:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 346
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Кобе Брайънт обяви оттегляне след 20 сезона в НБА

Снимка: ЕПА/БГНЕС
Кобе Брайънт не бе сигурен, че ще започне настоящия сезон, тъй като не бе съвсем възстановен от травма. Все пак стартира, но не може да бъде полезен за "Лейкърс", а мнозина анализатори призовават треньора Байрън Скот да го ползва като шести играч, за да го щади от тежките натоварвания на титулярите.
Една от иконите на съвременния баскетбол - Кобе Брайънт, обяви, че ще се оттегли от НБА след края на настоящия сезон. 37-годишният американец, който претърпя серия от контузии в последните месеци, обясни мотивите си с емоционално отворено писмо в The Players' Tribune, озаглавено "Скъпи баскетбол" и публикувано след домакинската загуба на "Лейкърс" със 103:107 от "Индиана"

"Този сезон е всичко, което ми е останало и мога да дам. Сърцето ми може да поеме ударите, умът ми може да се справи с тежката работа. Но тялото ми знае, че е време да се сбогувам", пише гардът, който спечели 5 титли с "езерняците".

Кобе прекара цялата си професионална кариера в "Лейкърс" и тази година стана първият баскетболист, играл 20 сезона в един и същи тим от НБА. Той е и едва петият с 20 и повече шампионата в Лигата след членовете на Залата на славата Робърт Париш (21) и Карим Абдул Джабар (20), Кевин Уилис (21) и все още активния Кевин Гарнет (21).

198-сантиметровият гард бе най-полезен играч (MVP) в НБА през 2008 г., 2 пъти бе реализатор №1, 17 пъти е избиран за Мача на звездите. Има 2 олимпийски и 1 световна титла с отбора на САЩ. През бляскавата си кариера Кобе прави средно по 25.4 т., 5.3 борби и 4.8 асистенции на мач, но заради недобрата си форма след травмите от началото на сезон 2015/16 показателите му са съответно 15.7, 4.1 и 3.4.
644
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД