:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 350
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
Чукча созерцатель

Съзирам душите на Брендо, Кайо, Борисов, Пьотеринг и други

Съзерцание на пъпа - нирвана или черна дупка?
ХУБАВИ ХОРА И ХУБАВИ КНИГИ

Мечтая си да напиша книга, на чиято премиера да присъства Бойко Борисов. Гледам какво става на книжния пазар и волю-неволю сравнявам със себе си. Тази седмица излязоха няколко нови книги. Брендо издаде книга - "Съзирам душата на България"; мистична лирика с впечатления от затвора, ама не е "De Profundis", от плиткото на някой екзотичен плаж е. Сега пишел втора книга, изолиран на чисто и светло място, недосегаем за т.нар. българско правосъдие. Аз също имам пари и свободно време, но не чак толкова, че да се оттегля от света или да вляза в панделата. Навремето продавах малко наркотици, така си купих първия компютър. И също като Брендо и Кайо Терзийски съм поетична натура. Обичам домашния уют, обичам отдалечените домакинства и провокациите. Мога да бърша сълзи с шкурка. Ханс Герт Пьотеринг също издаде книга - "Съзирам душата на Европа"; Бойко Борисов беше на премиерата на книгата и сподели впечатления: "Книгата е изключително интересна. Има много снимки и картинки". Кайо Терзийски издаде две книги наведнъж. И двете книги, както всички останали негови произведения, носят заглавието - "Съзирам душата на пъпа си. Стилистична пауза. Замислете се върху това".

***

КРЪСТНИКЪТ

През тази седмица синодалните старци от БПЦ единодушно и в пълен състав решиха да отдадат феодална почит на Бойчето - ще окичат широкия му гръден кош с орден "Св. цар Борис - Покръстител". Това е най-високото отличие, което Българската православна църква може да връчи на човешко същество. Наградата се връчва за особено големи заслуги към църквата. Аз следя живота и делото на Бойко Борисов и знам какви са големите му заслуги към църквата. Всички знаем колко е дащен - освен за детски градини и тангенти ББ "дава" доста партийни и държавни пари на църквата. Голяма афективна стойност имат демонстрациите му на религиозни чувства - обича да се кръсти, подбелвайки очни ябълки; не се бръсне и не дава пари назаем в определени дни от седмицата; не разрешава на котки да му пресичат пътя; от продължителна практика (сватби, кръщенета и погребения) е наизустил части от богослужебните текстове, понякога суфлира на дядо поп. И най-вече - нарича господ Началника, с което стана Кръстник на самия Йехова. О, Джа!

***

ЧОВЕКЪТ Е СЪЗДАНИЕ САМОТНО

Вълните на живота ни изхвърлят на пусти брегове, където човек се оказва сам. Житейският кораб на Брендо го люшка, докато се озова на нещо като необитаем остров (в наказателно-правен смисъл). Кайо Терзийски сам е цяла флотилия - в собственото си око, а понякога в езерцето на пъпа си. Това е много сложна метафора, замислете се върху нея. Лайнерът на ББ го го е изтласкал до бряг с високи сини планини - нещо като тия части от Нова Зеландия, където на едно място могат да се практикуват зимни спортове и сърф. ББ стои кацнал на най-високият връх - там е студено и пусто и всяка крачка, всеки опит за реформа може да предизвика лавина. В махалата винаги е бил помирител - там е лесно, стига да си силен: по един шамар на враждуващите страни и всичко е наред, редът е възстановен. Ако някой много се опъва - бърза реформа на фасадата; и работата спи. Но на върха и на дъното не е така.

Състоянието, което е достигнал, е описано в книгата на Брендо, където явно пише за себе си в трето лице с друго име: "...Постепенно губеше някогашния ентусиазъм, а мрачната меланхолия завладяваше живота му. Всичко започваше да му омръзва до смърт. Бесният ритъм на работата му, амбициите му, предизвикателствата, които овладяваше - всичко това го тласкаше към падението, към низходящата спирала на живота. Колкото и да знаеше как да играе твърдо, да бъде сред най-добрите, Макс губеше своя облик, чар, сила и енергия."

Това е същността на "новия Борисов". Той е уморен супергерой. Диалогичен е, доколкото вече му липсва авторитета на безпрекословния монолог. Това е толкова тъжно, че отказвам да го повярвам. За разлика от Кайо аз не твърдя, че глаголя Истината.
3
2350
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
3
 Видими 
13 Март 2015 23:07
Селфи?
13 Март 2015 23:51
Тюрлю в стил нашмъркан Кайо.
14 Март 2015 08:45
Това е най-високото отличие, което Българската православна църква може да връчи на човешко същество.

Балев , търсиш си белята с това принизяване на богоподобния!
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД