:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 623
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Министерството на икономиката прави нов анализ защо бягат инвеститорите



Министърът на икономиката Божидар Лукарски демонстрира вчера смайваща липса на осведоменост, свързана с бизнеса у нас. "Министерството на икономиката и Министерството на финансите са разработили обхватен анализ на проблемите, възпрепятстващи разрастването на инвестициите", обяви на бизнес форум в Пловдив той. Министърът разясни, че вече е утвърден списък с основните проблемни области. Нещо повече - по проблемите на фирмите работели "множество работни групи на високо ниво", които до началото на 2016 г. щели да представят и конкретни мерки за намаляване на бремето на фирмите.

"Поставяйки акцент върху нуждите на инвеститорите, правителството цели да подкрепя създаването и развитието на високопроизводителни, устойчиви и конкурентоспособни предприятия, които имат потенциал за развитието на експорта и за генерирането на заетост", каза Лукарски.

В анализ на Агенцията за насърчаване на малките и средните фирми още от 2013 г., събран в почти 150 страници, фирмите дават оценката си за търговското законодателство, регистрационните и лицензионните режими, както и за работата на банковата ни система. Почти всяка втора фирма смята, че търговските закони по-скоро пречат, проблемни са и регистрационните режими и данъците. Неколкократно в последните години фирми, работодателски организации и посланици изтъкват в отворени писма до правителството и министерството проблемите, които пречат на страната ни да привлича инвестиции. С такива анализи разполагат и подопечните на министъра агенции - за инвестиции и за насърчаване на малките и средните предприятия.
3
999
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
3
 Видими 
04 Септември 2015 05:22
Проблема е корупциа и данак спокоиствие.много са като братя Галеви
04 Септември 2015 08:58
Кристално ясно: Проблемите са посочени отдавна, ама дай да правим нови анализи,за да може междувремнно да не вършим нищо по проблема
04 Септември 2015 08:59
По анализи и стратегии на глава от населението Република България е впереди планетой всей!
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД