:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 292
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Майки пращат жалба във ВСС заради "Индиго"

Майките на 7-те деца, загинали пред дискотека "Индиго", ще пратят жалба във Висшия съдебен съвет. Това съобщи Даниела Николова пред радио "Нет". Нейната дъщеря Мадлена е сред жертвите. Повод за жалбата е прокурорското постановление, нареждащо зам.-шефът на ДАМС Борислав Михайлов да не бъде обвиняван за трагедията. Постановлението бе разкрито от "Сега" онзи ден. Михайлов, който сега е вицепрезидент на футболния съюз, е удължил срока за наем на стадион "Юнак", където бе дискотеката, през май 2001 г.

Изпълнихме указанията на Върховна касационна прокуратура да разпитаме Борислав Михайлов като свидетел, установихме данни за извършено престъпление, аналогично с това на бившия шеф на ДАМС Цвятко Барчовски, и на два пъти поискахме писмени указания от ВКП, каза пък Емил Иванов от националното следствие. Това станало заради нареждането на Никола Филчев обвинения по "Индиго" да се повдигат само след съгласуване с касационната прокуратура. До приключването на разследването на 21 май обаче следователите не получили никакви указания за Михайлов.
798
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД