:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 145
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
Реконтра

Не, определено не сме Шарли

В края на януари ръководителят на "Ислямска държава" завърши утринната си молитва (с акценти да пребъде името на Аллаха и ако може, цените на петрола да не падат повече), седна да изпие чая си и нареди да повикат отговорника за медиите.

- Някъде по света да са ни обидили нещо? - попита той току-що влезлия експерт. - Понеже, нали знаеш - не е добре хората да се заседяват без работа.

- Ами вчера излезе една статия в България - докладва специалистът. - Имат там едно жълто вестниче - "Излагация" се казва - и в него написали, че Мохамед бил негър и му треперели ръцете.

- Тоест - негър и алкохолик? Ясно. Я извикай братята, дето навремето завършиха там и нямаха търпение да умрат за вярата.

Пет минути по-късно Ахмед и Мехмед стояха мирно пред големия шеф и слушаха инструкциите му - да отлетят със самолет до Варна като туристи, оттам с влака за София, където в един блок на петия етаж в кв. "Люлин" е редакцията на въпросния вестник. Разстрелват всички, а после вземат заложници, барикадират се в някоя печатница и чакат да ги гръмнат. Автоматите ви ще ги пратим с DHL, ще си ги вземете във Варна на митницата, обеща шефът. След това - рая, пилаф, шербет, гурии и изобщо - успех, момчета, ако знаете как ви завиждам и искам аз самият да отида, но няма как - държавни дела...

... Първият проблем се появи с оръжието - не че някой попита за какво им е, но на митницата им поискаха да платят ДДС, понеже новото правителство не било добре с приходите в бюджета. Наложи се от ИД да им пращат фактура за покупката, куриерската фирма предложи освобождаване в София, като за целта поиска копие от паспортите, договор с доставчика на автоматите, сертификат, че са истински терористи и ще използват оръжието само по пряко предназначение, пет вида такси... пълна лудница. В един момент им се прииска за започнат да стрелят още тук, но нямаше с какво. Накрая "почерпиха" и всичко се уреди, митничарите им пожелаха "на слука" и те се отправиха към жп гарата.

Там обаче прекият влак за София се оказа отменен по финансови причини. Предложиха им алтернативен маршрут - Варна - Русе - Стара Загора - Плевен - Пловдив - Благоевград - София, за съжаление - в неотопляеми вагони. Намалена им била субсидията, та...

... Седмица по- късно, премръзнали до мозъка на костите си, Ахмет и Мехмед стояха пред заключената врата на блока и чакаха някой да им отвори. След малко отвътре се показа една баба, видя автоматите и ги попита да не са случайно партизани. Ахмед кисело се усмихна:

- Не, полицаи сме, от специалните части... Хайде, отключи вратата.

- Ама да не ни спретнете сега някоя ювелирна акция - предупреди ги бабата. - Може да съм стара, но още ми се живее.

Мехмед я успокои, че просто така си обикаляли, да респектират престъпниците, тя им повярва и ги пусна.

Ахмед простреля ключалката на апартамента и двамата нахлуха вътре.

- Мръсни неверници - извикаха те. - Я се наредете до стената!

В стаята обаче бе само дежурният редактор Сульо Пулев, който се опитваше да завърши утрешния брой. Той спокойно ги изслуша, поинтересува се дали вече не са гръмнали някого, а после ги помоли за интервю. След кратко колебание те отказаха и попитаха за онази публикация, дето...

- Ама чакайте, бе - разсмя се Сульо Пулев. - Тя, статията, беше за Мохамед Али, боксьора. Изписали го от болницата човека, та решихме и ние да драснем няколко реда.

- Дай този да го вземем за заложник - предложи Ахмед. - А като дойдат спецчастите, ще го убием и ще си проправим път със стрелба. Я набери номера на полицията...

От полицията обаче отказаха да пратят кола - охранявали линейки, имало митинг в центъра, някакъв чужд министър щял да идва... Посъветваха ги да се обадят на CNN и ако ония дойдат да предават онлайн, тогава евентуално и ние ще пренасочим някоя катаджийска кола с камера. А Пулев спокойно можете да си го гръмнете - у нас пишман-журналисти - с лопата да ги ринеш.

Дежурният редактор усети ледена тръпка по гърба си и спомена, че на долния етаж живеела Мимето, а тя като чуела за араби и долари... Та защо не вземете за заложник нея? И братята, след като помислиха, се съгласиха.

... Сега Ахмед и Мехмед държат най-добрата дюнерджийница в "Люлин". Когато ИД изпрати нови джихадисти в региона, те първо се отбиват там да хапнат, после отсреща в кръчмата - да сръбнат (воини са и им е позволено), след това дават интервюта на Пулев... и накрая забравят за какво всъщност са дошли.

Затова сме и остров на спокойствието на Балканите.
5
2296
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
5
 Видими 
16 Януари 2015 20:15
17 Януари 2015 11:41
Тимуре
Ноо, струва ми се, че вплитането на дюнерите в концепцията за национална сигурност си е плагиатство!
И после (ако има после), мисля че е безразсъдно смело това с дежурния Пулев. Ти да не се мислиш за Кличко?!
17 Януари 2015 14:03
17 Януари 2015 16:31

Значи все пак заради журналистите
17 Януари 2015 17:59


Само да допълня, че проблемите на митницата са били, защото шефът им не е разбрал какви са ценностите у нас и кои раздават порциите.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД