:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 282
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

НАКРАТКО

Тест за честност на кандидат-депутатите

си въведе румънската Националнолиберална партия, която в момента е в опозиция, писа електронното издание Болкан инсайт. Всеки от кандидатите за местните и парламентарните избори, които ще се проведат догодина в Румъния, трябва да отговарят най-малко на 10 критерия, за да влязат в листите на партията. Те трябва да не са разследвани за корупция, да не са им предявявани обвинения в конфликт на интереси, както и да не са членували в повече от две партии. Освен това не трябва да са работили за тайната полиция Секуритате и да не са заемали висши постове в Комунистическата партия. Сред изискванията е и кандидатите на НЛП да не са плагиатствали научните си трудове.



Демокрацията, върховенството на закона и основните права в Унгария

не са под заплаха, смята ЕК, която представи позицията си пред ЕП, съобщиха от пресцентъра на институцията. Евродепутатите обсъждаха възможността временно да бъде замразено правото на глас на Будапеща в Съвета на ЕС, след като ЕК откри няколко наказателни процедури срещу Унгария за неспазване на законодателството на общността. ЕК се ангажира задълбочено да наблюдава състоянието на демокрацията и законността в страната. Шефът на ЕК Жан-Клод Юнкер остро разкритикува унгарския еврокомисар Тибор Наврачич, който защити политиката на Будапеща пред колегите си от ЕК. Юнкер напомни на Наврачич, че като комисар трябва да запази неутралност.



Процедура по импийчмънт бе задействана

срещу президента на Бразилия Дилма Русеф, предадоха агенциите. Решението за това взе председателят на долната камара на парламента Едуардо Куня заради многобройните обвинения от опозицията, че Русеф нарочно е забавила финансовия отчет на правителството. Целта била да не излязат неблагоприятни данни, които биха могли да осуетят преизбирането й за втори мандат. Тя категорично отхвърля обвиненията. Самият Куня е разследван за тайни сметки в Швейцария и за участие в корупционния скандал около държавната корпорация "Петробраз".
638
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД