:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 407
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Италианският Сенат съди Берлускони

Силвио Берлускони
Италианският Сенат ще бъде страна по дело срещу бившия премиер Силвио Берлускони, който е обвинен в даване на подкуп на сенатор през 2006 г., писаха медиите на Апенините. Медийният магнат платил 3 млн. евро, от които 2 млн. евро в брой, на сенатора от Неапол Серджо де Грегорио, за да напусне левицата на тогавашния премиер Романо Проди и да премине в неговата партия. В резултат на това мнозинството на Проди в Сената се стопи и доведе до падането на правителството през 2008 г. Делото срещу Берлускони започва във вторник в Неапол.

Председателят на Горната камара на италианския парламент Пиеро Грасо взе решение Сенатът да е страна по делото срещу Берлускони, въпреки че парламентарната комисия се противопостави. "Това е морален дълг", заяви той. Зам.-председателката на Сената Линда Ланциота заяви пред в. "Кориере де ла сера", че решението на Грасо е легитимно. Тя припомни, че Грасо е бил прокурор в прокуратурата за борба с мафията.

1159
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД