:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 598
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
Прелет над печата

Нискочело безсмъртие

Пресата пак попресъхна, читателю. И летецът над нея досущ един щърк гледа надолу, като пропуща повечето словеса, а съзира главно лица и форми. Ето - в "24 часа", на 1-а стр. се вижда одухотворено лице с очила. На юноша, вижда се същото и в "Стандарт"... Прелитащият се взира да разбере какво е предизвикало показа на симпатичния младеж, и с тъга установява, че юношата, едва петнайсетгодишен, е загубил нелепо живота си поради навика на местни моторизирани тъпанари да се състезават с нелепите си возила по междуселски път... Юношата бил даровит и интелигентен ученик, това личи дори само по лика му. Такава била и девойката, която погинала също като него, пак поради тъпанарите. Прелитащият съзира и друг лик - на единият от бръмчалите. Който обяснява, че да - "пилил гуми по центъра", но не било състезание... Достатъчно е да се взрем обаче в неговия лик - на пилещия гуми, и да го съпоставим с ликовете на загиналите деца, за да ни стане мъчно за нас си. Защото светли и умни младежи ни напуснаха, убити от нискочели, нека повторим - тъпанари. В "Труд" са ги нарекли "автоидиоти". Според "24 часа" били убили преди време и попа на селото.

И не ни е ясно каква висша логика прави така, че си заминава невинното и кадърното, а тъпанарят, идиотът, дори престъпникът, се множи наоколо. И вместо да трие наровете там, където му е мястото, бръмчи из пътищата на воля. Друг нискочел лик, мярнат от прелитащия, привлича вниманието му с троглодитския си вид. Става дума за някой си Росен Животното, който освен че бил тартор на агитката на ЦСКА, се прочул и с факта, че участвал в наркобанда, че катастрофирал пиян и че убил човек. Едва след намесата на прокурора Цацаров ("Труд"), бил заловен на плажа в Несебър, където "бил установен да почива". И го вкарали там, където някак органично изглежда да му е мястото.

Прелитащият мисли, че нискочелото е по-безсмъртно по тия ширини, и това е нашето - и място, и проклятие.

1
1479
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
1
 Видими 
14 Август 2015 21:25
Мнозина мислим като прелитащия, но нискочелите тъпанари са повече.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД