:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 333
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Комикс без фантазия

За феновете на "Марвъл" Fantastic Four е светиня: нарисуван преди 54 години от Стан Лий и Джак Кърби, той е един от най-успешните до днес: което го прави и най-дълго просъществувалия на хартия комиксов сюжет въобще. Може би причината за това е, че в него Лий тотално променя шаблона за обрисуване на комиксов персонаж: извън подвизите си четиримата мутанти водят живот на най-нормални хора, които имат терзания, карат се помежду си и се влюбват. Днес ово е стандарт в екранизациите по комикс, все по-многобройни, високобюджетни и високодоходни. Понякога дори високохудожествени - доколкото жанрът го позволява (не много).

Изненадващо обаче филмът не е на студиото на Marvel, а на "Фокс": както и първите две "Фантастични четворки" от 2005 и 2007 г. Макар да припечелиха прилично, те са отдавна забравени; днес други могъщи персонажи дефилират по екраните, а Рийд, Сю, Джони и Бен са призовани на нова мисия от режисьора Джош Транк. В ролите са неколцина млади актьори, забърсани от скамейките на независимото кино - Майлс Телър от "Камшичен удар", Джейми Бел от "Били Елиът", Майкъл Б. Джордън от Friutvale Station, Кейт Мара от сериала "Къща от карти".

Рекламните изречения обещават на комикс феновете и появи на Д-р Дуум и Сребърния сърфист; както и филмът да бъде по-мрачен и сериозен от предишните два. Тази "Фантастична четворка" се явява предистория на предишните две серии, без дори да включва вариация на заглавието, която да го загатне. Героите са симпатични и актьорите се справят прилично с ролите си, но историята е лоша; а 100-те минути на филма съдържат само завръзка и експозиция - не и развръзка, да не говорим за някакви кулминационни екшън чудеса.

915
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД