:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 294
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

САЩ разполагат ПРО системата си в Европа

Пентагонът вече прати в Испания кораби, оборудвани със системата "Ийджис"
Снимка: ЕПА/БГНЕС
Американският държавен секретар Джон Кери разговаря с министъра на отбраната на САЩ Чък Хейгъл по време на Конференцията по сигурността в Мюнхен, където Хейгъл обяви, че САЩ започват разполагането на ПРО в Европа.
САЩ вече са започнали разполагането на кораби с ракети прехващачи в Средиземно море, разкри американският министър на отбраната Чък Хейгъл на 50-ата международна конференция по сигурността в Мюнхен. В рамките на програмата си за изграждане на противоракетна отбрана (ПРО) Пентагонът е започнал разполагането на кораби, оборудвани със системата за ПРО Aegis ("Ийджис").

"Току-що изпратихме кораба "Доналд Кук" с ПРО система в Рота, Испания", каза той. През следващите две години към него ще се присъединят още три ПРО кораба за защита на Европа, стана ясно от думите му. Хейгъл отбеляза, че тази стъпка се предприема в отговор на заплахата от ирански балистични ракети.

Известно е, че Иран се съгласи да ограничи ядрената си военна програма, която е подложена и на международен контрол. Няколко часа преди изявлението на Хейгъл руското Външно министерство окачестви позоваването на иранската заплаха като несъстоятелно и заплаши, че Русия ще излезе от Договора за ограничаване на стратегическите ядрени арсенали, ако продължи разполагането на американската ПРО система в Европа.

Вторият етап от разполагането на американската система за ПРО в Европа включва строителство на база за ракети прехващачи в Румъния. На третия етап се планира създаването на аналогична база в Полша. Разполагането на тези противоракетни комплекси още сега може да представлява опасност за Русия, заяви през есента на миналата година за "Гласът на Русия" руският политолог Владимир Евсеев.

В Румъния ще бъдат разположени ракети прехващачи с морска система за бойно управление "Ийджис". Засега те не са предназначени за прехващане на челни части на стратегически ракети. Но в тази система са заложени по-големи възможности за модернизация. Затова заплаха за руския стратегически потенциал съществува още сега, преди всичко от страна на Северно и Норвежко море, смята Владимир Евсеев. Москва е обезпокоена и от присъствието на кораби със система "Ийджис" в Черно и в Балтийско море, добави тогава експертът.

СОЛИДАРНОСТ

С една година беше удължен срокът, в който Турция ще разполага с предоставените от Германия ракетни комплекси "Пейтриът". Ракетите бяха изпратени с решение на НАТО за защита при евентуално нападение от Сирия. Предложението за удължаване на престоя на ракетите е било направено от турската страна, а решението било взето със значително мнозинство от депутатите в германския Бундестаг, предаде БНР. 4-те германски ракетни комплекса са разположени в южната провинция Кахраманмараш.

25
4532
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
25
 Видими 
02 Февруари 2014 19:34
В дипломацията и военните отношения има реципрочност ! За да се защити Русия, трябва да започне инсталиране на подобни системи в Куба, Венецуела и подводници/повече/ в двата океана ! Тоест -- да се запази паритетът и бойните възможности.
02 Февруари 2014 20:42
че онези отвъд голямата локва си гонят интереса, е разбираемо. по-трудно могат да бъдат разбрани тези, които си дават зад..ците за жълти центове. зер, ако не дай, Боже, стане нещо, голямата мечка ще ги гази тях.
очаквам нощната смяна да даде пояснения по въпроса.
02 Февруари 2014 20:46
ЕЗОП, не знам дали помниш кубинската криза!?! Но видно от Украйна САЩ наистина разполагат своята$ система, вкл. и ПРО-такава... Важното е каква КОНТРА-система ще разположат руснаците! В т.ч. и спрямо Украйна - Лавров изглеждаше pissed off в Мюнхен!!! А когато големите атове почнат да си ги мерят, ние дребните магарета го отнасяме, многоаспектно!
02 Февруари 2014 22:31
Близнакът на тази статия на английски виж: “Russia threatens to quit START as US deploys Aegis destroyer to Spain“ Натисни тук а ето го и въпросното корабче. Натисни тук
The US Navy estimates that 1,239 military personnel will move to Spain's port of Rota as part of the EPAA plan, according to the Congressional Research Service. The move will cost $92 million, with another $100 million being spent annually on maintaining the ships in Spain.
Още материали в същия сайт.
Гонката във въоръжаването не спира, манифестациите в Украина са само елемент от пъзела в обграждането на Русия с ракети, които да пазят Европа ??? от Иран и Северна Корея???. Май не децата ни, а ние ще се насладим на резултата от този жажда за хегемония, макар и Китай да заема все по-голямо поле в планетната политика.
02 Февруари 2014 22:31
Това вече е прекалено! Не знаят ли тези реднеци, че живеят само благодарение на добрата воля на Путин - така каза ЗИПя. Не знаят ли че са загубили по всички линии през 2013?! Трябва да отидат с дарове при Путин и да го питат дали би бил така лЮбезен да им разреши да дишат.
Ама явно реднеците не знаят и си правят каквото си искат. Мискини!
02 Февруари 2014 22:51
.
02 Февруари 2014 23:16
"Наблюдаваме поредна надпревара във въоръженията", а знаем как завърши последната такава - няма го СССР.
02 Февруари 2014 23:50
САЩ разполагат ПРО системата си в Европа
Нали се дървеха на Поднебесната в Южнокитайско море, щото нещо им правеше "сèчено"? И к`во стана? Китай само им намекна, че може да наводни пазара с техните ДЦК, и се пос*аха.
С`я се надуват кат` папуняци пред Европа - зер да си "опича акъла" и да не си гледа интереса сближавайки се с Русия, ами да продължава да им "играе по свирката".
И всичкото т`ва щото датата 07.02.2014 приближава, а отговор на въпроса "Как така да се оправят нещата, без нищо да се промени?" няма и няма...
03 Февруари 2014 04:46
Моето мнение няма никаква стойност, но от мрежата изскачат великолепни такива.
[size=3]The Russian president is not the tallest of men, but he towered over the combined leadership of the EU.[/size=3]
Натисни тук Статията обеснява защо невисокият Путин надхвърля всички европейски лидери взети заедно, едно просто обяснение защо западът хвърли милиони за да попречи неговото завръщане в Кремъл.
03 Февруари 2014 06:54
И к`во стана?


Ми к'во -- бизнес както всеки ден. Китайските комунета юркат популацията да бачка за Апъл, взимат малкото пари, които популацията изработва с ипотеки и изнасят капитали в гнилия запад, където купуват кротко и американски ДЦК. Затова и на запад са спокойни. Китайското ядрено оръжие не е толкова за Вашингтон (кой ще си стреля по инвестициите?), колкото за Москва.

А за всеки случай, в Япония AEGIS има от поне петилетка, при това за разлика от Европа не само компонентите за ASBM, а и тия за балистични ракети със среден и малък обхват.
03 Февруари 2014 08:02
.
03 Февруари 2014 08:07
babajaga2-2 02 Февруари 2014 23:16
"Наблюдаваме поредна надпревара във въоръженията", а знаем как завърши последната такава - няма го СССР
Е и ... като го няма СССР, на какво точно се кефиш. Или си падаш по военщини и гонки и надпревари във въоръжаването. От войни и въоръжения светът нищо хубаво не е видял и няма да види....
Вместо сътрудничество -- надпревари във въоръжаването.... И кефеща се до оргазъм баба Яга
А да не би причината да е в това, че си от ония, които изпитват патологична / болестна омраза към руснаците ... и ей тъй .... по навик си плюят
03 Февруари 2014 09:21
Симчовците толкова им е пипето.
В резултат на онази надпревара и САЩ вече ич ги няма но още надуват мускули с печатницата на зелена шума.
И то ще е до време.Сега все още се надяват като държат кранчето на нефтените находища по света да урадисат, но и това ме съмнява, че ще устискат.
Което е за съжаление разбира се, да се превърнеш от локомотив в тротонетка заради сбъркани амбиции. Без значение кой си и какъв си бил.
Руснаците нали точно по този път стигнаха до там - оръжия, оръжия, ама Иванушка иска да яде, пие и е**.
Джон също. Пък и е свикнал, за разлика от Иванушка, та не знам къде болката ще е по голяма.
Пак казвам - за съжаление.
03 Февруари 2014 09:44
Аде бе !


Дори без да броим ДЦК-тата на държавата и това, че Щатите са им най-големия пазар, има 4 трилиона изнесени от роднини на политбюрото, инвестирани между Ванкувър и Л.А. Вервай си, че некой се цели ежедневно в собствената си къщичка в Бевърли Хилз с 1 мегатон. Глупавите там измреа с Мао.

Да не говорим, че от общо 200 бомби, които имат, китайците са качили към нема и 40 на ракети с голям обсег, останалите 160 са на тия за Москва и Новосибирск. Что как бы намекаэ...

Гюроф, , ударил си ги хамериканците като маче у дирек с тия разсъждения.
03 Февруари 2014 10:01
03 Февруари 2014 11:04
"САЩ разполагат ПРО системата си в Европа" - това е натиск срещу Русия във връзка със събитията в Украйна. Не са познали обаче хамериканците - на кормилото на Русия не е Горбачов,а подполковник Путин. Няма да им мине номера. И ако досега Русия чакаше(от хуманитарни и спортивни съображения)да завърши Олимпиадата в Сочи,сега вече тя е принудена да вземе мерки за своята безопасност и да се намеси пряко в Украйна - близка съседна държава,братски народ и откъсната територия от великата РУС. Мисля че е груба грешка на Обама да разположи точно сега ПРО в Европа. Ще последват рицепрочни мерки - неминуемо...! Братята румънци да му мислят - пече им се яйце на гъзо,възприели са американска ПРО на своя територия. Добре че поне това ни се размина на нас - българите. Щото бойните глави на руската ракетно-ядрена мощ ще бъдат пренасочени към точно такива обекти - ПРО,камандни пунктове,изнесени близо до Русия ефективи и защо не срещу самите държави разположили части от хамериканската ПРО. Полша също ще го отнесе,а също и всички членове на НАТО от Черноморският регион - главно Турция и България. За броени минути "Исканерите" ще могат да елеминират потенциалният противник на Русия ако започне военен конфликт. Въобще Америка пробва Русия докъде ще стигне границата на търпимостта й. Както тройната БСП/ДПС/АТАКА изпробва търпението на народа когато назначи Делян Пеевски за шеф на ДАНС. Е,назначението не мина - няма да мине и тази явна провокация спрямо Русия. Точно обратното - подполковника ще заложи курд капани на хамериканците навсякъде по света. Куба,Венецуела,Сирия и където си помислите в широкият свят. Русия повече няма да се цепи - тя ще се защитава и възстановява. Такива са повелите на времето.
03 Февруари 2014 11:21
От почти век насам надправарата във въоръжаването се инициира от САЩ, другите, от СССР и Русия, например, само са принудени да участват. Или да съучастват като членуващите в в щанското НАТО. Без непрестанната си външна агресия САЩ са немислими. Докато не катастрофират или не унищожат и света заедно със себе си, няма да се променят. Нито веднъж не са нападани реално, но са водили близо 250 нападателни войни, в повечето от които са се обявявали ту за освободители, ту за жгертви на агресия.
Военноотбранителна полза от това ПРО нямат особена, освен че превръщат страните, в които ги разполагат в мишени и заложници. Печели и ВПК, а без него биха катастрофирали икономически. Порочен политически "свредел", но се надяват да не се блъснат много скоро в земята.
03 Февруари 2014 12:20
Та каква е инвестицията на китай(ците) в америка(нците) !?! - Какви активи (от реалния сектор, а не финансови) владеят на американска територия!?! Това, че държат 3 трилиона хартиийки (и реални и виртуални) на чичо Сам какво точно означава - чичо Сам изплюсква стоките и услугите, купени с въпросните хартийки, а китайчугите ги държат (в "портфейла" си)... Ами да си ги държат, като са били прости да си ги натрупат!
03 Февруари 2014 13:18
Рядко могат да се прочетат такива невероятни глупости за китайската финансова политика и китайската икономика ! В Китай няма ченч-бюра. Китай борави в инвестиционните си проекти и в плащанията с чужди партньори само с юана и с хонгконгския долар(който е собственост пак на Пекин) и с абсолютно нищо друго !!! Симо-фантазиите предизвикват невероятен смях!!
По същия начин расъждаваше и дядо Шорош, който се опита да играе срещу китайската финансова доминация на азиатските парични пазари и получи болезнен урок, като загуби половината от състоянието си придобито чрез спекулации и директни измами. След това го удари на графомании, така любими на симовци и другите полу-умни соросоидчета...ха.ха-ха....Образовайте се бе, чукчи неграмотни...
03 Февруари 2014 14:46
Китай борави в инвестиционните си проекти и в плащанията с чужди партньори само с юана и с хонгконгския долар(който е собственост пак на Пекин) и с абсолютно нищо друго !!!

Я пак?
03 Февруари 2014 15:08
Прав си, Китай исползва вече само юана за разплащане по всички сделки на територията на страната си и с чуждите си партньори по съвместни проекти, хонгконгския долар много рядко. Всички плащания в чужда валута от китайски фирми преминават задължително през юана...
03 Февруари 2014 18:05
В Китай няма ченч-бюра.


Лично съм обменял в Пекин евро за ренмимби. Ти юанът за нещо друго ли го имаш?
03 Февруари 2014 19:02
Разполагането на противоракети около Русия ще завърши с разполагането на ракети в Куба, Никарагуа и Венецуела. Обама няма да е първия американски президент, който ще се наложи да подвие опашка заради разполагане на ракети.
По-интересният въпрос е кой иска да скара двете свръхсили, така че вместо да управляват заедно, да се избият един друг.
03 Февруари 2014 21:29
babajaga2-2
02 Фев 2014 23:16Мнения: 2,551
От: BulgariaСкрий: Име,IP
"Наблюдаваме поредна надпревара във въоръженията", а знаем как завърши последната такава - няма го СССР.


Няма го и Хилядолетния райх, Френската империя , Британската империя, Японската империя които днес са окупирани страни.
РУСИЯ е все пак най голямата в света заедно с Китай ! По Територия и население съответно.
04 Февруари 2014 08:41
.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД