:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 278
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Путин припомни на Европа за заплахата от нацизма

В Източна Украйна избухнаха нови сражения по време на честването на Деня на победата
СНИМКА: ЕПА/БГНЕС
Проруски активисти изкараха танк Т-34 от времето на Втората световна война по време на импровизиран военен парад в разбунтувалия се украинска град Луганск. Военната машина бе поставена пред окупираната сграда на Службата за сигурност на Украйна (СБУ) в града. На 11 май там ще се състои референдум за самоопределение.
Руският президент Владимир Путин заяви, че "желязната воля на съветския народ, неговото безстрашие и твърдост са спасили Европа от робство" по време на Втората световна война срещу нацизма. В словото си по случай Деня на победата на Червения площад руският държавен глава каза, че 69 години след края на войната този ден остава най-големият празник за Русия. "Това е празник, на който тържествува всепобеждаващата сила на патриотизма, на който всички усещаме с особена острота какво значи да си верен на родината и колко е важно да знаеш да браниш нейните интереси", категоричен бе Путин. Над 11 000 военнослужещи, 151 единици бойна техника и 69 самолета и хеликоптери участваха във военния парад в Москва, който бе своеобразна демонстрация на военна сила от страна на Русия в разгара на украинската криза, отбелязват световните медии. Малко след парада в Москва Владимир Путин за пръв път пристигна в град Севастопол, на присъединения през март полуостров Крим. Путин приветства завръщането му към Русия като "историческа истина".

Празненствата за Деня на победата над нацистка Германия бяха помрачени в Източна Украйна, където се възобновиха сраженията между украинската армия и проруските опълченци. Трима души са загинали, а други 25 души са ранени в югоизточния град Мариупол, съобщиха здравните власти. Според и.д. вътрешния министър Арсен Аваков в сблъсъците са били убити 21 души. Украинските войски използват оръжия с голям калибър в опит да завземат окупираните правителствени сгради в града, съобщи Интерфакс. В бастионите на проруските активисти - Славянск, Луганск и Донецк, се проведоха чествания за 9 май, но също се готвят за щурм от страна на армията на Украйна. Утре в тези региони трябва да се проведе референдум за определянето на техния статут, който вече бе определен от Киев за незаконен.

Украинският премиер Арсений Яценюк съобщи вчера, че за 14 май е планирано провеждането на национална кръгла маса за обсъждане на изход от политическата криза. На нея ще се обсъждат децентрализацията на властта, реформа на местното самоуправление, гарантиране на правата на малцинствата и реформа на съдебната и на правоприлагащата система. На форума трябва да присъстват представители на всички политически сили от всички региони, гражданското общество и академичните среди. Засега не е ясно дали и кои представители на Югоизтока ще се включат в кръглата маса.

Не е изключено Русия да спре доставките на природен газ за Украйна, съобщи руският постоянен представител в ЕС Владимир Чижов. Това стана, след като в четвъртък "Газпром" реши да премине на предплатен режим на обемите за страната, а Киев от своя страна отказа да дава аванси на Москва при сегашните високи цени на суровината. Високопоставени представители на ЕС, Русия и Украйна ще се срещнат в понеделник в Брюксел за преговори за доставките на руски газ за Киев и Европа.



37
3487
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
37
 Видими 
09 Май 2014 20:09
Украинският премиер Арсений Яценюк съобщи вчера, че за 14 май е планирано провеждането на национална кръгла маса за обсъждане на изход от политическата криза. На нея ще се обсъждат децентрализацията на властта, реформа на местното самоуправление, гарантиране на правата на малцинствата и реформа на съдебната и на правоприлагащата система. На форума трябва да присъстват представители на всички политически сили от всички региони, гражданското общество и академичните среди. Засега не е ясно дали и кои представители на Югоизтока ще се включат в кръглата маса.
"Преговорите" ще се състоят след убийството на представителите на ЮИУ, които са неудобни за "законната" хунта. "Демокрация" в действие!
09 Май 2014 21:51
Путин припомни на Европа за заплахата от нацизма
Ъслъ. Само, че не днес а като си аншлусна Крим.
09 Май 2014 22:19
Дете с георгиевска лента е било простреляно в Славянск
В центъра на града неизвестни нападатели са открили огън срещу дете на 12 години, което е носело георгиевска лента (символ на победата на Русия във Великата отечествена война). Детето е ранено в областта на сърцето.
09 Май 2014 22:25
като си аншлусна Крим.

Не използвай термини, на които не знаеш значението.
09 Май 2014 23:02
Е защо да се ползва " фашизъм " за всичко що не уйдисва някому - може , а за другите термини - не ?
09 Май 2014 23:50
Демек, Подполковникът е припомнил, че за неофашизма , подкрепян от хунтата в Киев , ще трябва да се плаща по цена от 1945 г.......
Кой разбрал- разбрал.
10 Май 2014 02:56
Фашизма в Украйна и Европа ще бъде смазан.
10 Май 2014 03:03
Красота!

«Стрижи» и «Русские витязи» в Севастополе (HD ИЗ КАБИНЫ ПИЛОТА)

https://www.youtube.com/watch?v=gXX0y_nK53o
10 Май 2014 04:30
Тоя е на котлова храна в руски зоопарк
10 Май 2014 09:19
Уилям Хейг: Путин губи контрола в Украйна

Неподчинението, демонстрирано от проруските агитатори, в отказа да приемат заповеди от Москва поставя под съмнение авторитета му


Натисни тук

Ей, каквото и да направи Путин, все е лошо.
10 Май 2014 09:34
ще трябва да се плаща по цена от 1945 г.......

путята се готви да даде 28 милиона великоруси курбан?
10 Май 2014 09:40
В Интернете появляются новые кадры расстрела безоружных жителей Мариуполя

путята се готви да даде 28 милиона великоруси курбан?
Как ще ги даде курбан? Като не влиза в Украйна? Че нали само се чака да влезе, за да им помогне, че да го обявят за агресор?! А иначе Псаки призовава мирните украинци сами да си слагат хомота на вратовете. Щото е човеколюбива и добра! И да чакат Бесния сектор да възцари правда.
Някои САЩ-ци май още не искат да забравят робството там. Явно спомените им на бели господари им нашепват вълнуващи мечтания. Независимо от филмите срещу робството, които се правят и награждават. Трудно ще им бъде да победят звяра в себе си.
10 Май 2014 09:54
Припомни, че след 70 год,, няма с какво друго да се похвали пред света.
10 Май 2014 10:34
Мужик, ти чувал ли си приказки за Иванушка глупака? Той също бил мужик казват...
10 Май 2014 10:37
.
10 Май 2014 10:48
Украинският фашист от хунтата кмета на Херсон на 9 май открито възхвали Хитлер !
10 Май 2014 10:49
Още информация от Мариупол: В Мариуполе горит здание горсовета, счет погибших и раненых идет уже на десятки
Завтра в Мариуполе должен пройти референдум, пока непонятно, состоится ли он после вчерашней бойни.
Явно това е била "целта на занятието".
10 Май 2014 10:49
Путин припомни на Европа за заплахата от нацизма


Русия би нахлула без опасения в Югоизточна Украйна , ако ситуацията беше както в Крим , където огромното мнозинство от населението беше про-руски настроено...


Припомни ни
10 Май 2014 10:55
Американски конгресмен: Кризата в Украйна не започна с действията на Русия

Началото на сегашната криза в Украйна не са действията на Русия, а отстраняването на законно избрания президент, заяви американският конгресмен републиканец Дан Рорабейкър, цитиран от ИТАР-ТАСС. Председателят на подкомитета по Европа и Евразия към Камарата на представителите заяви това на слушания в камарата. Той бе автор на речите на покойния президент Роналд Рейгън. „Ние всички трябва да разберем, че положението в Украйна е много по-нееднозначно, отколкото ни се представя всекидневно. Кога започна кризата? Тя започна с това, че законно избраният президент Виктор Янукович бе свален от поста си в резултат на улично насилие. Именно тогава започна хаосът“, посочи законодателят. Той уточни още, че самото насилие е започнало, след като президентът подписа икономическото споразумение с Русия, за което е имал пълно право като държавен глава. Конгресменът отбеляза още, че администрацията на Обама явно изобщо не е била развълнувана от факта, че е свален един законно избран президент, победил във вероятно най-честните избори в историята на независима Украйна. Рорабейкър е убеден, че САЩ не трябва да се намесват в Украйна и да предоставят парите на данъкоплатците за подпомагането й. Той всъщност бе единственият конгресмен, който по време на слушането зададе неудобни въпроси на помощник-държавния секретар Виктория Нюланд. Тя се прочут с фразата си „Майната му на ЕС“ при телефонно обсъждане на ситуацията в Украйна с американския посланик в Киев. Рорабейкър попита дали неонацистките групировки са участвали в организирането на безредиците в Киев, довели до насилственото сваляне на президента. Нюланд отвърна, че мнозинството протестиращи на Евромайдана са били „мирни демонстранти“. В отговор републиканецът контрира, че на телевизионните кадри се вижда как тези „мирни демонстранти“ стрелят срещу полицаи и хвърлят срещу тях „коктейли Молотов“. Нюланд каза, че на Евромайдана са били „представени почти всички цветове“ от политическия спектър на Украйна, „включително и отвратителните“. „Тогава отговорът на въпроса трябва да е „да“, резюмира Рорабейкър.
10 Май 2014 11:08
читатель, . До какво доживяхме - сенатор от републиканците (партията на Буш) да се изказва в подкрепа на Русия и Путин! И как контрастира изказването му с мазноизвъртяните приказки на британския външен министър от линка на Стайнбек, 2014-05-10 09:19:17 (Натисни тук):
„По всичко изглежда, че руснаците са загубили играта, което започнаха в Украйна”, каза британският министър пред британското издание. „Президентът Путин изглежда е освободил сили, които изглежда не е в състояние да контролира. Въоръжени главорези с модерни оръжия увеличават напрежението и подсилват омразата. Смъртните случаи в Мариупол, Славянск и Одеса са ясно предупреждение, че този план излиза извън контрол”

Пфу!
10 Май 2014 11:20
.
10 Май 2014 11:25
Ето още инфо от Мариупол: Мариупольская трагедия в рассказах очевидцев
10 Май 2014 11:34
Г-дата Обама, г-жите Псаки, Нуланд и т. н. подкрепят садизма, щом е в унисон с интересите им. Но колко са възмутени, когато пламъкът се разгори у тях! Двоен стандарт и никаква човечност. Но ако светът се срине под краката им?! Човек никога не знае какво ще се случи. Затова е казано: недей да сееш ветрове, ако не искаш бури.
10 Май 2014 12:54
Победата над нацизма и Хитлер винаги трябва да бъде празнувана, както подобава, с признаване ролята на СССР за това. Което обаче съвсем не дава повод, нито право на Путин да се държи като Путлер ! Според неговия аршин за "историческа истина", България пак трябва да излезе на три морета ...
10 Май 2014 13:16
Nostradamus
10 Май 2014 12:54

Аз не съм против!
10 Май 2014 14:02
.
10 Май 2014 17:43
Путин припомни на Европа за заплахата от цинизма
10 Май 2014 20:04
Путин припомни на Европа за болшевишките зверове, утайката на руската армия.Руските зверове с маски, които изнасилват, грабят, подпалват къщи, убиват и мародерстват.От времето на хуните и готите, Европа не я е грозяла такава опасност.От едно наркоманизирано джудже - Путин и хардлайнерите, които са зад гърба му.
10 Май 2014 21:16
Кризата в Украйна бе предизвикана от Евросъюза и британското правителство, заявява в ексклузивно интервю за РИА Новости лидерът на британската Партия на независимостта Найджъл Фараж.

Прочети цялата статия тук: Кризата в Украйна бе предизвикана от Евросъюза и британското правителство - Поглед Инфо
http://svetoven.pogled.info/news/54654/Krizata-v-Ukraina-be-predizvikana-ot-Evrosayuza-i-britanskoto-pravitelstvo
10 Май 2014 21:17
Мариуполь, народное расследование преступлений хунты (видео)

Расстрел мирных манифестантов в Мариуполе, который был совершен боевиками хунты с особым цинизмом — 9 мая, в День Победы, навсегда останется, наряду с «Одесской Хатынью», в памяти человечества.

http://rusvesna.su/news/1399741221
10 Май 2014 21:32
AzUrAL
10 Май 2014 20:04Мнения: 2,508
От: Bulgaria
Путин припомни на Европа за болшевишките зверове, утайката на руската армия.Руските зверове с маски, които изнасилват, грабят, подпалват къщи, убиват и мародерстват.От времето на хуните и готите, Европа не я е грозяла такава опасност.От едно наркоманизирано джудже - Путин и хардлайнерите, които са зад гърба му.


Нима руснаците хвърлят атомни бомби и напалм както американците ?
Нима убиват жени деца и свещенници както украинските фашисти ?
Нима руснаците изгаряха на кладата еретиците както в европа католиците и протестантите ?
Нима избиваха в газовите камери както немците ?
Нима правеха африканците роби както американците ?
Нима трепеха индуси и африканци както колонизаторите англичани и французи ?
Нима избиха индианците ?
10 Май 2014 21:49
Ха ха ха - това е само за имбецили. Нима някой може сериозно да допусне , че Путин не контролира лидерите на сепаратистите ? Кремъл не контролира какво се случва на прага му ? Смях.

Прага го контролира. Но на другия край на света Украина му се измъкнА от мечешката прегръдка. Киевска Русссссссс....
Верно смях в залата, савецки филми, кока-кола и пуканки.
11 Май 2014 00:12
Прага го контролира. Но на другия край на света Украина му се измъкнА от мечешката прегръдка. Киевска Русссссссс....Верно смях в залата, савецки филми, кока-кола и пуканки.


Мъкааа за фашагите даже ако са се накичили с РУСКИ мужицко павликовски никове ....

https://scontent-a-vie.xx.fbcdn.net/hphotos-frc1/t1.0-9/10170907_781652555186813_7565729588822787241_n.jpg

Да си припомним....
11 Май 2014 00:41
Мъкааа за фашагите даже ако са се накичили с РУСКИ мужицко павликовски никове ....

https://scontent-a-vie.xx.fbcdn.net/hphotos-frc1/t1.0-9/10170907_781652555186813_7565729588822787241_n.jpg

Да си припомним....

Душе, нещо си помешал. Пратил си снимка от семейния албум.
11 Май 2014 00:44
Че откъде пък ще има достъп до семейния ти албум ?
11 Май 2014 06:41
Тъкмо някои еврпейци почнаха да се питат за какво им е това НАТО
и ето Путин им припомни за какво им е
11 Май 2014 08:19
AzUrAL
10 Май 2014 20:04Мнения: 2,508
От: Bulgaria
Путин припомни на Европа за болшевишките зверове, утайката на руската армия.Руските зверове с маски, които изнасилват, грабят, подпалват къщи, убиват и мародерстват.

***
Нека кои са тези руски болшевики:
1. Сталин не е руснак, а грузинец, Джерзински, както Рокосовски са поляци, Каганович е евреин (от хазарите), Брежнев, Подгорни, не си спомням за Громико, пък можем да сложим и Хрушчов - украинци, в Политбюро бяха и армеци и др. Май най-малко бяха руснаците.
2. Армията не беше руска, а съветска, там участваха всички националности на СССР, а начело беше грузинеца Сталин, а не руснак.
3. Не съм чувал съветските войници да са били с маски.
7. А съветската армия за разлика от нацистката е убивала само в боеве.
От времето на хуните и готите, Европа не я е грозяла такава опасност.От едно наркоманизирано джудже - Путин и хардлайнерите, които са зад гърба му.
За твое сведение когато армията се е наричала РУСКА е стигнала до Париж след победата над Наполеон - доста по-далече от Берлин, така, че няма какво да ходиш по времето на хуните и готите.
***
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД