:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 237
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Продадоха "451 градуса по Фаренхайт" на Бредбъри за 17 500 долара

Снимка: Heritage
Продаденото на търга копие на романа се смята за най-запазеното от тиража през 1953 г.
На търг на аукционната къща Heritage миналата вечер в Ню Йорк рядко копие на един от най-известните футуристични романи на американския фантаст Рей Бредбъри (1920-2012) - "451 градуса по Фаренхайт" бе продадено за 17 500 долара, пишат американските медии. "Ценното на тази книга е автографът на автора й и това, че корицата е от огнеупорен материал на основа на азбеста" - твърди директорът по връзки с обществеността на Heritage Auctions Ной Флайшер. Той допълва, че книжното тяло е от обикновена хартия и гори твърде добре. Книгата, предложена на търга, е една от 200-те първи копия на романа, отпечатани през 1953 г., като всички те са били "огнеупорни". Другите книги от този тираж са в частни колекции, организации и фондации и почти не могат да се видят от почитатели.

Името на романа "451 градуса по Фаренхайт" (приблизително 233 по Целзий) не е избрано случайно - именно при толкова гори хартията.

На търга бяха предложени и десетки други редки книги на американски, френски и британски писатели. Сред тях са първите издания на "Казино Роял" на Флеминг, "Коледна песен" на Дикенс, както и ранен сборник с разкази на Стивън Кинг. Копие от фундаменталния научен труд на Исак Нютон "Математически основи на натуралната философия" бе продадено за 28 700 долара, а рядък екземпляр на детската книга на британския писател Роалд Дал "Джеймс и гигантската праскова" - за 5600.
845
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД