:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 340
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Ford Kuga получи нов дизелов мотор

Двулитровият агрегат е достъпен в два варианта на мощност
СНИМКИ: FORD
-------------------
Кросовърът Ford Kuga се появи на пазара през 2007 г., а през 2012 излезе и следващото поколение на модела. Намирайки се в средата на жизнения си път, втората генерация на автомобила бе модернизирана, като новостите засегнаха не само външния вид, но и техническите характеристики, а също така и системите за безопасност.

Гамата двигатели на Kuga бе допълнена от преработен и усъвършенстван 2.0-литров дизелов мотор, който отговаря на стандарта Euro6. Двигателят се характеризира с подобрена мощност, увеличен въртящ момент, намалени вредни (СО2) емисии и разход на гориво, както и понижени нива на шум. Агрегатът се предлага в два варианта на мощност - 150 и 180 к.с., като смесеният разход на гориво е около 4.7 л/100 км. Моторът може да работи както с 6-степенна механична скоростна кутия, така и с 6-степенна автоматична Powershift трансмисия.

Още при представянето на Kuga в Европа от компанията производител, позиционираха модела като Smart Utility Vehicle вместо общоприетото значение на абревиатурата SUV - Sport Utility Vehicle. Причината са многото допълнителни технологии, достъпни за модела. Сред тях са системата за предотвратяване на удари с ниска скорост, която задейства спирачките, ако водачът не реагира.

Освен това кросовърът предлага технология за отваряне на багажника без ръце. Достъпна е и нова система 4х4 с бърза реакция в рамките на 1/7 оборот от колелото. Kuga е оборудван и с технологията Ford SYNC, позволяваща гласовото управление на телефона и аудиосистемата, а също и с възможност за помощ при аварийни ситуации. Тя е част от SYNC, която в случай на инцидент автоматично набира номер 112 чрез свързания с Bluetooth мобилен телефон и дава информация за инцидента.

Кандидат-купувачите на Kuga вече разполагат с още по-модерна гама от цветове, от която да избират. В нея са включени 4 нови допълнителни цвята. Вариантите за оборудване на модела са обогатени с новото ниво Titanium Plus, което надгражда досегашния Titanium и включва Bi-Xenon HID фарове с автоматично регулиране по височина и вградени умиватели, дневни LED предни и задни светлини, предни и задни паркинг сензори, система за полуавтоматично паркиране, 18-цолови алуминиеви джанти, аудиосистема Sony, система с Bluetooth, SYNC и 4.2-инчов TFT цветен дисплей, USB/iPod порт, AUX вход за външни музикални устройства, кожен волан с червени акценти и пълен тунинг пакет.

Цените на Ford Kuga стартират от 29 750 лв. без ДДС за версията с 1.5-литров EcoBoost двигател със задвижване само към предните колела и най-ниско ниво на оборудване.

 ------------------
996
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД