:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 312
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

НАКРАТКО

БСП скочи срещу намеренията



на ГЕРБ и Реформаторския блок да внесат промени в Закона за МВР, с които ще вадят БОП-а от ДАНС и ще го изпратят в МВР, както и срещу проектозаконите за спецслужбите. Социалистите направиха уговорката, че не били против, но не това била най-важната законодателна тема, че да започват работа с нея. Левите поискаха, преди да се събират в една агенция външното и военното разузнаване, да се проведе КСНС при президента. "След демонстрация един месец на нов тип разговори с политическите партии в НС Цветанов и цветановщината се завръщат", заключи говорителят на БСП Атанас Мерджанов. "Що се отнася до цветановщината, съвсем скоро ще изнесем данни как при предишното управление са прекратявали правомощията на специалисти, работили дълги години в МВР", контрира пред "Сега" бъдещият зам.-министър на МВР Красимир Ципов, който все още е депутат от ГЕРБ. По повод искането на Мерджанов на обществено обсъждане Ципов припомни, че такова вече е имало на няколко пъти през последните няколко години и БСП също подкрепи идеята за отделни закони за НРС, военното разузнаване и НСО плюс рамков закон за службите.



Паметта за комунизма избледнява,



но на мястото на избледнялата памет не идва познанието на времето на тоталитарния строй. Този извод бе направен на дискусия между социолози, политолози и историци, част от кампанията "25 години свободна България", която се провежда под патронажа на президента. Росен Плевнелиев обяви, че медиите, училището, университетът и музеите са се отдръпнали от темата, оставяйки младото поколение да черпи познание за комунистическия режим предимно от тесния семеен кръг и спомените на по-възрастните. "Тези спомени с течение на годините биват преосмисляни, забравяни или променяни", заключи той.



2
903
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
2
 Видими 
11 Ноември 2014 21:01
БСП скочи срещу намеренията на ГЕРБ

Кой не скача е...червен?
11 Ноември 2014 22:35
Jump, Forest, Jump
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД