:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 292
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Стрелецът по ракети "Портър" влезе в Черно море

Снимка: ВМС на САЩ
Ескадреният миноносец "Портър".
Американският ескадрен миноносец "Портър", въоръжен с противоракетна система "Ейджис", която може да поразява балистични ракети в полет, навлезе вчера в Черно море, съобщи на официалния си сайт командването на американския военноморски флот в Европа и Африка.

Според съобщението по този начин ще бъде потвърден "стремежът на САЩ към укрепване на сътрудничеството и съвместните операционни възможности на партньорите на САЩ в НАТО и в Черноморския район".

"Портър" е един от четирите бойни кораба на САЩ, които ще се използват за разгръщане на противоракетна отбрана в Европа. Със системи "Ейджис" са снабдени също ескадрените миноносци "Рос", "Карни" и "Доналд Кук". "Портър" е влизал нееднократно в Черно море. Съгласно Конвенцията от Монтрьо за режима на плаване през протоците (1936 г.) бойни кораби от нечерноморски държави могат да влизат за не повече от 21 дни.

"Портър" е третият боен кораб на САЩ, който се възползва от този режим през последните 40 дни. На 23 май в Черно море влезе ракетният ескадрен миноносец "Рос", а през юни на посещение бе ескадреният миноносец "Лабун" от състава на Шести американски флот, базиран в Средиземно море.
17
2225
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
17
 Видими 
05 Юли 2015 21:17
Пампероносецът "Портър" влезе в Черно море
05 Юли 2015 21:33
Като става дума за кораб-стрелец по ракети, се сещам за друг един от една случка край Сирия- американците решават да направят характерната за тях атака с крилати ракети . Изстрелват ракетите. Съвсем случайно наблизо е ракетния крайцер "Москва"- пази някакво пристанище, ползвано от руския флот като база в Средиземно море. "Москва"прихваща крилатите ракети и ги унищожава. А заедно с тях и мераците на Обама за Сирия.
Та "Портър" правил ли е нещо подобно?
05 Юли 2015 21:35
противоракетна система "Ейджис", която може да поразява балистични ракети в полет
може...
05 Юли 2015 21:40
На 23 май в Черно море влезе ракетният ескадрен миноносец "Рос", а през юни на посещение бе ескадреният миноносец "Лабун"
и никакви новини за "доналд кук"! що тъй? притеснени сме!
05 Юли 2015 22:57
Подобрили са явно софта на системите си и сега го пращат за тестване - може даже да са се разбрали някое Су пак да играе ролята на тестова система.
05 Юли 2015 23:10
mi6osp. 05 Юли 2015 21:33
Като става дума за кораб-стрелец по ракети, се сещам за друг един от една случка край Сирия- американците решават да направят характерната за тях атака с крилати ракети . Изстрелват ракетите. Съвсем случайно наблизо е ракетния крайцер "Москва"- пази някакво пристанище, ползвано от руския флот като база в Средиземно море. "Москва"прихваща крилатите ракети и ги унищожава. А заедно с тях и мераците на Обама за Сирия.
Та "Портър" правил ли е нещо подобно?


Страхотна издънка, но робовладелската и проробовладелска преса го представиха съвсем другояче.
Бе по времето на най-яростните битки в Сирия и амен-амен евро-атлантиците да бутнат Асад.

Уж било имало някакви отдаааааааааааааавна планирани учения между САЩ и Израел, уж ракетите били планово взривени когато трябвало и в какъвто квадрант трябвало т.н.
Братушките нещо промърмориха, че пресрещнали тез ракети `на нож`, но след туй се млъкна и от двете страни.

Ако говорим за същия случай, де!
05 Юли 2015 23:14
***
06 Юли 2015 03:53
***
06 Юли 2015 06:18
Дано руснаците ги съжалят този път, че да няма масово насиране като с Доналд Кук-другият супер модерен стрелец по ракети
06 Юли 2015 09:10
Подполковник от резерва Володя Стоилов: На полигон в Русия сваляхме крилати ракети
Pan.bg
http://pan.bg/view_article-53-31144-Podpolkovnik-ot-rezerva-Volodq-Stoilov-Na-poligon-v-Rusiq-svalqhme-krilati-raketi.html

....Докато служех в зенитноракетните войски два пъти ходих с огневия дивизион и четири пъти с техническия на стрелби на полигона „Ашулук“ в бившия СССР. Той се намира на границата с Казахстан. Последните ни стрелби в рамките на Варшавския договор бяха през 1990 г., защото стана ясно, че пактът си отива. Това въобще бяха и последните стрелби за армията ни извън територията на страната.
От българското командване ни заповядаха да изстреляме всички ракети С-125, с които бяхме отишли в СССР. А ние закарахме осем ракети „Нева“. В склада на полигона обаче, където се съхраняваха тарите, видях само седем тари. Нека поясня: тара - това е своеобразен метален контейнер, тежащ близо 500 кг, в който се поставя ракетата, за да бъде транспортирана. Обърнах се към руския инструктор, майор, и му съобщих, че една ракета липсва. А това не е шега работа. Той ми отговори: „Не се безпокой, утре всичко ще е наред.“ На другия ден действително ракетата беше налице. Но се оказа, че се е заклинила в тарата и не можем да я извадим.
От 1985 г. до 1990 г. на „Ашулук“ тренирахме стрелба по крилати ракети. Още тогава отработвахме прийоми на противоракетната отбрана (ПРО). Руснаците изстрелваха мишена „Белка“, която имаше почти идентични параметри на скорост, височина и т.н., както и конфигурация, на американските крилати ракети „Томахоук“. Те се движат ниско над земята, като следват повърхността и поради тази причина са опасни, защото трудно се откриват и прехващат от радарите. Това са ракети „въздух-земя“ или „земя-земя“, но за нас бяха предимно „въздух-въздух“, защото по време на Варшавския договор САЩ нямаха кораби в Черно море, откъдето да ги изстрелят. Та руснаците изстрелваха „Белка“ на височина до 20 км. Оттам тя се спуска ниско над земята и лети на 100-150 м, а понякога и на 50 м над повърхността, като следва релефа. Задачата на българския дивизон бе да я унищожим. А това е много трудно, защото целта се движи в едно ярко поле на екрана на радиолокационната станция (РЛС), където се виждат много неподвижни отметки, а само една се движи. Трябва много тренирано око, за да я открие. След това се захваща на ръчен режим и се следи, за да се обстреля.
Автоматиката в случая не помага.Подава се команда „пуск“ и се обстрелва с ракета С-125. „Нева“ се изстрелва под ъгъл не по-малък от 20-25 градуса, за да не засегне свои обекти и войски. След като влезе в режим на управление, „Нева“ рязко се спуска надолу към крилатата ракета. Прилича на хищна птица, на сокол, който, като набележи жертвата си на земята, пада като камък, за да я сграбчи. Затова тези стрелби са изключително красиви. Ако има достатъчно разстояние и височина, като лети към целта, „Нева“ може да развие скорост до 3000 км/ч. „Белка“ или „Томахоук“ задължително се обстрелват с две ракети за по-голяма сигурност на попадението. Често се случва първата да удари целта, а втората да преследва, гони и поразява парчета от нея или от първата ракета.
Нашите бойци бяха много добри това го казвам без излишна скромност, защото действително бе така. Когато ходехме на полигона, руснаците бяха резервирани и пестеливи на хвалебствия. На „Ашулук“ стреляха чехи, поляци, румънци, унгарци, германци, дори и сърби. Руснаците казваха, че от всички разчети нашите са най-добри. Това бяха думи на инструктора, който ни изпитваше. На българите не е поставял оценка по-малка от „отличен“. След като се разпадна Варшавският договор, този тип стрелби по крилати ракети известно време се провеждаха у нас, но в по-ограничени мащаби, на полигона край Шабла. .....
06 Юли 2015 10:26
Уважаеми Путинофилчета уверен съм, че сте информирани за болестта СКОРБУТ. Човек си разболява от тази смъртоносна болест когато консумира постоянно??!! само постна храна, бе месо, демек ако постоянно ядеш само БОБ??!! без МЕСО. Та Вие от както Путин е на Власт, значи десетилетия, ядете само Путински политически "БОБ" видно от тава, че у Вас се забелязват симтоми на политически "скорбут" и ако не се обърнете към "диеталог"??!! знаете какво Ви очаква??!! понеже "много" сте "информирани??!!.
06 Юли 2015 13:10
Стрелецът по ракети "Портър" влезе в Черно море

Това без съмнение е едно ново, поредно, изключително демократично и непровокативно влизане в Черно море, което изключително много допринася за разведряване на обстановката и нормализиране на положението...
Влизането на "Портър" в Черно море, наистина доказва че новите братя нямат никакви агресивни намерения към Русия, защото ако имаха - нито един кораб нямаше да е в Черно море! При един истински конфликт това море е твърде малко за да оцелее който и да е кораб повече от 12 часа, така че радвайте се - докато навлизат нема страшно, почнат ли на пълна скорост да бегат към Босфора - има проблем!
06 Юли 2015 15:28
"Скорбутът (от новолатински scorbutus) е болест, която се развива при недостиг (авитаминоза) на витамин C (акорбинова киселина, аскорбат). Характерен симптом са кървящите венци. Нелекуваният скорбут винаги води до фатален изход." --- Витамин С в месото?
06 Юли 2015 16:15
Metodi50 06 Юли 2015 15:28

Не му придиряй де, напънал се да измисли нещо страшно чупещо остроумно, да ни зашемети с метафора един вид и... толкова си може!
06 Юли 2015 19:33
Гледам, тук някои хора се правят на знаещи. Да ви обясня за "прихванатите" от руснаците ракети - от израелска територия бяха изстреляни две ракети и бяха засечени от руската радарна установка "Воронеж", новопостроена, от разстояние над 2000 км(обхватът на установката е около 6000 км). Това е била проба на руската реакция за евентуален удар по Сирия от обединени сили на САЩ и Израел. Руснаците показаха на цял свят кога, откъде и докъде са стигнали тези ракети, като по този начин натриха носовете на американците и показаха нагледно на какво е способен новия радар и какво може да се очаква от тях. Руската военна база в Сирия се казва Тартус и благодарение на нея Сирия все още е държава, макар и половин държава.
А що се касае да "Портър" - четете по-горе, всяко негово действие, всеки негов ход се следи от подобни радари плюс сателитите, можете сами да си направите изводите колко време ще издържи това "корито" при евентуални военни действия и каква хубава цел е. Със здраве!
06 Юли 2015 21:24
Абе, нали уж противоракетната отбрана на НАТО в Източна Европа беше с/у ракети от Иран? Нали това беше официалната версия?
А разбрах! Нямаме право да задаваме въпроси. Вече сме в НАТО, а там въпроси няма, само козируваш и изпълняваш. Кристално чиста демикрация
06 Юли 2015 22:12
nanino 06 Юли 2015 10:26
Уважаеми Путинофилчета уверен съм, че сте информирани за болестта СКОРБУТ. Човек си разболява от тази смъртоносна болест когато консумира постоянно??!! само постна храна, бе месо, демек ако постоянно ядеш само БОБ??!! без МЕСО. Та Вие от както Путин е на Власт, значи десетилетия, ядете само Путински политически "БОБ" видно от тава, че у Вас се забелязват симтоми на политически "скорбут" и ако не се обърнете към "диеталог"??!! знаете какво Ви очаква??!! понеже "много" сте "информирани??!!.

Уважаемо Обамопедалче, уверен съм, че си осведомен за болестта си -- блестящ ум. Човек се разболява от тази болест, когато консумира постояно ГМО новини, по ГМО телевизии, демек ако постоянно гледаш само битивито и нова. Та ти откак САЩ станаха единствена Власт, значи две десетилетия, се подмазваш на САЩ, подмазваш се на силните -- значи си подлога, гледаш само ГМО новини, видно от това, че у тебе се забелязват симптоми на блестящ ум -- без никакви мозъчни гънки и ако не се обърнеш към психиатър, знаеш какво те очаква, понеже още се информираш от ГМО телевизии.
Подлога, гледаща ГМО новини по ГМО телевизии -- опасно съчетание и опасност заболяването да се превърне в хронично.


<<Та Вие>>, в твоя случай, се пише <<Та вие>>,
а също и <<какво Ви>> се пише <<какво ви>>, с малка буква.
Неграмотник си, та затова и никой от форумците не му се занимава с тебе, мене обаче ми е хоби да ограмотявам невежи, нещо като професионално изкривяване.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД