:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 291
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Apple инвестира в Европа

Apple направи голяма инвестиция в Европа
Apple планира да изгради два нови центъра за данни в Европа, съобщи Bloomberg. Технологичният гигант ще вложи 1.7 милиарда евро (1.9 милиарда долара) в двете бази и това ще бъде най-голямата европейска инвестиция на компанията досега.

Центровете ще се намират в Ориндж Галуей, Ирландия, и централен Ютланд, Дания. Те трябва да заработят от 2017 г. и ще поддържат действия, свързани с iTunes и продукти, свързани с карти и навигация. Компанията се присъединява към Google и Facebook, които започнаха подобни проекти в северната част на Стария континент.

Защо на север, защо не при нас? Ниските температури в тези страни значително улесняват охлаждането на апаратурата, което заема значителен дял в оперативните разходи на технологичните компании.

От Apple обявиха, че инвестициите ще отворят стотици работни места. "Това е важна стратегическа инвестиция със значителни ползи за местната икономика. Ирландия вече няколко поредни години успява да привлече подобни проекти на международни корпорации", заяви Мартин Шанахан, ръководител на Ирландската агенция за чуждестранни инвестиции.

1068
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД