:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 266
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Славков: Ще искаме официално олимпиада

Вече има инициативен комитет за зимни игри в София през 2014 г.
"В най-скоро време кандидатурата на София за зимна олимпиада през 2014 г. ще бъде обявена официално. Вече е създаден инициативен комитет" - това заяви шефът на БОК Иван Славков в присъствието на спортния министър Васил Иванов на коктейла, даден от Изпълкома на международната асоциация на спортната преса (AIPS) онази вечер.

Президентът на AIPS Тугай Баятлъ пък похвали столицата: "София е великолепен град и добър кандидат за 2014-а. Крайно време е в нашия регион да има зимни игри." Днес той води заседание на Изпълкома на AIPS, а по-късно стана почетен професор на НСА. От мнението на АIPS също зависи много при избора на домакин.

Славков не обяви членовете на инициативния комитет. Той обаче трябваше вчера вечерта да внесе документите за одобрение от премиера Сакскобургготски, защото в МОК много държат на официалната държавна подкрепа. Кандидатурата обаче задължително се подава от името на градската управа на съответното населено място. Затова тези дни се очаква и кметът на София Стефан Софиянски да подкрепи идеята, възникнала по време на зимните игри в Солт Лейк Сити миналия февруари.

София бе кандидат за зимна олимпиада 2 пъти. За 1992 г. столицата загуби минимално от Албервил (Фр) при гласуването, а за 1994 г. домакинството взе Лилехамер (Нор). И в двата случая организатор на кандидатурата ни бе швейцарският лобист в МОК Горан Такач. Вчера той пристигна в България и вечерта се срещна със Славков и Васил Иванов.
863
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД