:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 258
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Брюксел пита Лондон дали остава в ЕС

Британският премиер Дейвид Камерън размаха пръст на председателя на ЕК Жозе Барозу
СНИМКА: ЕПА/БГНЕС
Британският премиер Дейвид Камерън (вдясно) разговаря с председателя на Еврокомисията Жозе Барозу по време на третата среща за "Източното партньорство", която се проведе в литовската столица Вилнюс.
Зам.-председателят на ЕК и еврокомисар по правосъдието Вивиан Рединг призова Великобритания ясно и точно да каже дали иска да напусне ЕС, след като британският премиер Дейвид Камерън обяви в средата на седмицата мерки, целящи ограничаването на притока на имигранти от страните членки, най-вече от България и Румъния. Тя заяви това в интервю за германския в. "Ди Велт". "Ако Лондон иска да напусне общия пазар, нека да го каже", категорична е Рединг. Еврокомисарката подчерта, че правото на свободно движение на хора не подлежи на преговори, докато Великобритания е част от ЕС и от единния пазар. "Този, който се възползва от свободата на движение на услуги, стоки и капитал, трябва да приеме и свободата на движение на хора. Това е духът на договора на ЕС и ЕК ще го налага без никакви компромиси", заяви още Рединг.

Британският премиер Дейвид Камерън пък предупреди Брюксел, че е "напълно неуместно" служители в ЕС на неизборни постове да критикуват плановете на правителството му да ограничи социалния туризъм на Острова. На срещата на Източното партньорство във Вилнюс той изрази пред председателя на ЕК Жозе Мануел Барозу недоволство от изказване на еврокомисаря по заетостта Ласло Андор. Еврокомисарят определи като твърде остра реакцията на Камерън по отношение на имигрантите. От Даунинг стрийт подчертаха, че "когато избрани европейски лидери повдигат реални и значителни опасения по въпрос, засягащ хората, официалните лица не трябва да го отхвърлят без дискусия". Говорителят на ЕК Пиа Хансен обясни, че еврокомисарите имат право на изразяване на становища, също както националните политици. Тя каза още, че "еврокомисарите са излъчени от демократично избрани правителства в ЕС и утвърдени от демократично избрания ЕП".

Междувременно стана ясно, че българин е успял да осъди британския си работодател в Лондон за обида, дискриминация на расова основа и липса на писмен трудов договор, предаде БНТ. Съдебното решение по делото, заведено от Петко Георгиев (34 г.) от видинския град Грамада, е излязло на 31 октомври т.г.

РЕШЕНИЯ

ЕС отхвърли предложението на украинския президент Виктор Янукович за тристранни преговори ЕС-Русия-Украйна като част от подготовката на Киев за асоцииране с ЕС. Това стана по време на срещата на върха за Източното партньорство, състояла се във Вилнюс. Брюксел обяви, че няма да смекчи условията за асоциирането на Украйна. Молдова и Грузия пък официално подписаха споразумението за асоцииране с ЕС.

12
2035
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
12
 Видими 
29 Ноември 2013 21:19
Е, айде де, разберете се.
Докато не се е разпаднал окончателно още ЕС.
Щото подполковника твърди, че е дошло време ЕС или да се трансформира в партньор на Русия - или ще завърши безславно.
И даде за пример Украйна, където са се опитвали да вземат решения без Русия .
29 Ноември 2013 22:27
В Вилнюс прилетела банда с Украины
жулики, бандиты, шулера
на сходняк слетели из ЕС малины
Баба, демократы, фрайера.

Припев с Майдана
Вот пошли провалы, начались облавы,
много стало наших пропадать
Как узнать скорее - кто же стал лигавый
чтобы за измену покарать.

29 Ноември 2013 23:08
Брюксел пита Лондон дали остава в ЕС


Лондон не остава, ма шотландците - остават. Все е нещо.
30 Ноември 2013 12:24
Процедура за напускане на ЕС не съществува. Но процедура за изритване - да.
30 Ноември 2013 12:53
Британският премиер Дейвид Камерън пък предупреди Брюксел, че е "напълно неуместно" служители в ЕС на неизборни постове да критикуват плановете на правителството му да ограничи социалния туризъм на Острова.
Напълно правилно. Естествено е всяка страна да играе нейната си игра, а не да се води по акълите на чужди чиновници, съчиняващи постоянно някакви правила, голяма част от които дори са напълно малоумни. Когато пдадено правило е в ущърб на обществото ти, естествено е да го отхвърлиш. Майната и му на някакъв ЕС, става въпрос за страната ти. А че някой си е вманиачил и самозомбирал, че без ЕС страната ти ще отслабне -- умът му, простия му ум, си е негов, както и проблемът.

Англия винаги си е играела нейната игра и затова е силна. Силна и здрава е всяка страна, която си играе нейната игра.
Нека да се видим ние -- десетилетия играем чужди игри, политиците ни превъзнасят и издигат в култ всяко малоумно правило написано от някоя чиновническа брюкселска зелка, правейки си кумир от европейските правила. И са загърбили изобщо интересите на държавата и народа му, интересите на своето си общество. И хич не вдява родния европеид, че "европеец" е същата безсмислица като "съветски човек" и че първо трябва да гледаш укрепиш своето, по свой си начин и така естествено ще допринесеш за общото ...
После, в умиление, се чуди родния интелектуален-полит елит, защо у нас нито една подсистема на системата държава не струва и нещата трудно вървят. Не е вярно -- нещата си вървят но според чуждата игра, която като зомбита играете, преписвайки механично и залагайки в началата на всяка система чужди правила, чиято идея и смисъл знаят само чужденците, които са я измислили, но не и вие -- вие знаете каквото ви кажат, а истинския смисъл не е за ширпотреба -- него знаят тези които са измислили играта.

Не си ли измислим наша си игра, която да заложим в началните държавни документи, и да играем нашата си игра, си игра целенасочено и последователно, без да се съобразяваме с чужди чиновници -- така както правят всички успешни държави, нищо хубаво не ни чака.
30 Ноември 2013 12:55
Gatero 29 Ноември 2013 21:19
Е, айде де, разберете се.
Докато не се е разпаднал окончателно още ЕС
Тя май натам върви Прочетете внимателно това, в т.ч. и между редовете Натисни тук
30 Ноември 2013 13:13
Любопитно, с какво толкова е силна екс империйката? С циркове royal wedding, royal baby, или royal живи мощи? С производство на шотландско уиски, поголовна собственост на мургаво-жълти бизнесмени? Или с предоставяне убежище на всяка гад в състояние да докара малко парици в изтупания royal чувал?
30 Ноември 2013 17:41
Редакцията, кои пръст по точно? Щото пръсти много.
01 Декември 2013 14:12
Най-хитри са швейцарците и норвежците: плащат вноски за да ползват общия пазар, но само толкова. Не им пука за бюрократите в Брюксел и за техните безумни регулации и директиви. Британците поне имаха достатъчно акъл да не приемат еврото.
А най-тъпо се нахендриха държавите, приели еврото.
01 Декември 2013 14:15
Редакцията, кои пръст по точно? Щото пръсти много.

А Камеран също им показа пръст. Среден.

05 Декември 2013 13:01
Браво на Гладиатор!
И аз мисля така-човек се грижи най-добре за общото,като се грижи за себе си /не съм го измислила аз/...
Общия интерес тр да се защитава през ревностната защита на собствения такъв.
Ха,общите правила са измислени така,че чрез тях да се влияе на страната,да се "бърка" образно
казано в мозъка,т.е.управлението...Кимбир защо ли ни е еврото-стоките ще поскъпнат,ще зависим ровече от "нестабилните" страни-членки...
ха!В затворените общества има рецидиви,но при умно управление има и просперитет/Китай?!/.

Е,да не изпадаме все пак в крайности,де....
06 Декември 2013 15:21
Англия винаги си е играела нейната игра и затова е силна. Силна и здрава е всяка страна, която си играе нейната игра.


Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД