:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 352
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

400 000 за скелет от динозавър

Фосили на динозаври, изкопани по случайност в частни парцели, често се продават на търг. Тук - череп на трицератопс, предложен от "Кристис", Лондон, през август т.г.
17-метров скелет от динозавър бе продаден на търг за 400 хиляди паунда. Праисторическата находка е открита в каменоломна, намираща се в американския щат Уайоминг. Скелетът е на диплодок, дълъг 17 метра и висок 6 метра. Останките са били обработени в лаборатория в Холандия, а после транспортирани във Великобритания и сглобени там.

Скелетът бе закупен от организация, пожелала анонимност. Знае се само, че купувачът възнамерява да изложи находката, така че всеки да може да я види. Къде и кога ще стане това, не бе съобщено. Аукционът бе организиран от Summers Place Auctions в графство Западен Съсекс, Южна Англия.

Тревопасният диплодок е бил един от най-дългите динозаври - достигал до 27 метра дължина заедно с опашката. Живял е през юрския период преди 135 до 203 млн. години.

721
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД