:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 338
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

ВСС привиква адвокати за скандала с подслушването

Етичната комисия на Висшия съдебен съвет (ВСС), която проверява скандала със записаните разговори между бившия председател на Софийския градски съд Владимира Янева и уволнената Румяна Ченалова, ще покани за изслушване адвокатите Иван Тодоров, Момчил Мондешки и Теодора Дренска. Имената на първите двама са били споменати от Ченалова при нейното изслушване, а това на Дренска - от Янева в записите. Ченалова е споменала и адвокат Христов, но обяснила, че не помни първото му име. Освен това част от материалите по преписката ще бъдат изпратени на прокуратурата. Вероятно става дума за твърденията на Ченалова, че Янева й е предлагала пари. Комисията ще изслуша и председателя си Ясен Тодоров, който си направи отвод от проверката, тъй като Янева многократно го споменава в разговорите. Димитър Узунов и Милка Итова от ВСС също ще бъдат изслушани.

"Службите са си на ДПС" - това се чува от поредния запис, публикуван от "Биволъ". Янева добавя още: "Бойко зат'ва каза: Ми те, Писанчев и Лазаров, много добре си работят, всичко е ОК, няма да ги пипам." Ченалова допълва: "Това е последният бастион на тази партия." Разговорът е от февруари, когато Борисов не желаеше да смени шефа на ДАНС Владимир Писанчев и главния секретар на МВР Светлозар Лазаров. Те бяха махнати едва след като вътрешният министър Веселин Вучков подаде оставка.

Новите записи идват часове след като главният прокурор Сотир Цацаров съобщи, че те ще се проверяват и по същество, а не само дали са законни. Така той изпревари исканията за съставяне на независима комисия.
1173
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД