:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 346
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Роджър Федерер повежда Швейцария към купа "Дейвис"

Тенисист №2 в света поднови тренировки ден преди финала на неофициалното световно първенство
СНИМКА: ЕПА/БГНЕС
Тимовете на Франция (вляво) и Швейцария позират до купа "Дейвис" - трофея, който в неделя ще бъде връчен за 103-ти път на най-добрия мъжки национален отбор по тенис.
Въпреки съмненията, че Роджър Федерер няма да се възстанови навреме за финала на неофициалното световно отборно първенство по тенис, световният №2 ще вземе участие още в първия ден от битката за купа "Дейвис". Това е единственият трофей, който липсва в знаменитата кариера на 33-годишния швейцарец, и мнозина заподозряха именно това като причина за отказа на ветерана да играе във финала на заключителния "Мастърс" в Лондон миналата неделя.

Федерер си взе пълна почивка и в първите три дни от тази седмица, но вчера поднови пълноценни тренировки с националния отбор на Швейцария. Днес "кръстоносците" излизат за първите два сингъла от гостуването си срещу Франция в Лил, като Роджър трябва да играе във втората среща с Гаел Монфис. Честта да открият 103-тия финал за купа "Дейвис" се падна на първата ракета на "петлите" Жо-Вилфрид Цонга и втората на гостите Стан Вавринка.

"Изпитвал съм болки в областта на гърба и преди, но никога толкова силни - коментира Федерер късно в сряда. - Иска ми се да направя поне една цяла тренировка преди първия мач в петък, но съм подготвен и за вариант да изляза на корта без нито едно занимание."

Е, това няма да му се наложи, тъй като вчера носителят на рекордните 17 титли от Големия шлем тренира с пълно натоварване на клей корта, разположен на ст. "Пиер Мороа". "Това не е изненада за нас. Подготвяхме се за мачове именно срещу Роджър и Стан", заяви капитанът на Франция Арно Клеман след церемонията по тегленето на жребия вчера.

Финалът ще бъде открит днес в 15 ч. с мача Цонга - Вавринка и веднага след края му ще продължи с Монфис - Федерер. В програмата за утре е предвиден само двубоят на двойки от 16,30 ч., за който са заявени Жулиен Бенето/Ришар Гаске срещу Марко Кюдинели/Михаел Ламер. В неделя от 14 ч. пък са ответните сингли Цонга - Федерер и Монфис - Вавринка.
1
831
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
1
 Видими 
21 Ноември 2014 18:53
а хасковски не намира за достойно да участва за купата..хабял се и не се плащало../по едно негово интервю преди година/
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД