:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 335
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

НАКРАТКО

Окръжната прокуратура в Пловдив е повдигнала



обвинения на управителите на три таксиметрови компании за укриване на данъци в особено големи размери - за общо близо 2 млн. лв., съобщиха от прокуратурата. Мащабна проверка на превозвачите е показала, че над 1/3 от такситата в града не са плащали каквито и да е данъци. Това значи, че 600 от общо 1700 таксита са си спестили налозите. Според обвинението се наблюдава 25 пъти спад на приходите от данъци за таксиметорвите услуги за м.г. в сравнение с 2007 г., докогато превозвачите плащаха патентен данък. Установено е, че до 2007 г. приходите от дейността им в Пловдив са били в размер на около 750 хил. лв. годишно. След това приходите от данък печалба не надвишават 60 хил. лв. годишно. А през 2014 г. са били платени едва 26 хил. лв. корпоративен данък.



Съюзът на съдиите в България (ССБ) поиска



да се създаде механизъм за задълбочено обсъждане на предстоящото закриване на ненатоварени съдилища. ССБ настоява Висшия съдебен съвет (ВСС) да създаде процедура и за дебат в гилдията по въпросите, свързани със социалния статус на магистрите. В началото на ноември стана ясно, че съдебната система ще запази 12-процентовото увеличение на заплатите през 2016 г. След това ВСС пое ангажимент пред правителството да започне реформата на съдебната карта. Според съдийския съюз липсата на информация поставя магистратите и техните семейства в твърде несигурно положение.

650
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД