:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 134
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
Дума на деня

Геноцид. Това е машина за месо

Вчера българският парламент имаше много сложна задача - хем да почете жертвите на арменския геноцид в Османската империя отпреди 100 години, хем да не се използва думата геноцид, бидейки некоректна към необявения партньор на властта.

Само на "Атака" не им свиди тази дума. България е държава, в която единствената парламентарно представена сила, която винаги използва този термин, е партия "Атака". Такава-онакава - само "Атака" признава геноцида - голямо браво на всички останали човеколюбиви политически формации. Макар че и атакистката аргументация бе особена - "Гледам, че от ГЕРБ са гласували "въздържал се". Не правете така, колеги. Не мислете за Ким Кардашиян, когато гласувате, а мислете за своите арменски приятели", показа остър ум и познания от света на знаменитостите Десислав Чуколов. Особено е и положението на БСП - Столетницата сега признава геноцида, но докато бяха в коалиция с ДПС, винаги са се пазили от тази дума като Цветан Цветанов от лоши съдии.

Най-сложно бе положението на Реформаторския блок, понеже минават за най-цивилизованата и европеидна фракция в политическия ни живот. Европеиди, ама не могат да си изкривят устата за думата геноцид.

Така клетите реформатори прибавиха още един неособено изящен щрих към политическия си автопортрет - не само че са рамо до рамо и хобот до хобот в управлението с три формации, от които ужким се гнусят (една мутрогенна, една национал-популистка и една лява, доколкото въобще понятията ляво-дясно имат някакво съдържание). Сега вече реформаторите изглеждат като хора, които за нищо на света не искат да счупят хатъра на ДПС, които, разбира се, и с примка на шията арменски геноцид не признават. То им е в длъжностната характеристика. ДПС като цяло искат парадигматично почитане на всички жертви на репресии от всички народи и вери, защото (факт неоспорим) всички народи страдат, когато ги убиват, репресират, изнасилват, потискат и пр.

Като цяло парламентарният ден бе наситен със смешни процедурни движения, чийто смисъл е трудно доловим от нормалните хора с недепутатско съзнание. По едно време ДПС се обиди и напусна залата. Обидиха се на геноцид. После се върнаха.

Цвета Караянчева от ГЕРБ разцъфтя с компромисното решение думата геноцид да се замени с "масово изтребление".

На кратък брифинг пред морното журналистическо тяло Борисов обясни научно и популярно: "Историята си е история, жертвите са си жертви и този ден (24 април) трябва да бъде възпоменаван в тяхна памет и не само в тяхна, но и на българските такива... Казах много ясно - "масовото изтребление на арменците" - ТОВА СА БЪЛГАРСКИ ДУМИ И БЪЛГАРСКИ РЕЧНИК. Действително в ГЕРБ винаги сме отчитали това, че на границата ни с Турция има проблеми. Те направиха жестове сега към нас, ЗНАЕТЕ, С ИЗНОСА НА МЕСО, където контрасанкциите на Русия ни удариха много в селското стопанство. Надявам се, че ясното разграничение между Османска империя и сегашна Турция и безспорни исторически факти, че са изтребени хора тогава и убити, ще се отчете и от турското правителство. Надявам се, ние не можем да направим по-различно от това да признаем масовото изтребление на арменците, защото ГЕРБ е партия, която винаги е била против това".

Месо и български речник.

Както се пееше в една песен - "А-а-а-а-а! Това е машина за месо!"

А в подкрепа на българския език и истинските жертви искаме да припомним на публиката какво още е геноцид.

Покрай едно от делата срещу Цветан Цветанов, водени в условия на нереформирана съдебна система, съюзът на репресираните "Памет" гръмко обяви:

"Цветан Цветанов е един честен, почтен и достоен човек, срещу когото се извършва геноцид".

Това е. Политиката е машина за кайма.
2
1688
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
2
 Видими 
26 Април 2015 08:34
Това трябваше да е в Наблюдател, а половината Наблюдател - в Жълтини.
26 Април 2015 08:37
Само на "Атака" не им свиди тази дума. България е държава, в която единствената парламентарно представена сила, която винаги използва този термин, е партия "Атака". Такава-онакава - само "Атака" признава геноцида - голямо браво на всички останали човеколюбиви политически формации.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД