:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 266
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

НАКРАТКО

В Китай загинаха 11 души

при въоръжено нападение срещу полицейски участък в Синцзян-Уйгурския автономен окръг, предаде РИА "Новости". Девет нападатели, въоръжени с брадви и ножове, са атакували полицейски участък в град Серикбуя. Нападателите са убили двама полицаи и са ранили други двама, след което били ликвидирани. Не се съобщават подробности за нападението. Напоследък зачестиха акциите, свързани с този северозападен район на Китай, обитаван от мюсюлмани. Нападения, бомбени взривове или опити за атентати бяха извършени в различни градове, включително в столицата Пекин. Властите смятат, че зад атаките стоят радикални среди сред местното уйгурско население от тюркски произход.



Нелсън Мандела не може да говори

и общува само със знаци, заяви бившата му съпруга Уини Мадикизела-Мандела пред южноафриканския в. "Сънди индипендънт". Бившият президент на Южна Африка не може да говори заради тръбите в устата за дрениране на дробовете му, обяснява Уини Мандела и добавя, че според лекарите има надежда да си възвърне гласа. Тя отрече Мандела да е на изкуствено дишане. "Трудно е за него. Той трябва да бъде в стерилна среда. Стаята му е като зала в интензивно отделение", обясни тя пред вестника. От началото на септември 95-годишният Нобелов лауреат е на лечение в домашни условия, след като близо три месеца лежа в болница заради белодробна инфекция. Тя вероятно е свързана с последиците от туберкулозата, от която заболява в затвора, където той излежа 27-годишна присъда по време на апартейда.



Наводнения във Виетнам погубиха

28 души, а 80 000 напуснаха родните си места, съобщи в. "Гардиън". Бедствието е предизвикано от проливните дъждове в централните райони на страната. Съобщава се за над 100 000 наводнени къщи. 15 местни ВЕЦ-а трябваше да изпуснат вода, за да освободят препълнените си резервоари. Най-сложна е ситуацията в провинция Куангнгай, където почти 65 000 души са настанени във временни лагери. По данни на националната метеорологична служба ситуацията ще се усложни заради нови дъждове.







726
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД