:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 339
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

НАКРАТКО

Марин льо Пен
Френските националисти получиха

кредит от 9 милиона евро от Първата чешко-руска банка, разкриха френските медии. Новината бе потвърдена от финансиста на "Националния фронт" с лидерка Марин льо Пен, която остро критикува ЕС за наложените санкции спрямо Русия заради кризата в Украйна. По думите на Валеран Сен-Жюст споразумението е било подписано още през септември и партията вече е получила 2 млн. евро. Той добави, че формацията отдавна търси източници за финансиране на избирателните кампании, но редовно получава откази от банките във Франция и в други страни на Европа. Първата чешко-руска банка е основана през 1996 г., а централата й се намира в Москва. Съгласно сайта на банката руският бизнесмен Роман Попов притежава всичките й акции.



Италия иска да въведе данък телевизия,

заяви италианският министър на икономиката Енрико Морандо, цитиран от агенциите. Той потвърди, че правителството обмисля как да включи телевизионния данък в сметките за потребление на електрическа енергия. Според него това най-вероятно ще стане с допълнение към закона за икономическата стабилизация. Правителството планирало да определя размера на данъка въз основа на годишния доход на домакинствата, а плащането да се извършва на три вноски, добавени към сметките за тока. Очертавали се две категории данъкоплатци - с годишен доход под 7500 евро, които евентуално ще бъдат изцяло освободени от данъка, докато останалите ще плащат около 80 евро годишно. Италия е единствената европейска страна, в която задължително се плаща данък за притежаване на телевизор, като постъпленията от него отиват изцяло в полза на националния радио и телевизионен холдинг РАИ, който е допълнително субсидиран от държавния бюджет.



В Полша се стигна до обрат в резултатите

от първия тур на местните избори, които бяха проведени на 16 ноември, съобщиха местните медии. Първоначалните данни отначало сочеха, че най-голямата опозиционна партия "Закон и справедливост" на бившия премиер Ярослав Качински е спечелили вота, но през уикенда стана ясно, че управляващата проевропейска партия "Гражданска платформа" e победила в осем от общо 16 воеводства по време на първия тур от местните избори. Тя има общо 179 кресла в парламентите на воеводствата, съобщиха агенциите. "Закон и справедливост" получава 169 мандата и печели в шест воеводства. Трета е влизащата в управляващата коалиция Полска селска партия (ПСП) със 159 места в местните парламенти и с победа в две воеводства. Другата голяма партия "Съюзът на демократичните леви сили" има 28 места. Балотажът ще се проведе на 30-и ноември, като със сигурност той ще се състои в столицата Варшава и големите градове като Краков, Познан, Вроцлав, Гданск и Катовице.





 Ярослав Качински
4
838
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
4
 Видими 
23 Ноември 2014 19:17
Френските националисти получиха кредит от 9 милиона евро от Първата чешко-руска банка, разкриха френските медии. Новината бе потвърдена от финансиста на "Националния фронт" с лидерка Марин льо Пен, която остро критикува ЕС за наложените санкции спрямо Русия заради кризата в Украйна."

23 Ноември 2014 22:27
Я откъде били приятелите" на Варадеров - чешко-руски от Масква! Не че не си го знаехме; сега просто се потвърждава и конкретизира.

В резюме - "диалектика на демократическия национализъм" (или как Путя Късий финансира "фашистите" и "нашистите" по света и у нас...
23 Ноември 2014 22:55
Е, какво - едни си финансираха нацистки групички в Украйна, как там я наричаха - някаква опозицията в Русия,
сега получават почти същото. Разликата е, че заемът ще трябва да се връща.
24 Ноември 2014 09:44
Първата чешко-руска банка е основана през 1996 г., а централата й се намира в Москва. Съгласно сайта на банката руският бизнесмен Роман Попов притежава всичките й акции.

Че защо тогава се води чешко-руска, след като е само руска?
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД