:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 335
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Министър Павлова призна провала на проверките за изборни туристи

В нарушение на закона кметове на общини са отказвали да извършат задължителните проверки за изборни туристи. Това съобщи регионалният министър Лиляна Павлова в отговор на питане на депутати от Реформаторския блок. В края на юли НС одобри поправките в Закона за гражданската регистрация (ЗГР), които задължаваха общините да разгледат редовността на адресните регистрации, направени в периода 1 юли 2014 - 30 април 2015 г., преди да започне да тече 6-месечният срок за уседналост. В резултат бяха заличени регистрациите на едва 1724 души, при положение че само за първите 4 месеца на годината нови адреси имаха 131 хил. души.

"На тези места, на които кметовете отказаха да правят такъв тип проверки на извършените регистрации, от ГРАО направиха тези проверки чрез областните управители и дадените от нас указания", обяви Лиляна Павлова. Тя обаче не уточни нито колко са общините, които не са се подчинили на закона, нито кои са кметовете им. Не стана ясно и на какви основания са отказали да направят проверките, нито дали може да им бъде потърсена сметка за това.

Павлова предпочете да хвърли цялата вина за неуспеха в борбата с изборния туризъм на слабостите на закона. И поиска от депутатите да помислят за по-кардинални законодателни промени, на първо място въвеждане на активна регистрация на гласоподавателите и повече правомощия за контролните органи. Но не обясни защо министерството й си мълча, когато се приемаха поправките в закона през юли.

4
901
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
4
 Видими 
26 Септември 2015 00:01
Павлова вместо да реже лентички и да се разхожда из телевизии, да си седне на д-то и да работи! Защото докато се шляе, чиновниците в министерството й спят по бюрата
26 Септември 2015 00:04
чиновниците в министерството й спят по бюрата

ми на д-то и' ли да спят?
26 Септември 2015 00:12
Павлова май е на принципа "признат грях - половин грях". Обаче всъщност си е яко виновна за издънката. Та, ще се накаже ли, както се е заразкайвала?
26 Септември 2015 00:14
Та, ще се накаже ли, както се е заразкайвала?

Публичната Фигура ще я нашляпа по д-то.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД