:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 274
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Примирието в Украйна цели да запази нейната цялост

Двете страни се разбраха за особен статут на Донбас и провеждането на нови избори там
СНИМКА: ЕПА/БГНЕС
Украински войник стои до изгорял военен камион на правителствените части край обсадения от опълченците стратегически град Мариупол на Азовско море.
Продължаващото примирие в Източна Украйна предвижда запазването на целостта на страната и специален статут на местно самоуправление за Донецка и Луганска област, съобщиха световните медии. Това стана ясно, след като Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ) публикува текста на протокола, който бе подписан миналия петък в Минск. Той се състои от 12 точки, които предвиждат незабавно двустранно прекратяване на огъня, както и осигуряване на достъп на инспекторите от ОССЕ, които трябва да съблюдават режима на примирие. Мерките включват пълно спиране на огъня, осигуряване на хуманитарни помощи, освобождаване на пленници и начало на вътрешноукраински политически диалог. Властите в Киев също така са се съгласили да проведат предсрочни избори в двете разбунтували се области. Според протокола страните признават необходимостта от незабавно освобождаване на всички заложници и незаконно задържани лица, а Киев се задължава да приеме закон "за недопускане на преследването и наказването на лица, свързани със събитията, които се случиха в отделни райони на Донецка и Луганска област в Украйна". Киев се задължава да осигури провеждането на национален диалог, в който да бъдат включени всички страни. Протоколът изисква изтеглянето от Украйна на всички "незаконни военни формирования, военното оборудване, както и бойците и наемниците". Протоколът предвижда мерки за подобряване на хуманитарната ситуация в двете области и програма за икономическо възстановяване на Донбас.

Самопровъзгласилите се Луганска народна република (ЛНР) и Донецка народна република(ДНР) ще направят компромиси заради мира, заяви лидерът на ЛНР Игор Плотницки, цитиран от РИА "Новости". "Закон за специален статут не означава отказ от независимост на ЛНР и ДНР. Но ние разбираме, че заради възстановяването на мира и сигурността, на икономическите и социалните връзки можем и сме длъжни да направим компромиси, а там, където е необходимо, максимално да се сближим с украинското общество", посочи Плотницки. По думите му един закон за специален статут за ЛНР и ДНР ще е потвърждение на курса на украинското правителство към мирно уреждане на конфликта. В специалния статут според Плотницки трябва да залегнат задълженията на Киев да не пречи на икономическите връзки на двете области с Русия.

Примирието като цяло се спазва в повечето места на съприкосновение между украинските военни части и опълчението в Донбас, но на няколко места то беше нарушено при локални сблъсъци, при което една жена загина край обсадения от въстаниците стратегически град Мариупол. Донецк пък е бил обстрелван от летището в града, което частично се контролира от украинските военни. Двете страни се обвиниха взаимно за "тези провокации". Украинските военнослужещи изцяло ще изпълняват условията на режима за прекратяване на огъня, съобщи вчера представителят на Съвета за национална сигурност и отбрана Владимир Полевой. Същото заявиха от армиите на ДНР и ЛНР. От началото на бойните действия са загинали 864 военнослужещи, а 3215 са били ранени, каза Полевой. В същото време редица експерти и медии смятат, че Киев умишлено занижава броя на своите загинали военни. Украйна се е договорила да получи оръжие и военни съветници от пет страни от НАТО - САЩ, Франция, Италия, Полша и Норвегия, съобщи в профила си във "Фейсбук" Юри Луценко, съветник на украинския президент Петро Порошенко. И двете страни в украинския конфликт извършват военни престъпления, включващи безразборен обстрел, отвличания, мъчения и убийства, се казва в доклад на "Амнести интернешълнъл". ЕС съгласува през уикенда допълнителни санкции срещу Русия, но те могат да бъдат избегнати, ако примирието бъде спазвано. Чехия и Словакия отново се обявиха против новите мерки.

49
5005
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
49
 Видими 
07 Септември 2014 19:38
ДА БЪДЕ ФЕДЕРАЦИЯ!!!
07 Септември 2014 19:47
новорусия е фикция и винаги ще бъде!
07 Септември 2014 19:53
Новорусия е факт! Въпросът е , още колко нови Русии ще бъдат
07 Септември 2014 20:07
Практиката показа,че на някои на Запад все още ехтят в главите им вълните от Малта.
Колкото конфликта запалиха около Русия - толкова независими и извън контрола им държави се създават. Губят мача след мач .
В Грузия - Южна Осетия и Абхазия.
В Украйна - вече Новорусия. Въпросът е докъде ще се очертаят границите на тази нова държава .
Засега някои не вярват, ама Моторола и Жириновски заявиха ,че опълчението може да мине границата на Лвов и накаже Полша.
07 Септември 2014 20:12
Засега някои не вярват, ама Моторола и Жириновски заявиха ,че опълчението може да мине границата на Лвов и накаже Полша.


Ако е възможно, да го прочетем и ние това заявление!
07 Септември 2014 20:14
И двете страни в украинския конфликт извършват военни престъпления

Е как е възможно терористи да извършват военни престъпления? Терористите извършват терористични актове, а не военни престъпления.
07 Септември 2014 20:21
Засега някои не вярват, ама Моторола и Жириновски заявиха ,че опълчението може да мине границата на Лвов и накаже Полша.

Е тия двамата са си лика прилика. И щом така са казали, значи така и ще стане.
07 Септември 2014 20:30
И двете страни имат нужда от малко почивка и прегрупиране на своите сили. Киев подготвя укрепен район за отбрана на Харков. Ако бунтовниците вземат Мариопул, това ще бъде голям удар върху икономиката на Украйна, тъй като то е много важно пристанище за износ на пшеница и внос на въглища от ЮАР, тъй като украинските топлоцентрали остават без въглища.
07 Септември 2014 20:40
Самопровъзгласилите се Луганска народна република (ЛНР) и Донецка народна република(ДНР)...
Четох дотук!
Останалото не заслужава внимание.

07 Септември 2014 20:42
Новорусия е факт. Териториите , владени от новорусите са факт. С целостта на бивша Украина се свърши още с отцепването на Крим. Не виждам как може да се твърди противното.
07 Септември 2014 20:46
Норвегия вече опроверга, че щяла да праща оръжие.

10. Вывести незаконные вооруженные формирования, военную технику, а также боевиков и наемников с территории Украины.


Това как да се разбира - да се разкарат от страната десетки хиляди непокорни местни жители?

07 Септември 2014 20:49




"Из Кольiмского белого ада"........



Много се страхувам , че чиновниците по стар обичай ще продадат НА РУСИЯ ВЕРНИТЕ СИНОВЕ .
07 Септември 2014 20:50
Захарченко: На следующей встрече в Минске республики будут добиваться независимости

сегодня • 21:37


Натисни тук
07 Септември 2014 20:54
Е, кво ? Само на Псакито ли да вярваме ?
Или на онова укрогьобелсче - Тимчук ?
За заплахата към Полша на един от командирите опълчението- Моторола - вижте в politnavigator.net , 01.09.2014
За Жириновски- оставям ви го за домашно.
И стига сте дъвкали НПО- опорните точки или указанията на амбасадата , а дайте свобода на волята си за знания . Ще станете свободни.
Иначе - на окопи в Поморие или Бургас.
07 Септември 2014 20:55
То и протекторатът Босна и Херцеговина запази своята цялост...
07 Септември 2014 20:56




"Е тия двамата са си лика прилика. И щом така са казали, значи така и ще стане. "



Човече , за Жириновски не знам, но за куража на Стрелков,Моторола , Безлер и другите ще трябва да си купуваш специални гащи .Дано има по твоята мярка.....
07 Септември 2014 20:58
запазването на целостта на страната и специален статут на местно самоуправление за Донецка и Луганска област
Това са алабализми от не вчерашния , а от завчерашния ден. Да се тиражират подбни алабализми е опасна заблуда сега , септември 2014. В Донбас бяха убити хиляди цивилни , новорусите разгромиха украинската армия и унищожиха над 10 хиляди войници, над 25 хил. са ранените... Между Новорусия и остатъчна Украйна е изкопана пропаст , омраза и непоносимост. Как си въобразявата тия , които тиражират горните алабализми , че тези хора ще живеят в една обща държава ? Пък било то и с местно самоуправление... Това е абсурд. Това към ден днешен е една опасна заблуда , или по-лошо ,ако не е заблуда а се говори нарочно , то е само за да провокира по-бързо падането на примирието и подновяването на бойните действия. И тъй като се тиражира тук на Запад , то със сигурност ще стане. САЩ провокираха украинската криза , и те печелят от това руси и украинци да се избиват.
07 Септември 2014 21:09

Примирието в Украйна цели да запази нейната цялост

Това е толкова нездравословна фантазия, че не е редно да се публикува.
Четенето нататък е напълно безсмислено.
07 Септември 2014 21:35
Най-добре за Путлер е, цивилните да се изнесат от Луганск и Донецк, а там да останат само терористите, които от време на време да провеждат по някоя акция за дестабилизация на Украйна, което да гарантира неприемането на Украйна в НАТО и ЕС! На Путлер тези райони не са му нужни, нито може да ги въстанови, а ще носят само негативи на руската икономика! Доколкото разбирам оборудването от по-важните заводи вече е изнесено в Русия с "хуманитарната помощ", така че регионът е безполезен сам по себе си за Русия!
07 Септември 2014 21:35
Украйна никога повече няма да бъде цяла и единна !
Десетки хиляди жертви, разрушени домове , убити деца - това е сила по-голяма от интересите на руските и украински олигарси, които се договарят зад гърба на трагедията на тези хора.
07 Септември 2014 21:41
3. Провести децентрализацию власти, в т. ч. путем принятия Закона Украины "О временном порядке местного самоуправления в отдельных районах Донецкой и Луганской областей" (Закон об особом статусе).

Ключът от бараката е в този текст. Ясно е, че сегашната Рада няма да приеме такъв закон. Въпросите са:
Ще изкара ли примирието до избирането на нова Рада? Вероятно, да. Киев рискува и вътрешна съпротива, и международна изолация, ако го наруши. А и не му е необходимо да го нарушава.
Ще бъдат ли демократични изборите за нова Рада на 26 октомври? Вероятно, не. Партията на регионите ще остане малтретирана, а компартията - забранена.
Новата Рада ще приеме ли Закон за специалния статут? Няма. Войната ще започне отново

За цялото Минско съглашение Натисни тук
07 Септември 2014 21:44
И защо толкова много ви се иска войната да започне отново!
07 Септември 2014 22:16
Жолодия, остави на мира, молим ти се, клишетата отпреди половин век.
Днешните карти са на масата и не е трудно да се разчетат. През 2014 г. САЩ, за първи път от 1890 г. насам, няма да бъдат най-голямата икономика в света. Ще бъде Китай, трета ще бъде Индия, четвърта - Япония, пета - Русия и шеста - Бразилия. На БРИКС се дължат 90% от икономическия ръст в света и това ще продължи дълго. А Европа, за съжаление, твърдо остава назад и ще остане там.
Затова са всички конфликти и всички санкции. Затова и главното решение от уелската среща на НАТО /най-важната от 20 години насам, нали си спомняш?/ бе курсът към икономическа изолация на БРИКС.
07 Септември 2014 22:23
И защо толкова много ви се иска войната да започне отново!

mercury,
Много грешиш, ако въпросът ти е към мен. Можеш да се убедиш от мненията ми, че категорично желая траен мир в Украйна.
За жалост, никой не ме пита, а обективният анализ сочи друго
07 Септември 2014 22:38
И защо толкова много ви се иска войната да започне отново!


Не ми се иска, ама да ти го обясня образно - като ти унищожат дома и ти избият децата ше да те повикам да ми дадеш мирно и демократско решение. Ако у последните месеци не ти е станало ясно точно за какво иде реч, неща да да се произнасям за фината ти демократична чувствителност. Появиха ли се дори и частични проблесъци у главата ти , или ше си караме по клишетата!?

Мое да пуснем и пасторално фото из англията - доказателство за демократската принадлежност
07 Септември 2014 22:40
mercury
07 Сеп 2014 21:44Мнения: 5,238
От: Bulgaria
И защо толкова много ви се иска войната да започне отново!
Сегашната война в Украйна е една хибридна война. Русите /новоруси + руси/ се справиха много добре с първото действие. За Европа , а и за целия свят , е много по-важно да са запази геополитическата стабилност , да се избегне опасността от ТЯ сблъсък между САЩ и Русия. Това не е отминала опасност , ни най-малко ! Русия твърдо променя военната си доктрина в посока на нанасяне на изпреварващ ядрен удар по вероятния противник , който заплашва съществуването й /а кой е той , ако не САЩ ?/. САЩ отдавна имат подобен елемент във военната си доктрина. Изобщо , опасността от ТСВ съвсем не е отминала , сравнено с 20-ти век и Студената Война. Затова е много по-добре Русия да си пази твърдо интересите в "близкото зарубежие" , отколкото да се свива на кравайче , и да бъде обградена от американски бази и ПРО. Такава политика на Русия /тип Елцин/ е много опасна да изкуши Щатите да атакуват Русия с цел унищожаването й. Запазването интересите на Русия минава задължително през подкрепа за каузата на Новорусия , смачкване и свиване на нацистката държава в Киев до една незначителна държава , от ранга на балтийските подлайващи помияри... По-добре война в Украйна , отколкото Трета Световна Война.
07 Септември 2014 22:42
Мдам.
Гледам, че тук е дошъл някой с голямата Метла.
Аз излазям!
07 Септември 2014 23:04
Ако в тези договорености няма клауза, че запазващата целостта си (без Крим) Украйна се отказва за вечни времена да кандидатства и да членува в НАТО и др. подобни агресивни организации, то това е даване шанс на евро- и НАТО-идиотите да подпалят ТСВ от Украйна.
07 Септември 2014 23:08
http://rt.com/news/eastern-ukraine-army-operation-680/

Kiev’s bloody eastern Ukraine campaign LIVE UPDATES
07 Септември 2014 23:11
http://www.paulcraigroberts.org/2014/09/05/west-paves-road-war-lies-paul-craig-roberts/

The West Paves The Road To War With Lies — Paul Craig Roberts

Official statements from the Russian government indicate that the president and foreign minister continue to rely on the good will of “our Western partners” to work out a reasonable diplomatic solution to the trouble in Ukraine caused by Washington. Not only is there no evidence of this good will in Western capitals, the hostile measures against Russia are increasing. Moreover, hostile measures are on the rise even though their main effect is to disadvantage Europe.
07 Септември 2014 23:26
США - спонсоры геноцида в Донбассе.

http://novorus.info/news/vmire/27606-ssha-sponsory-genocida-v-donbasse.html

07 Септември 2014 23:28
Будущее Новороссии

http://novorus.info/news/rusmir/27615-buduschee-novorossii.html

В России не прошли к власти половые извращенцы. Здесь и влияние Православия, и Путин, и врождённая чистота народов как наследие предков Древней Руси. В отличие от Запада, России не грозит судьба библейских Содома и Гоморры. Приведу в пример одно весьма многозначительное высказывание Путина о гейском лобби во властных структурах Запада: «Если бы Берлускони был геем, его бы и пальцем никто не тронул». Комментарии излишни.

Началось наступление на разгул негатива в средствах массовой информации. Из кинопроката и ТВ постепенно изымаются образцы бескультурья, пропагандирующие насилие и разврат. Закрываются тысячи сайтов в интернете. Идёт планомерное наступление на ресурсы СМИ, которые, порой, очень тонко подтачивали здание российского государства под диктовку и на деньги некоторых интересных сил.


07 Септември 2014 23:42
АВАКУМ
07 Септември 2014 20:56

Погледни първо картата на Украйна, виж къде е Лвов и къде някъде на другия край се е окопала твойта Моторола (Жириновски го отавяме у лево).
И да знаеш, ако удариш и ти едно рамо може и да стане тая работа.
Нови хапчета или поне вадене на пръстите от контакта помага.
08 Септември 2014 01:20
Куда «дезертируют» украинские военные

http://novorus.info/news/obshetvo/27611-kuda-dezertiruyut-ukrainskie-voennye.html

На этой фотографии не что иное, как передвижной крематорий. В украинской армии этих машин три, и все они находятся в данное время в Славянске, где по горло загружены работой. Таким образом украинское правительство существенно экономит деньги, которые обязалось выплачивать семьям погибших.

Недаром потери украинской армии по данным ополченцев только за август — около 5 тысяч человек, а по официальным данным Киева за всё время войны, как 28 августа заявил официально представитель информационно-аналитического центра РНБО Андрей Лысенко, их всего 765 человек.
08 Септември 2014 02:01
През 2014 г. САЩ, за първи път от 1890 г. насам, няма да бъдат най-голямата икономика в света. Ще бъде Китай, трета ще бъде Индия, четвърта - Япония, пета - Русия и шеста - Бразилия.



Но на мястото на чугунените глави не бих бързал да се радвам, защото Китай е много по-опасен за Русия, отколкото за САЩ. Особено за сегашната слаба Русия, чиято икономика зависи изцяло от цените на горивата, които предстои да паднат в следващото десетилетие, отново поради напредъка на технологиите. Китай има много тежки екологични проблеми, както и проблеми със здравеопазването и слабата си икономика, предизвикателствата пред която тепърва предстоят (и перспективите не изглеждат изобщо розови).


Мечтите за великите успехи на Русия и детронирането на САЩ остават само това-мечти. Нещо като мечтите за невероятните успехи на великото, експертно бивше (слава богу) правителство на олигарски, за което този форум беше във възторг. Е, колкото то управлява 4 години и премахна ГЕРБ, толкова и Русия ще възстанови СССР и ще анексира Източна Украйна (или там каквото си мечтаете в момента).
По прогнозата Ви за правителството на олигарски можем да съдим доколко може да се разчита на преценката Ви. А по одобрението Ви на Пеевски, ДПС и преминалото в редиците ѝ неблагополучно правителство може да съди за това дали подкрепяте правилните хора.
08 Септември 2014 02:11
Докато не се изкорени и последния фашист, не трябва никакво примирие.Като превземат и Киев, тогава опълченците могат да мислят какво да направят. Докато падне Киев само налагане на канчето на укрофашагите, те само от това разбират.Next stop, Poland.
08 Септември 2014 02:13
Аз смятам, че Украйна ще остане цяла (без Крим). Форумната червена амбразура не е съгласна, затова предлагам като приключат събитията и Източна Украйна не се отцепи, то чугунените глави да обещаят да не ни занимават повече с глупостите си и да не развалят форума.
Ето, за правителството на олигарски ни проглушихте ушите, че ще управлява 4 години и че ще премахне ГЕРБ като фактор. Видяхме колко Ви струват прогнозите. Сега проглушихте ушите на всички, че Източна Украйна ще се отцепи. Пак няма да стане, но моля Ви, след като и това не познаете (както навремето проглушихте ушите на всички за неизбежната победа на комунизма и пак не познахте), то просто спрете да давате прогнози, очевидно Ви е много, много, много слаба страна.

Запомнете този пост, ще Ви напомня за него като приключат преговорите и съдбата на Украйна стане ясна.
Очаквам ако съм прав, то наистина да замълчите завинаги.
08 Септември 2014 05:27
Очаквам ако съм прав, то наистина да замълчите завинаги.

И аз очаквам ако не сте прав, вие и подобните на вас, да замълчите завинаги!
08 Септември 2014 05:40
Ако горните заявления са истина мога само да кажа и в Източна Украйна овчарите изядоха хората. Овчарите с големи портмонета и още по-големи мераци да ги напълнят и хората дето залудо ручаха жабета...
***
Путин накрая май ще пожертвува Източна Украйна в името на мира и дружбата.
08 Септември 2014 06:01
ПЛАН ПУТИНА: СЛИТЬ РУССКИХ С ДОНБАССА!
http://www.ymuhin.ru/node/1117/plan-putina-slitx-russkikh-s-donbassa
08 Септември 2014 08:41
a ако не си прав? ще намалиш ли слюно-отделянето ? май не ...
08 Септември 2014 08:55





"Погледни първо картата на Украйна, виж къде е Лвов и къде някъде на другия край се е окопала твойта Моторола"




Какво е това Лвов бе човече ? Провинция ! Дълбока ! Що се отнася до Моторолите , те като нашите капитани и майори през Сръбско-българската война нокаутираха украинската армия . И пак същите сили които спряха българската войска сега спряха и тях.До сега да са стигнали до Днепър и Киев. Справят се момчетата и без мен , но както ти казах , за тази работа се искат дебели гащи а специално ти можеш да си сложиш и една ламарина-поне 2 мм. Иначе карай на същата трева - поне си и свикнал.

08 Септември 2014 09:42
Тази територия, единна и неделима, е само в сметките на олигарсите, които се страхуват от преразпределение на активите им. Никаква Украина не е имало преди 100 години, даже като название на тази територия, камо ли държава. Обособяването, на няколко губернии е най-доброто, което може да се случи.
08 Септември 2014 09:49
Че тя съдбата на Украйна и сега е ясна : ще бъде разделена на 3 части , като Новорусия ще е самостоятелна държава , Галичина - бреме на Полша и Запада , и една Киевска губерния - където ще се правят конференции за сигурността в Източна Европа , срещи НАТО /ако все още го има / - Русия и т.н.
Когато ти избият децата, семейството, разрушат дома в Новорусия - конфедерация или други алабализми, каквито се ползват от петата колона в Кремъл и укрофеодалите олигарси , за да запазят олигархичната система , то такава конфедерация е невъзможна поради силата на човешките инстинкти.
Всеки ход на Запада в близост до Русия ще води до все по -голямо разширяване на сферата на влияние на Русия и разкарване на пораженците- остатъци от Елциново време в Кремъл до нов СССР v.2.0
08 Септември 2014 11:44
Това се искаше още в началото, но хунтата трябваше да избие много цивилни, да прогони хората от домовете им, да разруши много градове, преди да й дойде ум в главите.
08 Септември 2014 19:23
жолодиа

Доколкото разбирам оборудването от по-важните заводи вече е изнесено в Русия с "хуманитарната помощ", така че регионът е безполезен сам по себе си за Русия!



Не доколкото разбираш, а доколкото си измисляш.
08 Септември 2014 19:49
Pstr
08 Сеп 2014 02:13
Аз смятам, че Украйна ще остане цяла (без Крим). Форумната червена амбразура не е съгласна, затова предлагам като приключат събитията и Източна Украйна не се отцепи, то чугунените глави да обещаят да не ни занимават повече с глупостите си и да не развалят форума.
-----------------
Запомнете този пост, ще Ви напомня за него като приключат преговорите и съдбата на Украйна стане ясна.
Очаквам ако съм прав, то наистина да замълчите завинаги.


А какво да очаквам ако се окаже, че не си прав?
08 Септември 2014 19:56
затова предлагам като приключат събитията и Източна Украйна не се отцепи, то чугунените глави да обещаят да не ни занимават повече с глупостите си и да не развалят форума.

Не си ли твърде дребен да раздаваш команди?!
09 Септември 2014 02:07
затова предлагам

Не си ли твърде дребен да раздаваш команди?!

Четене с разбиране?
Какво ли питам...

Не се учудвам, че никой от другарите не се сългаси. То се иска някакво чувство за мяра и приличие. Тези неща ги имате точно толкова, колкото морал, затова и се получава така.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД