:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 284
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

100 общественици ще "адвокатстват" на царя за имотите му

Симеон Сакскобургготски
Комитет от над 100 политици, общественици, интелектуалци и спортисти връща бившия премиер Симеон Сакскобургготски в политическо обращение, 6 години след като той се оттегли от НДСВ и политиката. Това стана след загубата на парламентарните избори през 2009 г. В комитета влизат бившите депутати от НДСВ Станимир Илчев и Минчо Спасов, историкът проф. Андрей Пантев, акад. Георги Марков, бившият министър на земеделието Мехмед Дикме, Аспарух Панов и др. В Обръщение към българската общественост, разпространено до медиите вчера, те обявиха, че започват обществена дискусия за възможния бъдещ принос на Симеон Втори за развитието на съвременна България, както и за обективна оценка на фактите от миналото. А в понеделник комитетът започва подписка в подкрепа на царя.

Минчо Спасов отрече инициативата да е увертюра към включването на Сакскобургготски в президентските избори догодина. Целта била по-скоро да се използват дипломатическите възможности и международните контакти на експремиера за развитието на страната.

От текста на обръщението обаче става ясно, че инициативата има за цел да ускори разрешаването на заплетения казус с връщането на царските имоти. "Няма съмнение, че темата за наследствените имоти на Симеон II все някога ще има юридически финал. Вън от съмнение също така е, че каквито и да бъдат финалните резултати, те отново и отново ще се използват като повод за различни интерпретации и ще разпалват силни страсти", се казва във възванието. Авторите намекват под формата на въпроси, че политически и олигархични кръгове готвят втора национализация на имотите и че някои от обектите вече са набелязани за приватизиране "в полза на онези, които са ги обитавали и ловуват в тях 45 години".

16
3053
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
16
 Видими 
06 Март 2015 19:54
Горанова, не е това проблемът, а че нямаме политици и трябва да не губим малкото сериозни почтени и уважавани люде, защото ... танковете идват вече...
06 Март 2015 20:01
Файда йок - сичкото ни е карък - при дедо му и баща му беше същото ...
06 Март 2015 20:39
Кавичките в заглавието са сложени на грешно място.
06 Март 2015 20:42
Кавичките в заглавието са сложени на грешно място.

И "царя" с малка буква
06 Март 2015 21:28
Белкис Будур
06 Мар 2015 20:42
Мнения: 1,436
От: Bulgaria
Кавичките в заглавието са сложени на грешно място.

И "царя" с малка буква

Така де, "Царя" е улица.
06 Март 2015 22:59
има за цел да ускори разрешаването на заплетения казус с връщането на царските имоти.
Кви царски имоти, бе? Мадридският мошеник има само една къща в с. Баня, Карловско. Всичко друго е ДЪРЖАВНА собственост.
07 Март 2015 00:22
Национално Движение за Връщане на Царските Имоти
07 Март 2015 08:28
100 "общественици" ще "адвокатстват" на "царя" за "имотите му" -ето така трябва да изглежда заглавието
07 Март 2015 08:49
Заради тия паяжунясали къщи и имения, Царя хариза бизнеси за милиарди на разни евро-тарикати.
И сега тупкат топката около къщоляците , само за да не се сети някой прокурор да ровне в сделките за БТК , АЕЦ Козлодуй и Дънди Прешъс Метълс. }
07 Март 2015 08:50
Господата да съберат пари и да Му ги купят от държавата?

07 Март 2015 09:43
Цар няма, обаче мераклии за царедворци- колкото искаш
07 Март 2015 09:54
Абе аз мисля. че той е по-добър вариант за Прзидент, отколкото Тиквата, ако до там се стигне.
07 Март 2015 10:26
Време е това мадритско недуразумение да се яви на аудиенция със Всевишния и най-накрая да се помири, а не да лакомее.
07 Март 2015 11:28
В България е пълно с интелектуално евтини парчета наречени „интелектуалци”,обществениците са бонус. Вероятно трите масонски ложи в които Симо Ментата членува пак са събирали пари да обединяват тези парчета. Сигурно им е излязло евтино. Възпитаният от малък от "интернационалната" агентура пак ще бъде пробутван - искат вероятно да го правят президент,след това цар..... каквото се получи,келепира е важен. Народ за тази мечта има.....може и направо цар да го направи коравият български народ стига да обещае,че ще оправи България за по-малко от 800 дни. Има си и готов телохранител.
07 Март 2015 17:55
Абе аз мисля. че той е по-добър вариант за Прзидент

Не само добър, а далеч по-добър.
Тези които са виждали как го посрещат в чужбина на всички най-високи нива и как той маневрира между президенти, министър-председатели и короновани монарси на Еврапа и света, свободно разговаряйки на 4-5 езика / разликата с глухонемите предишни президенти, ако не се брои гларуският английски на П.Стоянов, е потресаваща / знаят колко полезен може да бъде именно в ролята на Президент. Мисля, че и обикновеният избирател осъзнава това.
Ако Симеон се кандидатира, Боко може да пие една студена вода. Само си представете състезанието - Симеон срещу бившия си бодигард и кочияш. Ако и при този избор българите сбъркат, значи положението е неспасяемо с този електорат и за България няма никакъв шанс.
07 Март 2015 18:15
Полезен,полезен,Колкото за себе си и семейството си!?Сякаш не помним как излъга за 800-тинте дни и не само затова!ЕРП-тата,кой ги докара в разрез с всякакви изисквания за понополизъм и Пазар!
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД