:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 356
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Патриотичният фронт осребри подкрепата си за мнозинството

Националистите спазариха два поста в изпълнителната власт и преместването на новините на турски от БНТ 1 в БНТ 2
СНИМКА: ЮЛИЯН САВЧЕВ
Здравният министър Петър Москов вчера влезе и в ролята на преговарящ с Патриотичния фронт, само и само да има мир в коалицията.


След няколкоседмични пазарлъци Патриотичният фронт официално влиза в изпълнителната власт въпреки досегашния си категоричен отказ да заема властови постове. Националистите спазариха подкрепата си за кабинета срещу едно зам. министерско кресло в отбраната и поста зам. областен управител на София. Имена не бяха съобщени, щели да бъдат неполитически експерти. Двете назначения са реципрочен отговор на "скандалните" кадри на НПДС във властта. Партията на Корман Исмаилов, която националистите нарекоха "протурска", сложи Орхан Исмаилов за зам. военен министър и Веселин Пенев за областен управител на София-град. Целта на ПФ е неговите хора да дишат във врата на двамата и да следят отблизо дейността им. Още повече че Исмаилов завежда военно-патриотичното обучение в армията.

Срещу оставането си в коалицията ПФ се пребори и за преместването на новините на турски език от Канал 1 в по-слабо гледаемата БНТ 2. С обещанието по-нататък изобщо да паднат от националния тв ефир. Постигнато било и съгласие занапред да се съгласуват всички кадрови решения между коалиционните партньори. За сделката допринесоха реформаторите, които най-много настояваха ПФ да остане в коалицията, за да не бъде заменен от ДПС. След първата си среща с лидерите на фронта Борисов се дистанцира и остави двете формации да се разберат помежду си.

От ПФ отрекоха да става въпрос за сделка. "Проведохме много разговори с останалите партии, които са подписали програмната декларация, и стигнахме до извода, че назначенията не са направени умишлено, а са на база качествата на издигнатите кандидати", заяви пред медиите Валери Симеонов.

Колегата му Красимир Каракачанов изтъкна като водещ мотива да се постигне политическа стабилност, и то не само при приемането на бюджета, но и за цялостното изпълнение на заложеното в управленската програма. Съпредседателят на ПГ на РБ и зам.-шеф на ДБГ Найден Зеленогорски нарече договорката компромис в името на стабилността.

С уговорката, че ще бъде по-откровен от останалите, зам.-председателят на ДСБ и здравен министър Петър Москов предупреди, че повече компромиси няма да се правят и тук се затваря страницата с пируетите в коалицията от типа "иди ми-дойди ми". "Това е последният път, когато чувате - "ако нещо не стане, ще си ходим". Разговорът е приключен", отсече той.

----------- КОЙ

Реформатори и патриоти се обединиха и в друго - да правят парламентарна анкетна комисия, която да разследва срастването на политическата, икономическата, медийната и съдебната власт. Това, с което блокът влезе, беше комисията "КОЙ". Крайно време е тя да се състои и ние разчитаме на подкрепата на фронта за това", заяви Москов, като добави, че покрай въпросните назначения са забравили главното.
2
1140
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
2
 Видими 
05 Декември 2014 21:11
Авторизирани глупости ...
06 Декември 2014 15:43
Патриот е душа дава
за наука и свобода,
ама не свойта душа дава
а душата на народа.

И тез са едни патриоти, докато докопат топлите места във властта.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД