:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 293
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Генералният секретар на НАТО пристига на изненадваща визита

Посещението на Андерс Фог Расмусен ще премине под знака на кризата в Украйна и засилване на източния фланг на алианса
СНИМКА: ЕПА/БГНЕС
Андерс Фог Расмусен
Генералният секретар на НАТО Андерс Фог Расмусен пристига на изненадващо двудневно посещение в четвъртък, научи "Сега" от правителствени източници. Визитата е броени дни след като в България беше един от неговите заместници Тери Стаматопулос. Той се включи в честванията по случай 10-годишнината от влизането на страната ни в алианса. Заедно с него пристигнаха и генералните мениджъри на някои от най-ключовите агенции на НАТО. Така визитата на Стаматопулос беше възприета като задължителното протоколно присъствие за подобен тип чествания.

Именно заради това посещението на Андерс Фог Расмусен е изненадващо и очевидно ще мине под знака на кризата в Украйна и Крим. Официално визитата е в отговор на поканата на президента Росен Плевнелиев, която той отправи на срещата си със Стаматопулос. По неофициална информация тя е предвидена много по-рано. След разговорите си с помощник генералния секретар външният министър Кристиан Вигенин посочи, че предстоящата визита ще даде отлична възможност за обмяна на мнения и идеи за бъдещето на НАТО в контекста на предстоящата през есента среща на върха в Уелс.

Засега програмата на Расмусен включва срещи с президента, премиера и министрите на отбраната и на външните работи. В четвъртък той ще изнесе лекция във Военната академия. Това ще е последната визита на генералния секретар преди края на мандата му. За негов наследник беше вече номиниран бившият премиер на Норвегия Йенс Столтенберг. С предстоящата визита на Расмусен се обяснява и мълчанието на Тери Стаматопулос по темата за Украйна. По време на конференцията за бъдещето на НАТО, организирана от Атлантическия клуб миналата седмица, Стаматопулос предпочете дипломатично да избегне темата. Това веднага направи впечатление на присъстващите на форума, след като ден по-рано външните министрите на НАТО се събраха, за да обсъдят мерките срещу Русия.

Не толкова дипломатичен се очаква да бъде генералният секретар на НАТО, още повече че визитата идва на фона на зачестилите руски разузнавателни полети по черноморската ни граница. Преди заседанието на Северноатлантическия съвет в Брюксел миналата седмица Расмусен нарече "неприемливи" действията на Русия в Украйна и допълни: "Чрез действията си Русия подкопава принципите, на които е изградено нашето партньорство и наруши собствените си международни ангажименти. Поради това отношенията ни не може да продължават, както досега." Очаква се в София генералният секретар да даде още по-ясен сигнал и към Молдова, Азербайджан и Армения, за които в Брюксел бяха набелязани мерки за укрепване на отношенията им с алианса.





45
4843
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
45
 Видими 
06 Април 2014 19:27
И този ли, бе?
Да се готви началника на австралийската служба за контрол в/у кенгурата.
06 Април 2014 19:50
Да изплющи с камшика московските троянски катъри и
да наисне за програма за модернизация на останките от бна.
06 Април 2014 19:52
Айде стига с тия изненадващи визити, че едни мисли започват да ни се въртят в главите...
06 Април 2014 20:00
И тоя ли? Явно се готвят да ни набъркат в голяма каша.
06 Април 2014 20:04
Ще ни натресат чужди войски, това е!
Въпроса е ние дали ще се съгласим? За политиците ясно - ще целуват, ще лижат ...
А ние не сме политици! А и ние ще трябва да плащаме!
06 Април 2014 20:10
Ама не, ама не, ама... охх, беше ми приятно, Серж Станишев се казвам !
06 Април 2014 20:12
Страйки, какво точно каза?

P.S. Честно те питам бе гардже, не се бъзгъзикам с интелекта ти.
06 Април 2014 20:24
ohubohu
06 Април 2014 20:04

Ще ни натресат чужди войски, това е!
Въпроса е ние дали ще се съгласим?
Сефте ...
06 Април 2014 20:29
***
06 Април 2014 20:38
служба за контрол в/у кенгурата.
Кенгурутата?
06 Април 2014 20:53
Ще ни натресат чужди войски, това е!

Що бе? Може да са руски?
06 Април 2014 21:35
А може и виетнамски.
06 Април 2014 22:09
Ще нарисува няколко концентрични кръга на картата на България и оставя Плевньо да чака руснаците да ни напднат, а той на самолетчето с мръсна газ отива да си усвоява пенсията на Малдивите.
06 Април 2014 22:11
Не че съм наблюдателна, ама... американският кораб в Черно море бил планиран предварително, тази среща - и тя предварително планирана...

КОЙ изрод ни вкарва в тая история?!?
06 Април 2014 22:24
Страйкче, иде да провери укрепваш ли бункерите срещу вежливи войски в Поморие и Созопол .
06 Април 2014 23:07
И за да започнем седмицата с пълна програма, искам да заявя, че е

абсолютно все едно за нас, дали ще ни думне бомба от някой самолет, или ще си купим не знам какви самолетчета, докато арабелите ни оправят демографията.

Всъщност афгано-афро-американците вече ни напднаха, а руснаците още не са
06 Април 2014 23:31
маргаритка2, буквално ме изненадА!
'Ма бива ли така гьотере бе душата?
То мерак, ама...
06 Април 2014 23:35
Що бе? Може да са руски?

Ами ако се учим от историята, може и така да стане. Както през 1941-1944 - първо германски, а после руски .
07 Април 2014 02:01
От сега нататък манипулативните статии ще валят като проливен дъжд, първата жертва на войната е истината. И колкото повече статии четем, толкова по- малко ще знаем, толкова ще сме по- окаяни.
Нито визитата е изненадваща, нито това което ще се пише за нея. За един колониален народ, загубил напълно своя сувернитет, шетнята на евролакейте ще е ежедневие, не за да убеждават някого, а за да искат все повече и повече. България като територия, ще стане предна линия за американските сили. Очаквам изсипването на сухопътни сили, рейнджъри, разполагането на ракетни системи, даже и ядрени бомби, нон-стоп “ съвместни“ военни учения с американските единици. Всички енергийни проекти ще бъдат съсечени, туризмът ни обезкостен, а адекватните санкции от страна на Русия ще ни довършват.
На път сме да изпием най- горчивата част от европейската си и НАТО-вска принадлежност, след която нямам надежда, че можем да оцелеем. Както твърдят независимите политически источници, войната в Сирия е енергийна война “La guerre en Syrie : une guerre pour l’énergie ?“ Натисни тук Скорото откритие на огромни петролни и газови находища в акваторията на источното средиземноморие, Гърция, Израел отваря пътя на енергийните хищници, всички комфортно разположени под шапката на големите демокрации, бившите и сегашни колонизатори, т.н. “велики сили“ . Щатите не се отказват никога от своя лъвски пай и не щадят “грижи“, за всеки , който има общо с “мръвката“ Le bassin du Levant et Israël - une nouvelle donne géopolitique ? Натисни тук
И ние както Сирия сме жертва в геополитическата вакханалия, в която живота на аборигените не струва пукната пара. Май ни остава единия гол оптимизъм и това
“дай-Боже“ с което си мислим, че можем да оцелеем.
07 Април 2014 07:53
А заместникът му е...грък! Да не повярваш...!
07 Април 2014 08:25
Спартак 07 Април 2014 02:01

07 Април 2014 08:56
@Баpмалей
06 Април 2014 20:53
„Ще ни натресат чужди войски, това е!“

Що бе? Може да са руски?

Ами пак са чужди. Освен ако не припознавате руската войска за родна
07 Април 2014 10:19
Очаква се в София генералният секретар да даде още по-ясен сигнал и към Молдова, Азербайджан и Армения, за които в Брюксел бяха набелязани мерки за укрепване на отношенията им с алианса.
Хайде сега, да се поправяме... Бива ли така? Казва се "ясен знак и силен сигнал", а не формалното и вяло "ясен сигнал". Трябва да се учи брюкселски новговор.
07 Април 2014 10:33
Очаква се в София генералният секретар да даде още
по-ясен сигнал и към Молдова, Азербайджан и Армения,
.............................................................................

Явно София/България ще бъде използвана за трибуна на
най-яростните натовски антируски провокации и към други страни.
От месец насам пиша, че тия дори не мътят нещо, а директно
си го правят. Посещението на Нулата, изказванията на Плевню,
облъчването от разни политкоректни ястреби, маскирани като
анализатори, като циониста Паси, гербера Аню и ко.
Готвят ни за ракетна площадка и изходна точка за агресия, това е.
07 Април 2014 10:50
"Генералният секретар на НАТО пристига на изненадваща визита"...? Изобщо не е изненадваща тази визита. Усетиха че ни управляват меки китки и при това русофобски(барабар с президента) и сега ще ни натискат за всичко за което се сетите. Нови бази,учения,чужди войски,атомни оръжия,ПРО и прочее опасни за България неща. Така се получава когато пръв тичаш в Киев да поздравяваш Хунтата фашисти(Вигенин),когато искаш бързи и силни мерки(Борисов)срещу Русия,и когато президентът на България(Плевнелиев) се изказва срещу Русия по-скоро като ястреб от НАТО,отколкото като президент на държава която дължи съществуването си на Руската армия и на Русия. Не знам дали България има полезен ход изобщо - всичките ни политици са от един дол дренки. Европейските избори няма да променят нищо. Ако имат поне малко разум,управляващите трябва да заявят гласно и ясно - България няма да отива срещу своите братя руснаци и да настояват Западът да не вкарва Европа в конфронтация срещу Русия. Иначе - Бог да пази България...!
07 Април 2014 11:02
Сказано ведь, "Куй железо не отходя от кассы"
07 Април 2014 11:12
Не знам дали България има полезен ход изобщо - всичките ни политици са от един дол дренки.
От властта няма да дочакаме полезен ход. Единственият полезен ход е в нашите ръце.
07 Април 2014 11:34
И какъв е този полезен ход?

Да направим хипи-движение - май само това оставаот известните прийоми.
07 Април 2014 11:37
Разчитат на заспалото ни обществено мнение,че могат да не ни информират на тия срещи за какво си приказват, какво общават от наше име. И журналисти нямаме като хората - да задават въпроси. Всичко става тихомълком.
07 Април 2014 11:37
С техните камъни по техните глави. Автомобилни гуми и битилки с бензин, както се видя, са демократично и ефективно средство.
07 Април 2014 11:41
Аз съм пацифистка по принцип, но щом така и така ще се мре - и това си е подход.
07 Април 2014 11:43
Ето къде ги сърби клоуните от ОТАН и пиндостанските им господарчета: Размещение Ту-22М3 в Крыму - тяжелейший удар Путина по системе ЕвроПРО
07 Април 2014 11:44
маргаритка2
07 Април 2014 11:34
И какъв е този полезен ход?

Да направим хипи-движение - май само това оставаот известните прийоми.

Защо не, тогава са били времена на масови антивоенни протести. Това трябва да се направи в България - масови антивоенни и антиНАТОвски протести. Да не се сърди българина утре , като почнат да му се сипят бомби и радиация на главата.
07 Април 2014 11:55
(снимка: натиснете тук)
07 Април 2014 12:23
България – пешка на НАТО или троянски кон на Русия?

НАТО активизира своите пешки в Източна Европа и Балканите срещу Русия


Натисни тук
07 Април 2014 13:19

Дано и лекарства да донесе човекът. Против евразийско бълнуване
07 Април 2014 13:42
То е очевидно, че ще ни наложат някой план обвързан с военно присъствие на трети страни в България. Мисълта ми е какво ние ще искаме в замяна. Защото ми се струва че сме в правото си да се пазарим.
07 Април 2014 14:49
Няма какво да се пазарим
Твърдо НЕ.

Тези игрички са животозастрашаващи, а и арабелите вече са тук.
07 Април 2014 14:57
Не може всички да са недоволни от американските войски. Ще има и доволни. Проститутките например.
07 Април 2014 15:02
Засега програмата на Расмусен включва срещи с президента, премиера и министрите на отбраната и на външните работи.


На тия ако много им напиня - да ходят доброволци, ама първо да сдадат постовете, особено Плевньо ми е голям дерт, защото досега едно свестно нещо не е забъркал.
07 Април 2014 15:04
да ходят доброволци, ама първо да сдадат постовете, особено Плевньо ми е голям дерт, защото досега едно свестно нещо не е забъркал.


Подобна възможност хич не е за изключване
07 Април 2014 15:48
Хм това не е много много на добре. Не е гот да ги виждаме тези в България в качеството им на натовци. По добре да беше дошъл да похарчи малко пари в Слънчев бряг за алкохолен търизъм. ( http://computersbgn.blogspot.com ) ( http://iconomicabg.blogspot.com )
07 Април 2014 16:25
Не знам дали България има полезен ход изобщо

Фърсте,
Не помня от кой филм беше репликата:
"... в момента най-доброто, което мога да направя е да дръпна спусъка!"
Репликата беше на един снайперист.
Комай това ни остава за да ликвидираме изброените от теб проблеми!
Лошото, обаче, е че няма с кого да ги смениш!
Кой от кой по-зле!
И по-вреден.
Скамейката ни просто ... е празна!
07 Април 2014 17:11
Мисленето на средния българин е такова, че го избива винаги на ПАЗАРЛЪК. Кратката ни история след освобождението ни от Русия показва, че не сме губили битка на фронтовете, но сме губили ВИНАГИ от слаби и малоумни политици. В пазарлъците сме гарантирано губещи, следователно неутралната политика отговаря по- добре от всичко на националните ни интереси. Как пък не видяхме веднъж Швейцария да се вре в НАТО, да праща пушечно месо по военните полета на американските интереси, или пък да се зъби на някоя от “великите сили“, тези които разполагат с ядрени бомби. Докога насила ще се врем в ръцете на силните, с пословичното малоумие на Плевналиев “ ние можем да дадем още“ Какво ще дадеш бе Мъдрецо, мизерния си народ ли. Подарихме тонове военна техника, но на нас ни предлагат стари авиобараки на цени като нови. Наглостта и безочието на брукселските чиновници е без граници, ако не сме били в НАТО Русия щяла да ни притиска. Натискът от Бюксел и Щатите е ежедневен по всички възможни насоки, а резултатът от него неподлежащ на съмнение. Русия не е имала у нас никога военни бази, но далечните Щати цели четири .
07 Април 2014 17:19


И понеже пак става въпрос за ПАЗАРЛЪК аз съм уверена, че ако някой от нашите изроди тръгне в тази самоубийствена посока, отново - както обикновено - ще ни обещаят падане на САЩ-визите.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД