:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 260
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
Прелет над печата

Чисто присвояване

"Казусът КТБ е чисто присвояване", твърди пред "Преса" не Сулю Пулев Филанкишийски, а най-голямата Цаца в републиката. Съответно цялата преса се посвещава основно на въпроса колко чисто е чистото присвояване в България. И кой какво и къде налива. "Инвеститор, може да са и оманците, искал да налее 1 млрд.евро в КТБ", подхвърля например "Труд". Офертата всъщност е - ние даваме малко активи, държавата да даде 2 млрд и половина... И въпросът не е в наливането, а предхождащото източване - "Прокуратурата: Разследваме всички версии с банката". "Да се изясни как от банка стана пирамида", дълбае с длетото тънко и "24 часа", цитирайки ДПС-депутат. Негов червен колега се явява в същата медия с няколко струи хладен обективизъм: "Неспасяема е и 20 млрд. да налеем".

На фона на тия милиарди - заглавие: "Кой и защо би работил за една кифла и един чай" ("Преса"). В него става дума за предлаганото т.нар. "конкурентно възнаграждение" - в обявите за работа използват такива евфемизми, когато се стесняват да напишат "плащаме колко да не умреш от глад". Вечна тема - работодателите искат вълшебници, дето работят за без пари, работотърсещите искат да лешперят за хубава заплата. "Преса" цитира шопа: "Не могат да ми платат толко малко, колко малко я моем да им работим".

Финансовите потоци се разливат в "Телеграф" върху странен релеф: "Сексът в парка по скъп от оргия в хотел". Проверка на вестника в общинските администрации и съдилищата установява, че "десетки българи са били глобени с по 200-300 лв за непристойно поведение като извършване на полов акт, мастурбиране или уриниране".

От страна на общината това се явява не толкова чисто присвояване, но все пак си е някакъв добив на средства. Не като вложителите и депозьорите в КТБ, дето си гледат парите "през призмата" (любимо клише) на кривия макарон!

"Насила си съсипахме държавата", цитиран е кмет на великотърновско село в "Труд".

Насила, ами! Юнакът безсилие не търпи!



1662
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД