:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 273
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
Прелет над печата

Хвърковати фрази

68-минутният полет на мисълта - с лупинги и виражи - който премиерът-слънце изпълни пред микрофона на ТАСС, е без конкуренция във вчерашните медии. "Още щях да марширувам по плаца, ако си бях останал главен секретар в МВР", изпада в носталгия ББ Но не пропуска и да се подмаже на ръководството - стар навик от униформените години, явно: "Моля се на Бога големите началници по-бързо да се разберат и санкциите за Русия да бъдат отменени"!

Другаде прочитът на звездната му изява е значително по-скромен. "Бойко: Не деля компаниите на руски и американски", цитира "Стандарт" разсъжденията му за АЕЦ. Борисов обаче среща достоен съперник в реториката - в лицето на един от предстоящите кандидат-президенти на САЩ. "Сноудън е абсолютен предател, с когото бих се разправил жестоко", репчи се Доналд Тръмп. "Ако стана президент на САЩ, ще намеря общ език с Путин. Знам как, правил съм бизнес с Русия. А ако вече бях президент, Русия никога не би си позволила да даде убежище на такъв като Сноудън." Да се разбереш с Путин не е точно като да надзърнеш в гащите на чешка спортистка, ама айде. Той бездруго няма да стане президент и така си говори, колкото да се намира в кампания.

Намаляват шансовете и на селските кметове, разчитали на изборен туризъм. "До 3000 лв. за незаконна регистрация", долага "Преса" решението на парламента. Вестникът анализира новината в стил, достоен за ББ: "Ако това не се направи (да се разръчкат стари схеми и се намеси прокуратурата - б. прел.) е все едно да дадеш на болния аспирин, за да му свалиш температурата. Без антибиотик често вирусът отвътре може да ни убие". Опитът за алегоричен "ипон"* противоречи на медицината почти толкова, колкото й е противопоказна НЗОК например.

Накрая - бръснещ полет над културния фронт. "Крупие и културистка напират за "Мис Силикон", информира аудиторията на д-р Енчев "Монитор".

Добре, че децата не четат вестници - и няма да четат!

__________

* Чиста победа в джудото и име на фирма на ББ от 90-е.
1
1950
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД