам, защо някакви въшливи мохамедани - шахиди, трябва да се сравняват с нашите славни Тейсинтай?
22 Октомври 2013 03:27
А при тов. Сталин - хич атентати , щото дедите им с ж.п композиции и ЗИЛ-ове са били разнесени в степите , Далечния изток и Алтай.




Кой да се вреди от Сталин та да убие някой преди него?
22 Октомври 2013 05:14
Настъпи време исляма да се забрани в "белите" държави.
Нямам нищо против другите религии и вярванията на хората, но исляма се доказа, като крайно вредна и опасна за човечеството религия в 21 век. Освен това, мюсулманите доказаха, че не могат да се интегрират в съвременния свят, колкото и да са толерантни с тях и на Запад и на Изток.
ЗИПа по горе правилно е писал, за Сталин и комунизма. Исляма не се толерираше тогава и атентати нямаше. Ако е имало някъде нещо е било изключение.
22 Октомври 2013 06:37
В Русия се борят за отцепване. Това са сепаратистки движения. Не е проблемът само в исляма.
22 Октомври 2013 08:38
Аууууу! Потресаващи събития!


-------------------------------------------------------------------------------------------------
В ЗДРАЧА НА ПОСТ-МЕДИЯТА. ВСИЧКО Е ДИГИТАЛНО...
22 Октомври 2013 08:55
Gozambo
22 Октомври 2013 06:37
В Русия се борят за отцепване. Това са сепаратистки движения. Не е проблемът само в исляма.

Такива бяха преди 15-20г. Сегашните и в Русия и в Европа искат световен джихат и всички да приемали исляма. Днеска ми бяха препратили такива новини от Англия, дано не съм ги изтрил от пощата да ги постна тук.
При това шахидката и мъжа и са приели исляма не отдавна.
22 Октомври 2013 09:10
На вниманието на Gozambo.

Subject: EVERYONE SHOULD SEE THIS

This video shows what’s happening in England right now, and Europe is a decade ahead of N.A.. Listen to what the Muslim man says to the lady. When she asks why he’s protesting he says ‘because we have the right to’, which the right that Multiculturalism gives them, otherwise the Gov’t would charge them with Treason or Sedition. He also says ‘the lady will go to hell unless she becomes Muslim; does that sound like they have any intent to integrate into another society? Definitely not. We must abolish Multiculturalism and enforce our own language, laws, customs and traditions on any immigrant entering Canada, and they must swear an oath to abide by all of that I’ve mentioned. That way we would have ground to deport them if they rise against what they’ve sworn to respect and follow.
I have no words to say. Please watch. A girl goes to her home town in England to see....

The Horrific Muslim Infiltration Of Britain
Натисни тук
22 Октомври 2013 13:07
Исляма си е ислям. Кръвожаден.
Това е!
22 Октомври 2013 13:15
Чечения е трън в з@дника на Русия от 200 години насам и ще продължи да бъде. Руснаците нямат друг избор, освен ако не го извадят.
22 Октомври 2013 13:18
Едни се самозапалват, други се самовзривяват. Никой не пита ЗАЩО!
22 Октомври 2013 13:29
Rakita
22 Октомври 2013 13:15
Чечения е трън в з@дника на Русия от 200 години насам и ще продължи да бъде. Руснаците нямат друг избор, освен ако не го извадят.

Пак не си в час. Шахидката е от Дагистан. При това мъжа и е руснак приел исляма преди 2 години, самата тя приема исляма не много отдавна. Убийството на пазара преди няколко дни го извърши азер. Дребни атентати има от време на време в Кабардино-Балкария.
Чечня , като изключим някой и друг прескочил от Грузия партизан се радва на мир.
22 Октомври 2013 14:10
Пак не си в час. Шахидката е от Дагистан. При това мъжа и е руснак приел исляма преди 2 години, самата тя приема исляма не много отдавна. Убийството на пазара преди няколко дни го извърши азер. Дребни атентати има от време на време в Кабардино-Балкария.
Чечня , като изключим някой и друг прескочил от Грузия партизан се радва на мир.
Доколкото разбирам, проблемите на Русия са се разширили.
22 Октомври 2013 14:18
Rakita 22 Октомври 2013 14:10
Бенедиктова, много ви е слаба подготовката в НПО-то. 5-6 клишета, митове и легенди от зората на демокрацията. Това история, география и литература са прекалено много по обем и трябва години учене. Те и учителите ви са толкова начетени, колкото и учениците,
22 Октомври 2013 14:21
Бенедиктова, много ви е слаба подготовката в НПО-то.
Тук си в грешка. Нито съм Бенедикта, нито получавам подготовка в НПО.
Ако НПО са най-големите ви врагове, то хак вие и на вас и на великата ви нова родина.
22 Октомври 2013 15:57
Вярно е, че радикалният ислям е зло, но за съжаление, ще бъде насочен към Русия с цел разбиване на идеята за възстановяване на Руската империя. Като се изтегли Америка от Афганистан, ще стане още по-лошо. И в Кремъл го знаят и затова дават всякакви коридори на американците за снабдяване на Афганистан и настояват американците да останат колкото може по-дълго. И това не е избор на Америка, а на Путин, който реши да се противопостави на Америка, за да възстанови Руската империя, вместо Русия да си стане редови член на Западния свят.
Радикалните ислямисти и джихадисти са лоши за всички, но в геополитиката се използват срещу враговете. Сирия, която поддържаше твърда антиамериканска позиция, вече е в пламъци. Сирия просто излезе от строя. Колко милиона мюсюлмани има в Русия?
22 Октомври 2013 17:12
Гозамбо, нещо си се размечтал, да?
Само глупак може да си мисли че злото, наречено радикален ислям, може да бъде "насочвано"! Русия не я мисли много, тя ще си се оправи... проблемите ще са в голяма степен за Европа и най-вече за страни като България! Дано съм лош пророк!
22 Октомври 2013 18:12
Последното насочване на радикалнят ислам - Америка ще го помни завинаги като NY щe помни twin towers и както ще помни обилното насир@@@ в Афганистан, Ирак, Либия,‌Египет и не на последно място Сирия
Редови член на западният свят и по кратко васал - това сериозно или форма на плитък хумор ?
22 Октомври 2013 18:12
Само глупак може да мисли, че не може да бъде насочвано.
22 Октомври 2013 18:25

Saudi spy chief says Riyadh to 'shift away from U.S.' over Syria, Iran

http://www.reuters.com/article/2013/10/22/us-saudi-usa-idUSBRE99L0K120131022

Тия не бяха баш от "най-насочваните" ...
22 Октомври 2013 18:30
Russia and China strengthen trade ties with $85 billion oil deal
http://rt.com/business/rosneft-china-sinopec-oil-537/
Още малце по темата за насочването. Това може би ще е интересно за политолога дето ривеше откъде Китай щял да купава нефт и прочее други дивотии
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД