:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 362
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Партиите поделиха без проблем само 8 РИК-а

Партиите постигнаха съгласие в едва 8 от 31 избирателни района за разпредeлението на ръководните постове в Районните избирателни комисии (РИК). Това стана ясно на вчерашното заседание на ЦИК. До редакционното приключване на броя се чакаха протоколите от преговорите при областните управители от още 5-6 района. Според Изборния кодекс там, където формациите не се разберат как да си поделят местата, окончателното решение взема ЦИК. Този състав на изборната комисия пък е първият, който от години успя да направи изчисленията за евровота през май без скандали. В изборния закон е записано, че в ръководствата трябва да се спази съотношението между парламентарните сили и че всяка партия може да има само по един представител в ръководството на дадена комисия.

Иванка Грозева от ЦИК уточни пред "Сега", че до късния следобед вчера имат информация за успешен изход от преговорите за Велико Търново, Видин, Габрово, Кюстендил, Пазарджик, Пловдив-град, Сливен и София-област. Според изготвената от колегата й Емануил Христов схема за разпределението вероятно ГЕРБ ще получи по 12 председателски, зампредседателски и секретарски места, БСП - по 11, ДПС - по пет, и по три за "Атака".

От днес до 20 август започва да тече срокът за регистрацията на участниците във вота. Първа документите си ще внесе партия ГЕРБ в 9 ч. тази сутрин, след като от седмица младежката й организация дежури пред сградата на ЦИК.
2
1009
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
2
 Видими 
12 Август 2014 09:29
В този си състав ЦИК е незаконна и не може да взима решения!
В ЦИК има представители на партии и коалиции, които не са парламентарно представени /НДСВ, Синята коалиция/, а трябва да има преставители на други парламентарно представени партии и коалиции /ББЦ, Реформаторски блок/.
12 Август 2014 09:35
Първа документите си ще внесе партия ГЕРБ в 9 ч. тази сутрин, след като от седмица младежката й организация дежури пред сградата на ЦИК.


идиоти
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД