:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 266
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Сръбски филм финишира у нас

снимка: архив на продукцията
Последният снимачен ден на сръбския филм "Любовен празник - Гуча" е на българска територия, съобщиха копродуцентите от "Арт фест". Камерата вчера и днес се завъртя в София и Перник. Финалът на снимачния период ще бъде отпразнуван от българския и сръбския екип с купон в зала "Мати" на НДК довечера.

В България пристигна и изпълнителят на главната роля - виртуозният сръбски тромпетист Марко Маркович, син на легендата Бобан Маркович.

Снимките за филма започнаха на 19 юли в сръбското село Гуча - по време на знаменития тамошен Събор на духовите оркестри. Пъстрата лента е по сценарий и режисура на Душан Милич. Той е познат на българската публика с филма "Ягода в супермаркета", продуциран от Емир Кустурица и Карл Баумгартнер. Двамата застават и зад новия филм на Милич заедно с австрийския продуцент Йозеф Айкхлозер и директора на "София филм фест" Стефан Китанов.

В актьорския екип се включиха и българи - Албена Ставрева, Илиана Китанова, Любомир Сапунджиев, кларнетистът Кирчо Малаков, Ани Вълчанова и Красимир Доков.

Историята в "Любовен празник - Гуча" наподобява балкански вариант на "Ромео и Жулиета". Красивата Жулиета се влюбва в тъмнокож Ромео - виртуозен тромпетист от цигански оркестър. Баща й Сачмо обаче е лидер на оркестъра конкурент. Към различията в произхода се добавя и професионалната надпревара. Накрая идва традиционното надсвирване на живот и смърт. Музикалният триумф на Фестивала на тромпетистите отваря врати и на щастливата развръзка на любовната история.

Виртуозните музиканти от оркестъра "Сандокановите тигри", които огласят лентата, ще бъдат специални гости на юбилейния 10-и "София филм фест" през март 2006 г.
 
Емир Кустурица
1912
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД