:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 332
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Министър на Меркел подаде оставка заради издаване на тайни

Ханс-Петер Фридрих е заподозрян, че е предупредил партиен лидер за разследване срещу депутат
СНИМКА: ЕПА/БГНЕС
Германският аграрен министър Ханс-Петер Фридрих и холандската му колежка Шарон Дийксма позират пред пясъчна скулптура на холандска кралска двойка пред павилиона на Холандия по време на аграрното изложение "Зелена седмица", провело се миналия месец в Берлин. Вчера Фридрих подаде оставка.
Оставка подаде министърът на земеделието на Германия Ханс-Петер Фридрих от Християндемократическата партия на канцлера Ангела Меркел. Той бе вътрешен министър в предишния кабинет. До оставката се стигна, след като стана ясно, че е нарушил закона с разгласяване на данни от разследване за детска порнография, съобщи Шпигел онлайн.

Според министъра на правосъдието на Долна Саксония Фридрих е заподозрян в разгласяване на секретна информация. Прокуратурата предполага, че като вътрешен министър през октомври 2013 г. е осведомил лидера на социалдемократите Зигмар Габриел, че следователи се интересуват от техния депутат Едати. Хановерски следователи се оплакват, че с действията си министърът е затруднил работата им. На 10 февруари е извършен обиск в дома и офиса на Едати. Открити са повредени хард дискове и изтрити файлове. От 2005 до 2010 г. депутатът поръчвал чрез канадска фирма видео и снимки на голи момчета от 8 до 14-годишна възраст.

Според предишния секретар на Фридрих във вътрешното министерство той е бил наясно с това, че в момента тече международно разследване, при което е изплувало името на Едати, но тогава Фридрих не е предполагал, че депутатът може да бъде разследван. Според бившия вътрешен министър историята е можела да придобие политически характер и затова е предупредил Габриел.

Депутатът от немско-индийски произход Себастиан Едати, който е народен представител от 1998 г., се отказа от настоящия си депутатски мандат на 7 февруари. Той посочи здравословното си състояние като причина. Бившият депутат, за когото се предполага, че в момента е в чужбина, опроверга обвиненията чрез социалните мрежи.















1020
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД