:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 267
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
Симбиоза

Пеевски изкърти капака на кутията на Пандора

Кой държи 80% от "Булгартабак", кой командва Темида, как "работи" законът срещу офшорките и какво общо има с всичко това този успял мъж на 33 г.
Снимка: Веселин Боришев, clubz.bg
Добрите отношения между Делян Пеевски и Цветан Василев вече са история. Както се казва, няма вечни приятели, има вечни интереси.
Заплахи за убийства и рекет, злепоставяне на банки и акционери, употреба на медиите за разчистване на сметки и прокурорски екшъни - този филм и преди сме го гледали, но се надявахме, че като сме цивилизован член на ЕС, няма да има нови сезони и епизоди. Шумните разпри между кръговете около депутата от ДПС Делян Пеевски и около банкера Цветан Василев показаха, че много сме се лъгали.

Днес мощното бизнес съдружие Василев - Пеевски, в чиято орбита влизат енергетика, цигари, медии, петрол, финанси, се разпада с медиен гръм и прокурорски трясък. От двете страни летят обвинения в заплахи, манипулации, а внушителният депутат се оплаква, че е погнат от килъри. Слава богу, убити няма и никой не вярва, че банкерът е възложил на трима бизнесмени да "очистят" депутата, но атмосферата е нагнетена и зловонна. Засега няма ясен отговор на въпроса защо се развали дослукът, но със сигурност става дума за много пари и една от ябълките на раздора е холдингът "Булгартабак", сполучливо наречен от един от директорите в КТБ



"дружеството с изразен политически нюанс"



Бизнесите са като империите - когато станат прекалено големи, стават неуправляеми зони на конфликти и започват да се разлагат и разпадат.

Опасните връзки между ДПС, Делян Пеевски и цигарения холдинг имат дълга история и периодично взривяват обществени "бомби". А най-големите скандали за "Булгартабак" гърмят точно когато ДПС е на власт. И винаги имат здраво усукани политико-икономически корени. Основните цигарени фабрики отдавна щяха да са собственост на "Бритиш Амеркан Табако", ако не беше партията на Доган. В началото на 2005 г. Лидия Шулева (НДСВ), като министър на икономиката, беше пред подписване с БАТ, но коалиционният партньор ДПС не хареса условията (или избора на купувач) и провали с гръм и трясък приватизацията с цената на политически разрив между двете партии.

Самият Пеевски от "малък" е цар на скандалите, от които умее да се измъква сух. Започна се, когато по времето на "царския кабинет" 21-годишният активист на младежкото НДСВ по неведоми пътища стана парламентарен секретар на транспортното министерство и влезе в борда на "Пристанище Варна". Калинките може и да са патент на ГЕРБ, обаче



пеевците се оказаха далеч по-жилави и с по-голям размах



Младата надежда на НДСВ бързо се преориентира към ДПС, като междувременно стана зам.-министър на бедствията и авариите, при това с ключов ресор - Държавния резерв. Тогава не питахме Кой, а Защо? Чудехме се какви точно качества бяха трамплин на кариерата му. Докато се чудехме, гръмна скандал, който звучеше като край на кариерата на напористия Пеевски. И той беше заради "Булгартабак".

Пеевски бе централна фигура в грандиозен корупционен скандал през 2007 г., когато две следователки и Корнелия Нинова, тогава зам.-министър на икономиката, обвиниха шефа на националното следствие Ангел Александров, че ги е притискал и изнудвал във връзка с "Булгартабак", Държавния резерв и Комисията по хазарта. Александров пък обяви, че икономическият министър Румен Овчаров го е заплашвал с физическо ликвидиране. А тогавашният шеф на "Булгартабак" Христо Лачев се оплака, че е бил изнудван от Ангел Александров и Делян Пеевски (зам.-министър на бедствията и авариите). Пеевски и Нинова бяха уволнени. Пеевски беше разследван за използване на служебно положение за набавяне на противозаконна облага. "През януари - март 2006 г. настоявал "на близки до него фирми да бъде осигурена работа с "Булгартабак", срещу което ще се получи облага", обясниха от прокуратурата. "Ако бъдат събрани достатъчно данни, ще им бъдат повдигнати обвинения!", обясни Маргарита Попова, тогава прокурор и говорител на обвинението, а днес вицепрезидент.

Достатъчно данни, въпреки обилните записи със специални разузнавателни средства, не бяха събрани. Всички дела и проверки по БТ скандала от 2007 г. бяха прекратени, а в края на същата година бившият зам.- министър на бедствията стана следовател. От лятото на 2009 г. до днес Пеевски е депутат. Миналото лято се прицели в ДАНС и предизвика такава обществена експлозия, че едва не катурна кабинета и парламента. Кой знае на какви чудеса щяхме да станем свидетели, ако беше оглавил ДАНС, както се канеше и заканваше!

Защо обаче днес пак го "топят" за "Булгартабак"? Холдингът вече е 100% частен - след приватизацията през 2011 г., по времето на ГЕРБ, регистрираната в Австрия "БТ инвест" купи почти 80% от холдинга. Нещата изглеждаха ясни - фирмата бе дъщерна на руската ВТБ - Внешторгбанк, а банката на Василев КТБ се спрягаше като помощник в сделката. ДПС тихомълком благослови сделката за фирмата, от която зависи основната част от електората му. Сигурен знак, че тя е отишла в "правилните" ръце.

Но през февруари 2014 г.



се разви гръмотевична буря с мирис на офшорки и тютюн



"БТ инвест" смени собственика си и 80% от акциите на "Булгартабак" този път се оказаха буквално в две ръце - на анонимен гражданин, живеещ в чужбина. Формално купувачът бе лихтенщайнска офшорка, притежавана от друга офшорка - от едно арабско емирство. Тези фирми са само формални носители на права, а всъщност физическо лице ще упражнява контрола, обяви Комисията за защита на конкуренцията. И понеже ставало дума за физическо лице, което не развива бизнес, то можело да си остане анонимно. Така хем БТ е публична компания, хем (почти) никой не знае кой държи близо 80% от акциите. Знаят се само малки акционери - като базираното в Люксембург дружество E. Miroglio Finance и КТБ, които имат по 6-7%.

Междувременно депутатът Пеевски от ДПС се подписа като съавтор с колегата си Йордан Цонев под проектозакон за отбиване на офшорките от кранчетата на българската икономика - уж да станело ясно кой реално участва в обществени поръчки, концесии и приватизации, медии и прочее. Законът е приет и естествено не върши никаква работа - дори да се изпълнява стриктно, най-много



ще ни отведе до някой скромен и неизвестен Джон, Ханс или Питър,



който си изкарва прехраната, като си дава името и замества на хонорар истинския собственик за пред регистри и медии.

Че случаят с "Булгартабак" е точно такъв, за пореден път бе доказано покрай войната Пеевски-Василев. КТБ на два пъти се опитва да смени мениджмънта на компанията и да получи дивидент от печалбата - веднъж чрез E. Miroglio Finance SA и втори път - директно. Директорите на КТБ в прав текст обявиха, че прокурорската акция срещу Цветан Василев е започнала, когато банката е предприела мерки срещу две фирми, контролирани от Делян Пеевски и свързани с "Булгартабак", които не си обслужват кредитите. Те иронично натъртиха, че нито КЗК, нито КФН са успели да разберат кой е истинският собственик на тютюневия холдинг. Тирадата им само доказа публичната тайна, че КТБ с охота е финансирала икономически спорни, но политически "правилни" сделки. И че ще е големият губещ, когато се лиши от управленски гръб. В отговор "Булгартабак" пък обяви, че закрива всички сметки в банката. Всички тези действия ясно показват, че Делян Пеевски има пряко отношение и може да влияе върху работата на тютюневия холдинг и фирмите, свързани с него.



Дали той е физическото лице, което реално притежава "Булгартабак"?



Отговор на този въпрос трябва да дадат две независими по закон комисии. Първата - Комисията за защита от конкуренцията, вече отказа да предостави тази информация с доста спорни мотиви. Втората - Комисията за финансов надзор, засега се е снишила и не е взела отношение по битката за контрол в една публична компания. Има трети фактор, ефектът от чиито действия за момента е трудно да се прогнозират - прокуратурата. Тя назначи проверка по сигнала на "Протестна мрежа" за неясно финансиране на Делян Пеевски, Цветан Василев и Николай Бареков, поиска и НАП да направи пълни данъчни ревизии на триото, привика на разпит Пеевски. От там също може да излязат интересни факти.

Следващият директен сблъсък между лобитата на Пеевски и Василев ще е на 30 юни, когато е насрочено редовно събрание на акционерите на "Булгартабак холдинг". В дневния ред са включени отчет за дейността, финансов отчет за 2013, решение какво да се прави с печалбата и др. Събитията на 30 юни може да се окажат ключови за бъдещето на холдинга и ключ за разгадаването на ролите и сблъсъка на двете групи акционери - кръга около Пеевски и кръга на Цветан Василев и КТБ. Истината обаче е, че докато държавните контролни, надзорни, правоохранителни и правораздавателни органи не си вършат работата, "Булгартабак" ще зее като кутията на Пандора, от която все ще изскачат скандали. И всички напразно ще се питаме КОЙ стои зад Пеевски и КОЙ държи 80% от "Булгартабак".

СЕГА
Централата на "Булгартабак холдинг" в центъра на София
36
10921
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
36
 Видими 
17 Юни 2014 20:59
Ей там зад гръбчето на ПееФски се протяга една дъъъълга ръчица. С агентурно име и огромно досие в ДС.
17 Юни 2014 21:03
Много моля дописничката да не подминава мимоходом най-съществения въпрос:
Кой продаде Булгартабак за сума, съпоставима с годишната му печалба?
Като получим този отговор, много неща после ще станат доста по-ясни.

17 Юни 2014 21:10
Какво става с Джимо, да не е болен???
17 Юни 2014 21:17
Айдук,
Боко Тиквата.
За 100 млн. ойро (say колку оградата и 2-3 машини).
С обещания от "купувача" за 5 млн. (!!!) инвестиции през првата и 2 млн. (!!!!!!!!!) - през фтората година...
17 Юни 2014 21:17
Сега е ред на протестърите, като един да застанат зад масивното тяло, пълно с мозък, и да защитят национално отговорните капиталисти на България. Щото иначе Капут гемахт...
17 Юни 2014 21:26
Парите явно вече са малко и не стигат за двамата.. та се удрят по кокалчетата. Само, че единият е с по-големи "връзки" в съдебната система от другия. Това му викам .. яко прецакване.

Накрая ще дойде горския и ще им разкаже играта и на двамата.. на това се надявам.
17 Юни 2014 21:34
Дървингов-не съм я писал аз
17 Юни 2014 23:07
Никой, никой не може да се еб@ва с Желязната Банка на Браавос!
17 Юни 2014 23:16
къде е Димитри ? ? ?
18 Юни 2014 00:15
Няма ли го Джимо?
Да не е в отпуска?
18 Юни 2014 01:09
Хулигане, май не схващаш, проблемът изобщо не е в приватизацията. Всъщност точенето на холдинга бе яко, докато беше държавен. Сега печели здраво, просто босовете не могат да си поделят хапките и от лакомия може дасе задавят, при това смъртоносно. За туй иде реч, ясно е!
18 Юни 2014 04:56
Много ме притесняват последните събития. Разбирам, че повечето хора считат сложните ходове за алабализми, но за съжаление не е така - аз имам само нюх в сравнение с майсторите. Все пак ситуацията е следната: Русия не контролира изкъсо "протежетата" си тук, освен в една-две области, което ще рече, че няма много реални протежета, а имащите се за такива могат да направят произволни золуми, докато си следват "мъдрия" акъл. Друго важно обстоятелство е растящата неадекватност на държавата като цяло. Политическите "сили" са в пълна развала, представителност естествено няма, но това не ни е най-големия проблем - на практика вече не могат да се прокарват управленски мерки. Администрацията ни е в режим изтръскване на дребно, практически неспособна да реагира на промени в законодателството (т.е. кел файда от закони)... Абе с две думи държавността ни е пред разпад. По думите на Бойко разбирам, че в Америка са му казали някои доста страшни неща по повод евентуалните планове за страната ни при по-нататъшна деградация на държавния и политически апарат. Битки на хора с позиции превземат сцената, но за разлика от Украйна нашие са малки, слаби и неспособни на сериозни алианси и това прави шансовете ни за запазване на държавност по-ниски дори от тия на Украйна в тая напечена ситуация (а нашата не е напечена)... Не ми се обяснява защо, но май повечето хора способни да обърнат внимание и сами разбират, че вървим към ситуация, в която ще ни сервират разпарчетосване на държавата. Опробвах различни драскачи из форумите (такива, които подозирам, че са платени) и забелязах реакциите им на различна степен на намек и "натвърд" на горната тема и бях неприятно изненадан, че има значително число инструктирани за такъв сценарий. Ситуацията се влошава и тоя цирк с Пеевски въобще не дава надежда да се поставят на място поне някои, а преди всичко допълнително засира обстановката. Станишев май се оказва последният борещ се за някаква държавност, но шансовете му да удържи фронта намаляват катастрофално, въпреки че ме изненада положително с много от ходовете си (недостатъчни за съжаление). Сигурно ще ме изкритикуват мнозина "десни", но не знам дали си дават сметка, че РБ е детинщина, а ГЕРБ тотална пародия, ДПС ще кривне там където е далаверата и току виж да се уреди с държава, въпреки възпиращата си роля досега, Волен противно общото впечатление не е идиот, но веднъж поета ролята на шут вече те ограничава (най-меко казано), за Бареков няма смисъл да говорим - политическите проекти не са нещо нечувано, но нашите първенюта ги избива предимно на проекти за идиоти, а това не спомага за държавността, която те не си дават сметка колко им е нужна. Боя се, че ни чакат национални проблеми, които ще ни учат да приемаме с примирение или дори охота - започнах да предупреждавам за това от момента, в който стана актуално, сега вече е назряло. Стискайте палци нещата да се успокоят на изток, защото ако не се случи ...
18 Юни 2014 05:47
pigeon2
18 Юни 2014 01:09
18 Юни 2014 07:54
Къде е Джимо,та къде е ?
Ако бехте чели малко по-ффнимателно последното му писмо щехте да знаете дека ке е до седми юлий,ама ...
А иначе се надпреварвате да му дигате палчета.
Сизи гиди амджък аазлълар,сизи.


"Вие знаете, че Киряк е гръцко име. Значи господен, неделен. Сиреч Неделчо. Киряк и Кераца, Неделчо и Недялка празнуват имен ден на седми юли. Дотогава ще съм неделчо, нищо няма да правя. Щото това мойто на какво прилича - 50 години, всяка седмица без една пропусната. Ще отида на Егейските острови, дето карал кюмюр дядо ми Димитри кюмюрджията."
18 Юни 2014 07:59
Русия не контролира изкъсо "протежетата" си тук, освен в една-две области, което ще рече, че няма много реални протежета, а имащите се за такива могат да направят произволни золуми, докато си следват "мъдрия" акъл.
Айдеее, тоз пак намеси Русия. Какво общо има Пеевски с Русия. Пеевски е кадър на ДПС и от там се дърпат конците. Следователят Александров също беше свързан с ДПС. А Булгартабак очевидно се управлява задкулистно от ДПС. ДПС е във връзка с Турция, а от там със САЩ, откъдето явно им подшушнаха да свалят правителството. На САЩ им се иска едно ново правителство евентуално между ДПС и ГЕРБ. Затова наш Боко, както и преди предното му полагане за премиер ходи на инструктаж в САЩ. Това правителство трябва да спре руските проекти и да вкара шистовия газ и ГМО в нашето земеделие. Тогава нашите земеделци съвсем ще загинат, защото фирми, като МОНСАНТО ще им искат пари за патентите си. Даже и да не са засели ГМО, последните се пренасят от нива в нива.
Скандалът между Пеевски и Цветан Василев изглежда е свързан с появата на Бареков, като алтернатива на ДПС.
18 Юни 2014 08:04
Станишев май се оказва последният борещ се за някаква държавност, но шансовете му да удържи фронта намаляват катастрофално, въпреки че ме изненада положително с много от ходовете си (недостатъчни за съжаление). Сигурно ще ме изкритикуват мнозина "десни", но не знам дали си дават сметка, че РБ е детинщина, а ГЕРБ тотална пародия, ДПС ще кривне там където е далаверата и току виж да се уреди с държава, въпреки възпиращата си роля досега, Волен противно общото впечатление не е идиот, но веднъж поета ролята на шут вече те ограничава (най-меко казано), за Бареков няма смисъл да говорим - политическите проекти не са нещо нечувано, но нашите първенюта ги избива предимно на проекти за идиоти, а това не спомага за държавността, която те не си дават сметка колко им е нужна. Боя се, че ни чакат национални проблеми, които ще ни учат да приемаме с примирение или дори охота - започнах да предупреждавам за това от момента, в който стана актуално, сега вече е назряло. Стискайте палци нещата да се успокоят на изток, защото ако не се случи ...
Това изглежда е правилно, обаче. Пака искам да наблегна на ролята на ДПС, които явно играят на американска свирка, а и наш Боко го подковаха в САЩ.
18 Юни 2014 08:04
Станишев май се оказва последният борещ се за някаква държавност, но шансовете му да удържи фронта намаляват катастрофално, въпреки че ме изненада положително с много от ходовете си (недостатъчни за съжаление). Сигурно ще ме изкритикуват мнозина "десни", но не знам дали си дават сметка, че РБ е детинщина, а ГЕРБ тотална пародия, ДПС ще кривне там където е далаверата и току виж да се уреди с държава, въпреки възпиращата си роля досега, Волен противно общото впечатление не е идиот, но веднъж поета ролята на шут вече те ограничава (най-меко казано), за Бареков няма смисъл да говорим - политическите проекти не са нещо нечувано, но нашите първенюта ги избива предимно на проекти за идиоти, а това не спомага за държавността, която те не си дават сметка колко им е нужна. Боя се, че ни чакат национални проблеми, които ще ни учат да приемаме с примирение или дори охота - започнах да предупреждавам за това от момента, в който стана актуално, сега вече е назряло. Стискайте палци нещата да се успокоят на изток, защото ако не се случи ...
Това изглежда е правилно, обаче. Пака искам да наблегна на ролята на ДПС, които явно играят на американска свирка, а и наш Боко го подковаха в САЩ.
18 Юни 2014 08:07
Ей там зад гръбчето на ПееФски се протяга една дъъъълга ръчица. С агентурно име и огромно досие в ДС.
На тази постоянно и се превижда ДС. Като на Мирча Кришан краставицата. Пеевски е ходел под масата, когато ДС съществуваше.
18 Юни 2014 08:09
Марксе,земи да смениш автоматичнийо режим на кийбордо,че хептен през просото си подкарал.
18 Юни 2014 09:24
Не съм го казвал, но пак ще повторя - В Благоевград и мачките знаят, че Цигарената/ Булгартабак/ е на един собственик и в Форума го наричат Тиквата. Нема Пеевски и Меевски!
18 Юни 2014 09:26
Пеевски е ходел под масата, когато ДС съществуваше.

Той и сега там си ходи. Нали няма илюзии, че прехраненото мамино синче (с почти нулев интелектуален багажлък) има някаква друга роля, освен сервитьор на чичковците в ложата!
Пък Джимо да се надяваме е жив и здрав и го има някъде, а това че днес не се самообича с поредна "изповед" тук е приятна изненада.
18 Юни 2014 09:28
Аз по-скоро се чудя къде са онези, дето като чуят чужд инвеститор, и се хващат за кобура, с палчетата надолу, мърморейки за "изнесените печалби" /забравяйки за произхода на тези ми ти инвестиции/. Вместо да имаш добра цена за активите, високи заплати в сектора, щастливи дистрибутори, на ви сега мизерия и един постоянен източник на корупционно влияние. Национал-отговорен капитал, какво да го правиш освен да му се радваш колко бързо се разлага?
На самия Пеевски, Бебчо, както галено Мууу викал Б.Б. Боклука, бих му казал - момче трето поколение "играч" с чужди пари си. Другите две завършиха много зле, така че гледай да поживееш добре още някоя годинка.
18 Юни 2014 10:02
Абе, къде е Джимо?
18 Юни 2014 10:05
Ааааа, за кюмюр е отишъл. Е, убаво.
18 Юни 2014 10:07
Цв. Василев видя, че ако си няма собствена партия не може да си защитава бизнес интересите, затова си направи БГ без цензура. Това е ясен сигнал към всеки, който иска да прави бизнес в БГ - най-напред си прави партия в БГ, след това си прави бизнес като командва какви закони да се приемат в негов интерес.
18 Юни 2014 12:33
абе тоя пеевски с какво толкова изпъкна?
айде тиквата мутра бригади, силоваци.
а синчо как?с кого?
някакви доказателства?
или както с Трактора- нарочен з а супер гига бос.
на всякъде където ида местните шушукат- тоя хотел на боко, онази поч станция на велчев..
според онова което съм слушал борисов е най милиардер.
хорската мълва не знае граници.
Искам доказателства.
18 Юни 2014 12:55
И мен като всички ме избива на теории на конспирациите, обаче отвреме навреме ми минава през ум едно по- просто обяснение: И управляващи, и бизнесмени в България са тъпи и неграмотни и много ходове зад които ни се привижда сложна интрига, са резултат на глупост. Като си помисля- маправо ме заболява главата! Ужас!!
18 Юни 2014 14:47
Тези фирми са само формални носители на права, а всъщност физическо лице ще упражнява контрола....и понеже ставало дума за физическо лице, което не развива бизнес, то можело да си остане анонимно.

Контролът на един бизнес не бил развиване на този бизнес.
18 Юни 2014 14:49
Много си права...!
Глупост (необходима е щото върви с липса на съвест)
и наглост... Това им е умението...
Отначало беше неприлично да си мафиот... Бяха внимателни...
После се разпищолиха и неприкрито ни занимават с котерийните си борби и тарикатските си кроежи...
"Партиите" директно си обясняват интересите да са във властта...
Вчера плужека Местан половин час ви как се нарушавали техните интереси... как референдума бил насочен срещу ДПС. а защо? Щото тежестта на безсловесния им електорат ще намалее... !!!
"НЯЯЯМА ДА ВИ СЕ ПОЛУЧИ !!!"
Крещи оня!!!
И НИКОЙ не му се скара!
Нещата са отишли МНОГО далеч!
И всичко това - защото гледаме бездейно...
18 Юни 2014 15:58
Обстойните коментари са излишни.
Накратко, няма родолюбци-биатлонисти в Родината.
Това е.
Слабо е утешението, че за всяко прасе идва Коледа.
Докато чакаме Коледата, прасетата живи ще ни изядат.
18 Юни 2014 16:15
Ама освен физическо отстрелване има и политическо.
Общественото мнение също убива.
Като те нарочи, че си никой - и свършваш.
Обаче ние още не можем да го измислим - КАК.
Например след гаврата с Пеевски - станишев и Орехов трябваше бял ден да не видят.
Не да им ходим на крака че да се гаврят с това колко хора специално отделят от времето си - да ни мерят на килограм...!
Трябваше Граждански бойкот...
На всички нива.
От гърците трябва да се учим, май...
Обществото ТРЯБВА да покаже убедително, че не търпи да се гаврят него...
18 Юни 2014 17:08
Ситуацията се влошава и тоя цирк с Пеевски въобще не дава надежда да се поставят на място поне някои, а преди всичко допълнително засира обстановката.

Ами като има чистофайници, дето не щат да гласуват, щото Вагинин бил посетил Киев...
Ще берем плодовете на чистофайниците, като Тиквун дойде пак на власт.
18 Юни 2014 18:47
Заплахи за убийства и рекет, злепоставяне на банки и акционери, употреба на медиите за разчистване на сметки и прокурорски екшъни - този филм и преди сме го гледали, но се надявахме, че като сме цивилизован член на ЕС, няма да има нови сезони и епизоди

Какво за Бога му е чак толкова лошото?
Съществуват безусловно вредни, но прекалено могъщи структури, контролирани от хора със съмнителна почтеност. Самоунищожават се СЕГА обзети от взаимна злоба, алчност и омраза. И аз трябва да се разрева за тях? Напротив, радвам се, и тайничко се надявам, да се разкрие още мръсотия. Има още ЕДИН например, беше доста близък с тези "симпатяги". Поизнервен ми се види нещо напоследък...
А авторката определила процеса, като "кутия на Пандора"?!?
На мен пък в главата ми при тази "сага", кой знае защо, но започва да звучи музика:Натисни тук!?!
18 Юни 2014 18:59
Така си е, така си е...
Няма вечни приятели - има вечни интереси...

Под такава тема няма как да не си спомним за може би най-яркото приятелство след избухването на демокрацията...
Приятелството (лично и финансово!) на ББ и ЦБ... Но интересите (личните и финансовите) взеха превес и приятелството (лично и финансово!) се спихна...
---

Това за вечното приятелство и вечните интереси си е робовладелска позиция и въобще нищета на духа и апотеоз на користта.

За нормалните хора приятелството е по-важно от интересите.
Приятелите са нещо особено, приятелите са кът, какви ти интереси могат да развалят приятелство.
Ако интересите развалят приятелство, то значи това не е било приятелство, а е било интерес, прикрит като приятелство.
Dixi!
20 Юни 2014 00:21
Цветан Василев разкри как Пеевски е уреждал и натискал за обществени поръчки. Абсолютно достоверно впрочем. Жалко, че "килърите" не са килъри.
22 Юни 2014 10:46
гласувайте за нфсб и те ще оправят нещата - смяна на олигарсите това е изхода държава няма но от римско време е заложено - олигарсите да ама за 4 години да се избиват тогава ще има и за народа за бедните - както е в америка две партии ама демокрация съд и т.н.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД