:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 303
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Още тази седмица БКК очаква писма от кандидатите да купят Банка ДСК

Оферти ще се подават до 27 януари
Още тази седмица Банковата консолидационна компания (БКК) очаква да получи писмата за намерения на кандидат-купувачите на Банка ДСК. По този начин интересът им ще бъде официално потвърден. Това каза пред БТА Нели Кордовска, изпълнителен директор на БКК.

Днес банковият холдинг публикува покана към потенциалните инвеститори, с което процедурата за приватизация на Банка ДСК се смята за открита.

БКК предлага за приватизация до 100 процента, но не по-малко от 80% на сто от капитала на Банка ДСК. Останалите 20 на сто са заложени в стратегията за приватизация на банката като опция за листване на Българската фондова борса, ако стратегическият инвеститор се съгласи, каза Кордовска.

В случай че повечето от кандидат-купувачите дадат в индикативните си оферти по-висока цена на акция за пакет от 100%, БКК е готова да предложи целия пакет от 100%.

Поканата съдържа минималните критерии, на които трябва да отговарят кандидатите. Те трябва да са лицензирана банкова институция или ако е консорциум, в него да има поне една банкова институция с пълна лицензия да извършва банкови сделки. Кандидатите трябва да имат минимален собствен капитал 500 млн. евро и кредитен рейтинг равен или по-висок от "ВВ+" или да бъдат с минимален собствен капитал 150 милиона евро и кредитен рейтинг равен или по-висок от "А-".

Освен това банковата институция - кандидат за Банка ДСК, трябва да бъде обект на банков надзор, извършван в съответствие с основните принципи на Базелския комитет за банков надзор.

След подписването на договори за конфиденциалност с БКК и Банка ДСК на кандидат-купувачите ще бъде предоставен информационен меморандум, съдържащ финансова информация за банката към края септември 2002 г., каза Кордовска. Към него допълнително в края на декември или най-късно в началото на януари ще бъде предоставен и междинен одиторски доклад за Банка ДСК по международните счетоводни стандарти, заверен към 30 септември 2002 г.

Срокът за подаване на индикативните оферти е 27 януари.
359
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД