:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 289
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Мел Гибсън отмъщава за семейството си

"Лудия Макс" е с три награди на Австралийския филмов институт
неделя, 20,30

Канал 1



Канал 1 ще излъчи първата част на култовия фантастичен филм "Лудия Макс" в рубриката "Неделна киновечер" утре. Главната роля в екшъна на Джордж Милър е поверена на чаровника Мел Гибсън. С този филм през 1979г. изгря неговата звезда на холивудския небосклон.

Филмът започва с убийство на патрулиращ полицай от опасен престъпник с прякор "Нощния ездач". Полицейското управление е на крак, издирва се убиец на ченге. Героят на Мел Гибсън Макс е патрулиращ полицай, отказал се от професията си и захвърлил полицейската значка, след като е стигнал до извода, че уличното насилие е станало част от неговия живот. Той е на границата за закона, с мисълта да стане като онези, които преследва.

Действието на филма се развива едно далечно бъдеще в Австралия, когато общественият ред е в опасност. Човешкият живот не се зачита, хората се избиват с повод и без повод, и Макс вече не вижда смисъла в тази кървава схватка. Той заминава със семейството си на почивка, но бандитите са по петите му, преследват жестоко младата му съпруга и невръстния му син, убиват детето и раняват тежко жената. Макс е като зомбиран от мъка, отчаянието му го подтиква към саморазправа.

"Лудия Макс" печели три награди на Австралийския филмов институт през 1979г. - за монтаж, звук и музика. Номиниран е за най-добър филм, за режисура и за второстепенна мъжка роля.
434
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД