:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 302
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Започва преглед на работата на агенцията по храните

МЗХ
Министерството на земеделието и храните подкрепя производството на български семена с държавна помощ. Това заяви министърът на земеделието и храните Десислава Танева в събота при откриването на фестивала „Семе българско“ в Севлиево. За това тази година са заделени 1.5 милиона лева.
Започва цялостен преглед на работата на Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ). Там, където е необходимо, ще се направят промени. Това обяви през уикенда в Севлиево земеделският министър Десислава Танева, цитирана от агенция Фокус. Това ще трябва да направи новият директор на агенцията Дамян Илиев, който поема поста от днес. В петък премиерът Бойко Борисов уволни досегашния шеф на БАБХ Пламен Моллов по предложение на министър Танева.

До уволнението се стигна, след както в последните дни на миналата седмица собственикът на фирмата "Аладин фуудс" Аладин Харфан обяви публично, че работата му е блокирана от агенцията, след като отказал да плати искани му от името на Моллов 10 000 евро "такса спокойствие". Досегашният директор на БАБХ опроверга информацията, като и Харфан, и Моллов поискаха проверка от прокуратурата.

Срещу практиките на агенцията и в подкрепа на обвиненията се изказаха и други производители на хранителни продукти. "Тъжната истина е, че сигналът за корупция не е единствен от фирмата, която се е осмелила да излезе публично на пресконференция. За това може да се информирате и от многото браншови организации, както и от многото стенограми от заседанията на комисията по земеделие в Народното събрание", заявява пред Фокус министър Танева. Тя обаче допълва, че все пак това са сигнали и твърдения, които органите трябва да установяват. По думите й, когато се взема решение за уволнение, то трябва да е абсолютно сигурно. Сигналът на "Аладин" според нея е бил мотивът за уволнението на Пламен Моллов, но влияние оказали и други пропуски и оплаквания, които са били проверени.
1535
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД