:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 279
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

"Ислямска държава" изтребва малцинствата в Ирак

"Ислямска държава" иска да заличи малцинствата в Ирак, твърди доклад на четири неправителствени организации, представен вчера в Брюксел. Джихадистите масово отвличат, продават и подлагат на сексуално насилие момичета под 18 години. 1500 жени са били превърнати в робини до август миналата година, сочат данни на правозащитниците. Най-засегнатите групи са йезидите, какаите, шабаките, туркмените и християните.

Джихадисти от "Ислямска държава" унищожават с булдозери добре запазени останки от асирийския град Нимруд, основан преди 3300 години, алармира междувременно иракското Министерство на туризма и антиките на своята официална страница във "Фейсбук". Някогашната втора столица на Асирия се намира на брега на река Тигър, на 30 км от Мосул - иракския град, превзет от ислямистите през юни миналата година. Преди седмица фанатиците пуснаха в интернет видеозапис от унищожаването с чукове на древни статуи в музея в Мосул. Те обясниха, че искат да заличат останките от езичеството, защото като правоверни били длъжни да го изкоренят. Унищожена е и библиотека с над 10 000 тома в града.

Групировката "Ислямска държава" получава по 1 милиард долара годишно от транзит на наркотици през нейна територия, заяви ръководителят на руската Федерална служба за контрол на наркотиците Виктор Иванов.
2052
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД