:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 346
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Холандия остана без вратари преди решителния ден

СНИМКА: ЕПА/БГНЕС
Тим Крул гримасничи от болка малко преди да бъде изваден от игра на ст. "Астана Арена" в казахстанската столица миналата вечер.
Изправен пред угрозата да пропусне първо голямо първенство след Мондиал '02, тимът на Холандия ще трябва да се пребори и със сериозни кадрови проблеми. Селекционерът на "лалетата" Дани Блинд на практика остана без избор за вратарския пост, след като двамата основни играчи на този пост се контузиха в събота.

Първо титулярът Яспер Силесен получи болки в гърба по време на загрявката за квалификацията срещу Казахстан в Астана (2:1), а после сменилият го в стартовия състав Тим Крул напусна срещата на носилка след сблъсък с централния защитник Джефри Брума в 80-ата мин. По-късно стражът на "Нюкасъл" излезе от стадиона с патерици и стана ясно, че е получил тежка травма в дясното коляно.

Двубоя на ст. "Астана Арена" довърши третият вратар Йерун Зут, на когото най-вероятно ще се наложи да започне като титуляр в решителното домакинство срещу Чехия утре. Благодарение на успеха в Казахстан холандците запазиха теоретичните си шансове за 3-то място в гр. А, което би ги пратило на баражите. За целта обаче бронзовите медалисти от Мондиал '14 се нуждаят от задължителен успех срещу чехите на "Амстердам Арена" и загуба на Турция като домакин срещу Исландия, чийто тим вече си осигури класиране.

Любопитното е, че ако не успее да се класира за Евро '16, Холандия ще пропусне първо първенство на Стария континент след Евро '84, когато по ирония на съдбата домакин също е Франция.
807
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД