:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 349
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

България ще домакинства Мондиал '18 по волейбол

София, Варна, Пловдив и Русе ще приемат мачове, финалите ще бъдат в Италия
СНИМКА: FACEBOOK.COM
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев (вдясно) и президентът на европейската волейболна конфедерация (CEV) Александър Боричич (вляво) присъстваха на подписването на договора за Мондиал `18 между шефа на световната централа (FIVB) Ари Граса (начело на масата), президента на италианската федерация (FIPAV) Карло Магри (до Боричич) и шефа на БФВ Данчо Лазаров (до Кралев). Церемонията бе в централата на FIVB в Лозана (Швейц).
Почти половин век по-късно България отново ще бъде домакин на световно първенство по волейбол. Очакваната новина бе официално съобщена от президента на българската федерация (БФВ) Данчо Лазаров след вчерашното заседание на Изпълкома на международната централа (FIVB) в Лозана (Швейц). На него бе решено Мондиал '18 за мъже да се проведе в България и Италия, които заедно организираха Евроволей '15 през октомври.

"Този факт е следствие на едногодишните усилия на БФВ. Искам да подчертая, че специална роля за спечелване на домакинството изигра и категоричната подкрепа на българското правителство. Сега ни чака много работа до 2018 г., но аз съм сигурен, че ще се справим. Така, както се справихме с европейското първенство през 2015 г. Това е голям ден за българския волейбол и поздравявам всички почитатели на волейбола, състезатели, треньори и деятели", заяви Лазаров, който подписа договора за провеждане на световното първенство през 2018 г. в присъствието на министъра на младежта и спорта Красен Кралев.

За пръв и последен път страната ни е посрещала най-големия форум във волейбола през 1970 г., когато в София се разиграват световните титли и при мъжете, и при жените. В мъжкия шампионат националният ни отбор, предвождан от Димитър Златанов и Димитър Каров, губи финала срещу ГДР с 2:3, след като пропилява аванс от 10:1 и 13:5 в 5-ия гейм и пропуска 4 поредни мачбола.

На 15 януари 2016 г. ще се проведе специално заседание в Лозана, на което ще бъде обсъдена точната формула, по която ще се проведе Мондиал '18. Засега е сигурно, че България ще домакинства мачове само до 1/4-финалите, а Финалната четворка ще е в Италия. От наша страна са заявени 4 зали - "Арена Армеец" в София, "Конгресна" във Варна, "Колодрума" в Пловдив и "Булстрад Арена" в Русе.

"Европейското първенство беше много успешно, но сега ни предстои още по-голямо събитие - едно от най-значимите в спортната ни история. Това е голямо предизвикателство, но и отлична възможност", коментира министър Кралев.
491
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД