:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 360
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
Шефовете на телеграфната агенция учили в чужбина как се снимат видеоновини

Тома Томов ще прави по 4 филма годишно за БТА

БНТ още не е решила дали да пусне лентата му за НАТО
Българската телеграфна агенция ще произвежда годишно 3-4 документални филма освен актуалните аудио-визуални продукти, които ще разпространява ежедневно, съобщиха оттам.

Както "Сега" писа, автор на лентите ще бъде известният тв журналист Тома Томов. Той обаче няма да се занимава с останалото аудиопроизводство в агенцията, както бе съобщено първоначално.

Томов уточни, че първата готова лента - "Алиансът, в който влизаме", вече е предложена за излъчване на Българската национална телевизия. Ръководството на БНТ обаче още не е решило дали и кога да пусне филма. "Имам идеи за два филма - за Ирак и Китай, но ще видим дали ще се реализират", каза Томов.

Още не е ясно кога агенцията ще започне редовно да разпространява аудиопродукти. Медийният съветник на новия генерален директор Стоян Чешмеджиев - Иван Кутевски, заяви пред "Сега", че маркетинговите проучвания показвали сериозен интерес към такъв продукт. Той обаче не цитира точни данни. Според Кутевски телевизиите щели да имат интерес към репортажи от спортни събития. Не е ясно и колко ще струва оборудването на студиа и закупуването на техника. Чешмеджиев не представи финансови разчети в предложената пред медийната комисия в НС концепция за развитието на БТА.

Идната седмица във Варна ще бъде открит първият от 7 планирани регионални центрове на БТА. В него ще работят един журналист и един тв оператор. Той обаче ще започне да праща аудиоматериали след създаването на център, който да ги обработва в София.

5 дни е учило ръководството на БТА в чужбина как се правят агенция и видеоновини. Гендирът на БТА, медийният му съветник и заместничката Кремена Недялкова са посетили агенциите ИТАР-ТАСС и РИА "Новости", която също произвежда аудиопродукт. Чешмеджиев подписал договор за безвъзмездно предоставяне на информационния пакет на РИА "Новости" срещу този на БТА.

Нашата дирекция не е заинтересована от абонамент за визуален продукт на БТА, коментира шефът на новините по БНТ Симеон Василев. "Разграничавам добре разликата между телевизия и телеграфна агенция, ние нямаме никакъв проблем да изпълняваме и ролята на малка агенция", каза още той.

Междувременно из БТА пълзят слухове, че предстоят масови съкращения. Чешмеджиев е орязал паричните добавки за нощен труд.
1079
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД